Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniTe salveaza iarasi salatele orientale care pot sa difere dupa sezon. Pot sa-ti ofer cateva variante dar ar fi bine sa sti ca salatele sunt: 1. usoare si 2. consistente; sau 1. adaos (completare) la un fel de baza si 2. satioase (ele insele fiind un fel de baza); sau 1. de cruditati, 2. din ingrediente preparate sau conservate si 3. mixte; sau 1. reusite si 2. mai incearca...Eu as deschide o categorie noua cu acest obiect: salatele, deoarece sunt un fel culinar benefic din toate punctele de vedere si sanatos, in plus sunt mii de retete. In plus imaginatia e de baza, totul e sa sti CE cu CE se potriveste si cand.Vreti cateva exemple?
-
acum 12 anitot la fel stiu si eu reteta, dar daca adaugati si castraveti in otet este si mai bun......ii ofera un gust mai "racoritor" =P~
-
acum 12 aniCe zici de niste bruschette cu rosii ? Este o reteta care se face foarte repede, merge foarte bine dimineata, si este si foarte light.
Ingrediente :
- 200 gr rosii cherry (dar poti sa folosesti si rosii mari romanesti)
- 4 felii de paine ciabatta (sau paine prajita)
- 1 catel de usturoi
- 4 frunze de busuioc verde
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- putina sare de mare (dar merge si sarea iodata)In mojar, strivim busuiocul cu sarea, iar cand devine pasta adaugam uleiul de masline pana se omogenizeaza. Taiem rosiile bucatele micute. Turnam sosul de rosii peste busuioc si amestecam usor. Prajim painea. Taiem catelul de usturoi in jumate. Frecam cu usturoiul feliile de paine. Intr-o tava punem feliile de paine, distribuim rosiile pe fiecare felie de paine.
Pofta buna !!!
-
acum 12 aniO reteta foarte usoara si rapida de prajitura cu smantana.
Ingrediente:
5 oua
1 borcan de 400 de grame de zahar
1 borcan de 400 de grame de faina
1 cescuta de ulei
1 pliculet de praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
sare, zeama de lamaie
1/2 kg de smantanaSe bat ouale cu zaharul, fara a separa albusul de galbenus, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca usor pana la incorporarea totala. Pentru coacere avem nevoie de o tava intinsa care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se intinde uniform in tava, apoi se lasa la cuptor in jur de 25-30 de minute. Prajitura va avea consistenta unui pandispan. Dupa coacere se scoate din cuptor si se lasa cateva minute, fara sa se raceasca complet. Se taie in jumatate pe lungimea tavii. Una din parti se intoarce, se intinde uniform smantana, apoi se adauga cealalta jumatate deasupra si se pudreaza cu zahar vanilat. Lasam sa se raceasca apoi introducem prajitura la frigider. Va fi foarte pufoasa, iar smantana se va absorbi si va capata consistenta si gustul de frisca. Se taie in patratele cu latura de 5cm / 5 cm sau dupa preferinta. Pofta buna!
-
acum 12 aniSalata cu orez
Ingrediente:
- o ceasca orez
- o ceasca mazare din cutie
- masline (samburii trebuie scosi si maslinele taiate in circular)
- ardei gras taiat fasii
- un gogosar rosu la otet (taiat marunt)
- capere la conserva
- 2 cepe verzi
- patrunjelSosul:
2-3 linguri ulei masline
- zeama de lamaie
- piper
- 4 linguri de iaurtMod de preparare : Se pune apa la fiert unde se adauga orezul si se lasa la fiert circa 20 min. mestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert orezul trebuie scurs foarte bine se pune intr-un bol unde se amesteca cu mazarea. Se pun in bol maslinele taiate, caperele, fasiile de ardei gras si gogosarul. Se toaca marunt ceapa verde si se pune alaturi de ingredinete. Dupa care turnam sosul si amestecam salata. La sfarsit punem cateva frunze de patrunjel dupa gust dar si pentru aspect.
Pofta buna!
-
acum 12 aniPoti incerca niste cartofi Byron. Eu i-am facu aseara pentru prima data si nu am regretat :D.
