Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • 23 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 9 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Parfait cu fructe.
    O reteta la indemana oricarui incepator, usor de realizat, delicioasa si perfecta pentru o zi de vara.
    Ingrediente:
    - o cutie de crema Mascarpone
    - 500 g de fructe la alegere (pot fi fructe de sezon, sau conservate)
    - 100 ml frisca lichida sau smantana dulce (la nevoie se poate folosi si un iaurt dar nu e la fel de cremos)
    - 2-3 linguri de miere
    - fulgi de migdale, alune sau nuci prajite si sfaramate optional

    Fructele se spala, curata de samburi si/sau codite, se feliaza daca sunt mai mari si se pun la scurs.
    Intr-un castron rasturnam crema Mascarpone si o frecam putin, adaugam frisca lichida si mierea si omogenizam bine. Daca va place puteti adauga o frunzulita de menta, dar incercati sa o pescuiti inainte de servire.
    Impartim fructele in mod egal in cupe si turnam deasupra lor amestecul de crema. Presaram fulgii de migdale sau alunele sfaramate pe deasupra.
    Se serveste rece.
    Pofta buna! Nu-i asa ca arata delicios.
    image
    Atasamente:
    Parfait fructe.jpg 159K

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 9 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    O parjiturica simpla si usor de facut, numai buna de incepatori si de sezon : Tarta cu capsuni

    Ingrediente:
    - 6 oua
    - 6 linguri de zahar
    - 6 linguri de faina
    - 100 ml ulei
    - 1/2 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
    - 1/2 lingurita esenta de vanilie
    - 300-350 g capsuni
    - zahar pudra

    Mod de preparare :
    Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana acesta se topeste. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) peste albusuri si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, sau cu hartie de copt. Presaram capsunile intregi sau feliate, astfel incat sa nu ne cada la fundul tavii. Coacem prajitura in cuptorul preancalzit. Putem face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta. Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si o feliem. Pofta buna!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 9 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Iata o reteta de vara, foarte usor de realizat : supa de rosii.
    Ingrediente:
    - 1 kg de rosii bine coapte
    - 1 ceapa medie
    - 1 morcov
    - 1 ardei
    - 1 telina mica
    - 1 lingura de ulei
    - 3-4 linguri orez

    Puneti la fiert ceapa, morcovul, ardeiul si telina intregi sau taiate mari.
    Intre timp curatai rosiile de coaja si pasati-le in blender sau tocati-le si treceti-le printr-o sita ca sa separati semintele. Ideal ar fi un separator care se ataseaza la masina de tocat, dar nu toata lumea are asa ceva in bucatarie.
    Cand au fiert legumele, scoateti-le cu o spumiera deoparte si puneti la fiert 3-4 linguri de orez. Cand orezul este fiert adaugati sucul de rosii si lingura de ulei si lasati sa mai dea cateva clocote.
    Puteti adauga dupa gust patrunjel, busuioc, o frunza de dafin.

    Daca doriti ca supa sa fie mai groasa, pasati printr-o sita legumele care au dat gust supei si adaugati-le dupa ce puneti sucul de rosii.

    Tips: exista mai multe metode de a decoji cu usurinta rosiile
    1. Le puteti da drumul sa clocoteasca cateva minute in apa fierbinte, le scoateti intr-o cratita cu apa rece.
    2. Inainte de a le decoji, razuiti apasat toata suprafata rosiei cu cantul neascutit al cutitului (cu grija).
    3. In fine, metoda mea preferata, le tai in jumatate, le scot partea tare si le dau pe razatoarea mare.


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)