Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 13 ani
    AndaD
    AndaD     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 12 iulie 2011
    Comentarii: 2
    Discutii: 1
    Mai nou, tin un regim in care 3 zile mananc numai produse vegetale (adica legume si fructe) si 3 zile numai produse animale (carne, lapte, oua). Trebuie sa recunosc ca mi-e foarte greu sa ma obisnuiesc cu disocierea asta si, daca la animale ma mai descurc cumva, in celelalte zile am cam ramas fara inspiratie.
    Ce sugestii aveti? Trebuie sa fie retete usoare totusi, ca sunt incepatoare: ex. frigarui de legume.

    • Vote Down0Vote Up
  • 26 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 13 iulie 2011
    Comentarii: 1
    Discutii:
    Poate niste dovlecei fripti si mujdei de usturoi ti-ar face cu ochiul?

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 13 iulie 2011
    Comentarii: 5
    Discutii: 2
    Buna AndaD,
    te felicit ptr regimul disociat pe care il urmezi. Sunt o adepta a stilului sanatos de a manca. Nu trebuie sa fii descumpanita. Trebuie sa perseverezi si sa inventezi feluri de mancare ce se fac rapid, au un gust bun si sunt sanatoase. In ceea ce priveste legumele, eu sunt fan legume si vreau sa te sfatuiesc sa incerci de exemplu dovlecei fripti pe gratar, cu mujdei de usturoi (facut cu putin ulei de masline) si cu patrunjel verde tocat marunt. Sau vinete cu mujdei, in acelasi fel preparate. Deasemenea seara poti sa pregatesti o salata de rosii, cu castraveti si ardei, la care sa adaugi tofu (te rog sa folosesti acelasi ulei de masline in locul celui in care se ''scalda'' tofu in borcanelele de la supermarket). Bucataria araba recomanda ptr zilele calduroase mult patrunjel verde. La toate salatele, vei vedea ce aroma deosebita lasa patrunjelul verde. Un secret, patrunjelul este bine sa fie taiat cu forfeca, deoarece prin taierea cu cutitul pe tocator, se risipeste in mod inutil din seva lui.
    Iti voi mai scrie, ma gandesc la niste retete vegetariene pe care ti le voi posta aici, pe site.
    Iti doresc o zi racoroasa, cu mult suc de visine si cativa nori pe cer.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 13 iulie 2011
    Comentarii: 5
    Discutii: 2
    Maddu tu deja te-ai gandit la dovleceii la gratar.
    Bravo!!! dar sa incercati si restul legumelor fripte pe gratar: rosii, ceapa, ardei gras si kapia. Faceti in felul acesta un mic coctail de legume la gratar. Sa nu uitati sa adaugati la tot ceea ce mancati sare de mare cristalizata - pe care puteti sa o cumparati din magazinele naturiste (gen Plafar) si putin otet de Modena.
    Pofta buna dragi bloggeri si bloggerite.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    AndaD
    AndaD     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 12 iulie 2011
    Comentarii: 2
    Discutii: 1
    Multumesc, Maria. Chiar imi facea cu ochiul niste tofu mexican ieri, dar m-a speriat putin baia de ulei si cand am vazut caloriile, am dat inapoi. M-am oprit deocamdata la niste tofu afumat, in saramura.
    Uite ca pana acum nu apelasem la patrunjel, ma multumeam sa pun usturoi sau ceapa mai peste tot.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 13 iulie 2011
    Comentarii: 5
    Discutii: 2

    AndaD a spus:

    Mai nou, tin un regim in care 3 zile mananc numai produse vegetale (adica legume si fructe) si 3 zile numai produse animale (carne, lapte, oua). Trebuie sa recunosc ca mi-e foarte greu sa ma obisnuiesc cu disocierea asta si, daca la animale ma mai descurc cumva, in celelalte zile am cam ramas fara inspiratie.
    Ce sugestii aveti? Trebuie sa fie retete usoare totusi, ca sunt incepatoare: ex. frigarui de legume.




    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 13 iulie 2011
    Comentarii: 5
    Discutii: 2
    AndaD, probabil ca nu iti placea patrunjelul prea mult. Sunt sigura ca te vei obisnui. Sa incerci sa pui patrunjel in mai toate mancarurile, salatele si sa-l consumi mai mult in stare proaspata. E foarte necesar organismului. Citisem pe net ca este fff bogat in fier si ca ar avea un rol important in curele de detoxifiere ale organismului. Cunosc pe cineva care face yoga concomitent cu cure de detoxifiere folosind iaurt amestecat cu patrunjel verde. Deci.... trebuie incercat.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Ce spui de o salata de cruditati :
    - 1 morcov
    - 1 telina
    - 2 mere
    - 1 ridiche neagra
    - 1 lamaie
    - 2 lingurite mustar
    - sare si piper

    Dai legumele pe razatoare. Le amesteci, storci lamaia peste legume (mai ales ca sa nu oxideze legumele, dar si pentru un gust putin acrisor), adaugi mustarul, sarea si piperul. Sunt sigura ca o sa-ti placa, + ca este si o salata foarte sanatoasa.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Georgis
    Georgis     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii: 1
    Sau un pate de ciuperci e simplu si usor de facut, acasa, iar rezultatul e un deliciu. Nu-ti trebuie decat:

    500 g ciuperci,
    1 ceapa,
    1 lingura faina,
    2 linguri margarina,
    1 legatura patrunjel,
    sare, piper, nucsoara,

    Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in margarina. Cand ciupercile au fiert, se scurg bine si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi peste ceapa calita, se presara faina, sare, piper si nucsoara. Se calesc impreuna, amestecand continuu, pentru 15 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Avatar
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii: 1
    Super tare postul care a trecut; vreau sa zic si eu ca am mancat doar orez, cartofi, spanac, ciuperci, ciorbe si dupa 2 - 3 zile am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine. Recomand tuturor o cura de o saptamana si o sa vedeti ce bine o sa va simtiti. Totusi are cineva vrea reteta de luni pana sambata?
    PS: Salata de rosii mananc in fiecare seara.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mai exista si regimul pe baza de varza. Adica varza in toate variantele : salata, simpla, gatita, calita, ciorbita de varza, varza cu alte legume. Numai ca e cam greu de tinut si nu vrei sa te transformi in capra. Poti manca si altceva, fara sa-ti transformi radical regimul alimentar, dar ai putea pune accentul pe mancarurile cu varza. Pentru cei care nu o agreeaza, ar fi mai complicat. Am auzit ca ar mai fi si cure de slabit cu struguri, dar mi se pare imposibil sa nu te ingrasi mancand doar struguri :)

    • Vote Down0Vote Up


Taguri

Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)