Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniPont pentru salata de icre : pe langa gris sau pesmet, puteti adauga 1-2 linguri miez de nuca macinat. E absolut delicios !
-
acum 12 aniCiuperci la cuptor umplute cu ... ciuperci.
Pentru ca tot suntem in post, va propun o reteta usoara si delicioasa pentru iubitorii de ciuperci. Pentru reteta asta eu aleg sampinioane mari, care in kaufland sunt numite pentru gratar, dar puteti alege si ciperci de dimensiuni medii. Le scot coditele cu grija si le curat. Coditele le curat separat si le toc cat mai marunt. Tapetez o tava cu hartie de copt pe care o ung cu putin ulei de masline. Apoi asez cipercile cu lamelele in sus si sarez fiecare ciuperca in parte. Sarez coditele tocate si le framant putin sa-si ia sare, apoi asez in fiecare palarie cate o gramajoara de codite tocate. Daca toate coditele au fost tocate, ar trebui sa ajunga numai bine. Puteti adauga in fiecare palarie cate o farama de usturoi. Inainte de a da la cuptor picurati in fiecare palarie cate putin ulei de masline. O sa miroasa demential. Sunt gata cand se inchid la culoare.
-
acum 12 aniSi daca nu ar fi post, as presara niste branza obraznica peste ele, sa le topeasca acolo si sa le dea gust. Ca, hai sa fim cinstiti, ciupercile nu sunt foarte aromate, ca sa nu mai zic ca sunt asa de fade ca imprumuta gustul de la condimente sau alte alimente cu care intra in contact. Cel mai bine dau impreuna cu smantana in binecunoscuta ciulama cu ciuperci, sau in orez.
-
acum 12 aniMie imi plac la nebunie simple. La fel de mult cum imi plac umplute cu branza si marar sau in orez, sau in ciulama sau in orice alt fel imi trece prin cap. Si chiar nu mi se par lipsite de gust, imi aduc aminte din copilarie ca ma invarteam prin bucatarie intreband-o intr-una pe mama daca nu sunt gata, pana ma gonea de acolo, dar mirosul mi se parea demential.
-
acum 11 aniCe s-a intamplat cu retetele traditionale ? Ei bine, au nevoie constant de imbunatatiri. In plus, aceasta reteta este si de post si vegetariana :-D : fasole verde cu nuci si portocale. Ingrediente : 500 g fasole verde, 1 portocala, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, sare, piper, 50 g de nuci maruntite.
Se fierb pastaile (putem folosi si congelate cand nu e sezonul lor) cu putina sare, astfel incat sa ramana ferme. Se scurg si se scfunda in apa rece ca sa-si pastreze culoarea verde si sa nu se inmoaie.
Intre timp, se pregateste sosul : se stoarce o portocala, se amesteca zeama cu ulei, otet, sare si piper. Se bat bine continuu pana ce se obţine o emulsie : vinegreta. Se toarna sosul peste fasolea verde, se amesteca, se presara nucile si se serveste cu un vin alb bun.
-
acum 11 aniapropo de retete vegetariene, pot sa ma laud cu noua mea achizitie: tigaia dry cooker. de cand am luat-o, in fiecare zi fac altceva de mancare. intr-o zi am feliat niste cartofi fierti, i-am pus in straturi in tigaie, apoi am turnat peste ei un mix de oua si lapte, am potrivit de piper si sare si am dat la cuptor pentru 10-15 minute. cu 2-3 minute inainte de a fi gata, i-am scos, i-am acoperit cu telemea, apoi i-am bagat inapoi.
in alta seara am pus cartofi cruzi, taiati cuburi, ciuperci si morcovi in dry cooker. am potrivit de piper, sare si condimente. in maxim 20 de minute era gata cina mea. am servit-o cu smantana. intr-adevar, am pus 1 lingura de ulei, poate chiar mai putin. optiunea mai sanatoasa e untul.