Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 anieu nu rezista in fata unui ecler :D.
Ingrediente:
Pentru aluat:
150 g ulei
130 ml apa
200g faina
5 ouaPentru crema:
150g zahar
3 oua
3 linguri faina
500ml lapte
vanilieMod de preparare:
Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot se toarna toata faina,se trage vasul de pe foc si se amesteca bine aluatul .
Cand aluatul este caldut,se adauga ouale intregi unul cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou ,pana ce compozitia nu l-a cuprins pe primul.
Aluatul trebuie sa fie suplu ,dar sa nu curga.
Se pun betisoare intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se dau la cuptor.Se coc intai la foc puternic 5 min.,apoi la foc potrivit cam 10 minute pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata ,se formeaza deasupra o crusta aurie si vor fi scoase pe un gratar ,caci pe farfurie se inmoaie.
Dupa ce s-au racit,se taie la fiecare capacul si golul se umple cu crema.Crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia,se adauga cate putin lapte ,apoi faina si tot asa pana se termina toata cantitatea.Se aseaza vasul pe baie de abur si se amesteca incontinuu pana ce crema se leaga bine.Se ia de pe foc ,se bat albusele bine si se adauga in crema calda amestecand usor.Se mai poate pune in crema cacao ,sau cafea,sau diferite arome,eu am pus pe langa vanilie si coaja de portocala.
Se umplu cu crema si se pune frisca(facultativ) .
Se acopera cu capacelele si se pudreaza sau se pune glazura de ciocolata.
-
acum 12 aniImi place sa pregatesc prajitura cu mac:
Ingrediente:
- 150 de g e margarina
- 5 oua
- 120 ml iaurt
- 220 g de faina
- un varf de sare
- hartie de coptPentru crema: 180 g de mac; 150 de grame de alune macinate, 100 g zahar vanilat; 150 ml apa, esenta de vanilie si zahar pudra,
Mod de preparare: Pentru aluat - se rastoarna faina cernuta intr-un bol, se impinge faina pe margini si se face un gol in mijlocul bolului unde se adauga oualea sarea, zaharul si iaurtul treptat in timp ce se amesteca totul cu ajutorul mainilor pana se obtine aluatul.
Pentru crema - se pune apa si zaharul vanilat la fiert peste care se adauga esenta de vanilie. Astfel siropul obtinut se lasa la racit dupa care se amesteca cu macul si alunele pisate.Aluat se imparte in doua foi. Prima foie se aseaza intr-o tava acoperita cu hartia de copt si este unsa cu crema de mac, se unge foarte bine si se acopera cu a doua foaie. Se pune la cuptor in jur de 20-30 de minute. Se poate verifica aluat cu ajutorul unei scobitori, daca intepi aluat si ramane insa aluat pe scobitoare inseamna ca nu este inca gata de scos si mai trebuie lasat. Este o prajitura pe care poate fi servita cu lapte sau cafea. E foarte buna!
-
acum 12 aniAm facut astazi prajitura cu mac......este excelenta.....am s-o incerc inca odata de fiecare data cand am sa mai am ocazia
-
acum 12 aniMie imi place foarte mult turta dulce. Exista varianta facuta in casa sub forma de prajitura, dar am descoperit ca se poate face in casa si in varianta care apare cel mai adesea in magazine... si asta destul de usor.
Ingrediente:
500 de grame de faina
250 de grame de zahar
2 oua mari
1 cescuta de apa
1 lingurita esenta de rom
1 cescuta de ulei
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita de scortisoara
sareCaramelizam 150 de grame de zahar intr-o craticioara, stingem cu apa si lasam sa fiarba cateva minute siropul astfel obtinut. Dupa ce s-a topit zaharul, stingem focul si lasam sa se raceasca.
Intr-un lighenas punem faina, cu care amestecam 2 galbenusuri, sare, siropul racit, esenta, uleiul, scortisoara si lingurita de bicarbonat si amestecam totul bine pana se omogenizeaza. Obtinem un aluat destul de tare care poate fi modelat. Daca mai trebuie faina, completam. Facem bilute de aluat pe care le presam usor pentru a le da forma de turta dulce si le asezam intr-o tava intinsa pentru a le da mai apoi la cuptor 15-20 de minute.
Intre timp, batem cele 2 albusuri care au mai ramas cu 100 de grame de zahar. Folosim mixerul sau telul, dupa preferinta, pentru a obtine o spuma tare tip nugat. Prin aceasta spuma vom da turtele imediat ce le-am scos din cuptor. Le asezam mai apoi pe hartie de gatit si le lasam sa se raceasca. Pofta buna !
-
acum 12 aniAm vrut sa incerc weekendul aceasta un desert usor de preparat, "usor", dar totusi consistent si special, pentru ca simteam nevoie unui rasfat dulce, asa ca am incercat: PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FRUCTE EXOTICE.
Ingrediente:pentru "blat"
100 g unt
150 g biscuiti digestivipentru crema
200 g fructe exotice (mango, fructul-pasiunii, etc.)
50 g zahar pudra
sucul si coaja de la 1 lamaie
500 g branza proaspata de vaci
150 ml frisca lichidaSe topeste untul intr-un vas si se adauga biscuitii, sfaramati complet cu mana sau cu ajutorul unui sucitor. Se pune amestecul pe o folie de gatit si se preseaza intr-un strat uniform, pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm si cu marginea detasabila. Se curata fructele si se scobesc cu lingurita, apoi se amesteca in mixer impreuna cu sucul si coaja de lamaie timp de cateva secunde, pentru a separa semintele fara a le sfarama. Riscam ca amestecul sa devina astfel amar. Se trece amestecul prin sita, pentru a indeparta semintele, se adauga zaharul, branza de vaci si frisca. Se bate cu un tel electric 1 minut, la viteza medie. Se toarna umplutura in forma si intinde, netezind suprafata. Se da la rece cel putin 2 ore si se serveste prajitura taiata patratele, peste care se adauga bucatile de fructe exotice.
-
acum 12 aniAm incercat tortul tau, numai ca in loc de fructe exotice m-am limitat la capsuni si banane si pot sa iti zic ca a iesit super gustos, branza de vaci frecata nu nitel unt a iesit pur si simplu mortala la gust..