Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • 16 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 10 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    eu nu rezista in fata unui ecler :D.

    Ingrediente:

    Pentru aluat:

    150 g ulei
    130 ml apa
    200g faina
    5 oua

    Pentru crema:

    150g zahar
    3 oua
    3 linguri faina
    500ml lapte
    vanilie

    Mod de preparare:

    Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot se toarna toata faina,se trage vasul de pe foc si se amesteca bine aluatul .
    Cand aluatul este caldut,se adauga ouale intregi unul cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou ,pana ce compozitia nu l-a cuprins pe primul.
    Aluatul trebuie sa fie suplu ,dar sa nu curga.
    Se pun betisoare intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se dau la cuptor.Se coc intai la foc puternic 5 min.,apoi la foc potrivit cam 10 minute pana se rumenesc frumos.
    Cand sunt gata ,se formeaza deasupra o crusta aurie si vor fi scoase pe un gratar ,caci pe farfurie se inmoaie.
    Dupa ce s-au racit,se taie la fiecare capacul si golul se umple cu crema.

    Crema:

    Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia,se adauga cate putin lapte ,apoi faina si tot asa pana se termina toata cantitatea.Se aseaza vasul pe baie de abur si se amesteca incontinuu pana ce crema se leaga bine.Se ia de pe foc ,se bat albusele bine si se adauga in crema calda amestecand usor.Se mai poate pune in crema cacao ,sau cafea,sau diferite arome,eu am pus pe langa vanilie si coaja de portocala.
    Se umplu cu crema si se pune frisca(facultativ) .
    Se acopera cu capacelele si se pudreaza sau se pune glazura de ciocolata.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Imi place sa pregatesc prajitura cu mac:

    Ingrediente:
    - 150 de g e margarina
    - 5 oua
    - 120 ml iaurt
    - 220 g de faina
    - un varf de sare
    - hartie de copt

    Pentru crema: 180 g de mac; 150 de grame de alune macinate, 100 g zahar vanilat; 150 ml apa, esenta de vanilie si zahar pudra,

    Mod de preparare: Pentru aluat - se rastoarna faina cernuta intr-un bol, se impinge faina pe margini si se face un gol in mijlocul bolului unde se adauga oualea sarea, zaharul si iaurtul treptat in timp ce se amesteca totul cu ajutorul mainilor pana se obtine aluatul.
    Pentru crema - se pune apa si zaharul vanilat la fiert peste care se adauga esenta de vanilie. Astfel siropul obtinut se lasa la racit dupa care se amesteca cu macul si alunele pisate.

    Aluat se imparte in doua foi. Prima foie se aseaza intr-o tava acoperita cu hartia de copt si este unsa cu crema de mac, se unge foarte bine si se acopera cu a doua foaie. Se pune la cuptor in jur de 20-30 de minute. Se poate verifica aluat cu ajutorul unei scobitori, daca intepi aluat si ramane insa aluat pe scobitoare inseamna ca nu este inca gata de scos si mai trebuie lasat. Este o prajitura pe care poate fi servita cu lapte sau cafea. E foarte buna!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Am facut astazi prajitura cu mac......este excelenta.....am s-o incerc inca odata de fiecare data cand am sa mai am ocazia

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mie imi place foarte mult turta dulce. Exista varianta facuta in casa sub forma de prajitura, dar am descoperit ca se poate face in casa si in varianta care apare cel mai adesea in magazine... si asta destul de usor.

    Ingrediente:

    500 de grame de faina
    250 de grame de zahar
    2 oua mari
    1 cescuta de apa
    1 lingurita esenta de rom
    1 cescuta de ulei
    1 lingurita bicarbonat
    1 lingurita de scortisoara
    sare

    Caramelizam 150 de grame de zahar intr-o craticioara, stingem cu apa si lasam sa fiarba cateva minute siropul astfel obtinut. Dupa ce s-a topit zaharul, stingem focul si lasam sa se raceasca.

    Intr-un lighenas punem faina, cu care amestecam 2 galbenusuri, sare, siropul racit, esenta, uleiul, scortisoara si lingurita de bicarbonat si amestecam totul bine pana se omogenizeaza. Obtinem un aluat destul de tare care poate fi modelat. Daca mai trebuie faina, completam. Facem bilute de aluat pe care le presam usor pentru a le da forma de turta dulce si le asezam intr-o tava intinsa pentru a le da mai apoi la cuptor 15-20 de minute.

    Intre timp, batem cele 2 albusuri care au mai ramas cu 100 de grame de zahar. Folosim mixerul sau telul, dupa preferinta, pentru a obtine o spuma tare tip nugat. Prin aceasta spuma vom da turtele imediat ce le-am scos din cuptor. Le asezam mai apoi pe hartie de gatit si le lasam sa se raceasca. Pofta buna !


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Am vrut sa incerc weekendul aceasta un desert usor de preparat, "usor", dar totusi consistent si special, pentru ca simteam nevoie unui rasfat dulce, asa ca am incercat: PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FRUCTE EXOTICE.
    Ingrediente:

    pentru "blat"
    100 g unt
    150 g biscuiti digestivi

    pentru crema

    200 g fructe exotice (mango, fructul-pasiunii, etc.)
    50 g zahar pudra
    sucul si coaja de la 1 lamaie
    500 g branza proaspata de vaci
    150 ml frisca lichida

    Se topeste untul intr-un vas si se adauga biscuitii, sfaramati complet cu mana sau cu ajutorul unui sucitor. Se pune amestecul pe o folie de gatit si se preseaza intr-un strat uniform, pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm si cu marginea detasabila. Se curata fructele si se scobesc cu lingurita, apoi se amesteca in mixer impreuna cu sucul si coaja de lamaie timp de cateva secunde, pentru a separa semintele fara a le sfarama. Riscam ca amestecul sa devina astfel amar. Se trece amestecul prin sita, pentru a indeparta semintele, se adauga zaharul, branza de vaci si frisca. Se bate cu un tel electric 1 minut, la viteza medie. Se toarna umplutura in forma si intinde, netezind suprafata. Se da la rece cel putin 2 ore si se serveste prajitura taiata patratele, peste care se adauga bucatile de fructe exotice.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Am incercat tortul tau, numai ca in loc de fructe exotice m-am limitat la capsuni si banane si pot sa iti zic ca a iesit super gustos, branza de vaci frecata nu nitel unt a iesit pur si simplu mortala la gust..

    • Vote Down0Vote Up


Taguri

Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)