Ingrediente:
cartofi
1 lingura de unt
1 lingura de smantana
piper
sare
o lingura rasa de nucsoara
parmezan sau cascavalMod de preparare:
Am spalat cartofii, apoi i-am asezat intr-o tava, pe care am pus hartie de copt, i-am acoperit cu folie de aluminiu, si i-am pus in cuptorul incins cca 1 ora si ceva. Dupa ce s-au copt, ii incerci cu un betisor, daca betisorul intra usor ca-n branza sunt gata. Se taie in jumatate, se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul se sfarama cu o furculita, se adauga untul, smantana, sare si piper dupa gust si nucsoara. Compozitia se pune din nou in coji, peste care se presara parmezan sau cascaval. Se da din nou la cuptor pana se rumeneste parmezanul.
Alaturi de cartofii Byron am pus salata de rosii. Cine vrea, poate sa serveasca si cu gratar de porc.
-
acum 12 aniIngrediente
250ml lapte, 4 linguri zahar, 6 linguri caco, 250g unt/margarina, 600g biscuiti, rahat (si/sau visine, ciocolata, nuci, banane, stafide)Mod de preparare
Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 ling zahar si 6 ling cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita. Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.
Este foarte simpla si foarte gustoasa
-
acum 12 aniIngrediente
250ml lapte, 4 linguri zahar, 6 linguri caco, 250g unt/margarina, 600g biscuiti, rahat (si/sau visine, ciocolata, nuci alune banane stafide)Mod de preparare
Se face un sirop din 250 ml lapte, 4 ling zahar si 6 ling cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga 250 g unt sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se adauga 600 g biscuiti zdrobiti grosier, rahat (100-150g), visine, bucatele de ciocolata etc. Daca amestecul este prea vartos, se adauga cateva linguri de dulceata de caise si putina cafea neindulcita. Se ruleaza in folie, se presara cu nuca de cocos (facultativ) si se da la rece. Cantitatea este pentru 3 salamuri mai mici sau unul urias. Dupa cateva ore se taie felii si se serveste.
-
acum 12 aniPoti pregati niste crochete de pui. Uite reteta:
Ingrediente:
500 g piept de pui fiert tocat
30 g unt
1 morcov taiat cubulete
125 g boabe de porumb dulce
2 cepe verzi tocate marunt
2 linguri patrunjel tocat
1 lingura pesmet
125 g faina
2 oua
250 g firimituri de paine uscata
80 g seminte de susan
ulei vegetalMod de preparare:
Se topeste untul intr-un vas pe foc mediu. Se pune morcovul la calit 3 minute. Se adauga ceapa verde si porumbul si se mai lasa 1 minut dupa care se transfer intr-un bol. Se adauga si patrunjelul, puiul si pesmet; adaugam sare si amestecam bine. Bagam la frigider compozitia timp de 2 ore. Facem cu mainile crochete sub forma de batoane. Intr-un bol se amesteca firimiturile si semintele de susan. Trecem crochetele prin ou, apoi prin amestecul de firimituri. Se baga la rece 15 minute. Prajim crochetele intr-o tigaie wok in ulei vegetal timp de 3 minute pe toate partile.
-
acum 12 aniIngrediente:
250 gr. faina alba (de grau)
250 gr carnati semi-afumati
3 oua (galbenusurile)
75 gr. unt
1/2 cub drojdie (12.5 gr)
150 ml lapte
piper dupa gust
sareMod de preparare:
Se face un aluat din: 250 gr. faina, jumatate de cub de drojdie, 75 gr. unt, 2 galbenusuri jumate (jumatate de galbenus se pastreaza intr-o canita la frigider), laptele, sare si piper dupa gust. Se framanta cu mixerul 3-4 min. Se lasa la dospit 45 min.
Dupa ce aluatul a dospit se intinde ca si pentru gogosi. Se fac cercuri cu ajutorul unui pahar (se baga paharul inainte prin faina, ca sa nu se lipeasca aluatul de el).
Carnatii se taie in 2 (cam 10 cm lungime). Se ia cerculetul de aluat si se invarte pe carnati. Se pune in tava.
Se lasa carnatii impreuna cu aluatul cam 20 min.sa mai creasca putin. Intre timp se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit.
Dupa cele 20 min se scoate galbenusul din frigider si se bate cu putina apa. Cu o pensula se ung carnatii impachetati si apoi se introduc la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.POFTA MARE!