Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    NEGRESA CU NUCI
    Ingrediente :
    600 g faina, 250 g zahar, 100 ml ulei, 3 linguri pudra de cacao, 5-6 linguri de gem
    acrisor, 200 g miez de nuca maruntit (o cana plina), coaja rasa de lamiie, 1 esenta de
    rom, 1 praf de copt, 300 ml apa.
    1. Amesteci intr-un castron mai mare uleiul, zaharul, esenta de rom, coaja rasa de
    lamiie, gemul si 300 ml apa, pina se obtine o compozitie omogena. ( Intai freci cu telul
    zaharul cu uleiul, apoi adaugi celelalte, dupa ce se topeste usor zaharul)
    2. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Dupa omogenizarea
    completa, adaugi miezul de nuca rupt bucati.
    3. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala de copt si o introduci in
    cuptorul bine incins pentru 25-30 minute, la foc mic. Este coapta cind se intareste usor la
    suprafata. Dupa ce se raceste, se taie in forma de patratele sau romburi.
    (Aceasta compozitie este suficienta pentru o tava de dimensiuni 33/33 cm)

    • Vote Down0Vote Up
  • 16 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    SEMILUNA
    1 pachet margarina 250 g, 250 g zahar tos, 2 lamii potrivit de mari, 4 oua, 250 g faina,
    100 g nuci macinate, 1 plic de praf de copt mai mic, sau jumatate daca este mai mare) .
    Intr-un castron se freaca cu o lingura de lemn sau o paleta speciala, zaharul cu
    margarina scoasa dinainte din frigider, pentru a fi moale. Dupa ce se topeste zaharul, se
    adauga, treptat, cite un galbenus de ou, amestecind in continuare, apoi coaja si zeama de
    la cele doua lamii, faina cernuta impreuna cu praful de copt si la urma se adauga
    albusurile batute spuma, in alt castron, cu un praf de sare. Dupa omogenizare se toarna
    compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Se netezeste cu lingura sau paleta
    suprafata prajiturii si se presara nuca macinata peste tot. Se da la cuptorul incalzit in
    prealabil, la foc potrivit, aprox. 25 de minute.
    Cind se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra.
    Aceasta compozitie este suficienta pentru o tava de dimens. 33/33 cm.
    Cind s-a racit, se taie cu un paharel, incepind dintr-un colt al tavii, in forma de
    semiluna.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Daca mai pui in reteta si niste ciocolata alba si alune... yummmyyy!!!!!!!!!!!!!!! Ingrediente sa fie, ca de imaginatie nu ducem lipsa! :))

    Rap_Ale a spus:

    NEGRESA CU NUCI
    Ingrediente :
    600 g faina, 250 g zahar, 100 ml ulei, 3 linguri pudra de cacao, 5-6 linguri de gem
    acrisor, 200 g miez de nuca maruntit (o cana plina), coaja rasa de lamiie, 1 esenta de
    rom, 1 praf de copt, 300 ml apa.
    1. Amesteci intr-un castron mai mare uleiul, zaharul, esenta de rom, coaja rasa de
    lamiie, gemul si 300 ml apa, pina se obtine o compozitie omogena. ( Intai freci cu telul
    zaharul cu uleiul, apoi adaugi celelalte, dupa ce se topeste usor zaharul)
    2. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Dupa omogenizarea
    completa, adaugi miezul de nuca rupt bucati.
    3. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala de copt si o introduci in
    cuptorul bine incins pentru 25-30 minute, la foc mic. Este coapta cind se intareste usor la
    suprafata. Dupa ce se raceste, se taie in forma de patratele sau romburi.
    (Aceasta compozitie este suficienta pentru o tava de dimensiuni 33/33 cm)




    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Asta este prima prajitura care am facut-o singura acum muuuulti ani fara ajutorul mamei:X. Prajitura vietii mele.
    Ingrediente: făină 200g, margarină 200g, zahar pudră 250g, ouă 3, bicarbonat un vârf de linguriţă, lămâie 1/2, marmeladă sau dulceata de care aveti(putin acrisoara pentru ca este mai faina) 200g, sare un vârf de cuţit
    Mod de preparare: Puneţi într-un castron făina, bicarbonatul stins cu câteva picături de zeamă de lămâie, margarina topită, gălbenuşurile şi 100g zahăr. Omogenizaţi bine compoziţia şi turnaţi-o într-o tavă pe hârtie de copt unsă cu ulei. Coaceţi blatul la foc potrivit 30 de minute, apoi întindeţi pe acesta marmelada. Deasupra puneţi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul şi puneţi din nou tava la cuptor pentru încă 20 de minute. Tăiaţi prăjitura în pătrate,cât încă mai este caldă.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Anny
    Anny     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 26 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii:
    In sfarsit am gasit un forum unde sunt publicate multe retete de prajituri. Dulciurile sunt moartea mea. Nu pot spune nu la prajitura cu ciocolata.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Petrea_Mihaela
    Prima vizita 28 aprilie 2012
    Comentarii: 16
    Discutii:
    CREMSNIT DE BUDAPESTA

    Ingrediente
    6 oua si 1 galbenus
    1/2 plic praf de copt
    3 linguri faina
    2 linguri cacao
    320 g zahar
    50 g mac
    1 pachet unt
    150 g nuci macinate
    2-3 lingurite ness

    Incepeti prin pregatirea blatului: bateti bine 6 albusuri spuma si adaugati treptat 120 de grame de zahar. Apoi adaugati treptat cele 6 galbenusuri ramase, 3 linguri de faina amestecate cu 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de cacao si 150 de grame de nuci macinate.
    Acest amestec il puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor vreo 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand s-a copt blatul, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca.

    Pregatiti apoi crema. Amestecati un pachet de margarina pentru prajituri cu 200 grame de zahar, 2-3 lingurite de ness, 1 galbenus si 50 de grame de mac. Amestecati energic pana cand obtineti "crema cremoasa". Aceasta crema o intindeti peste blat si lasati sa sa raceasca (eventual peste noapte).


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    PAPANASI CU DULCEATA SI SMANATANA

    250 de grame de branza de vaci bine scursa de zer
    1 lingurita rasa de sare
    1 lingurita de scortisoara
    1 lingurita de praf de copt
    1 plic de zahar vanilat (eu am pus zahar vanilat brun, cu vanilie naturala)
    2 oua intregi
    230-270 de grame de faina
    optional, coaja rasa de lamaie
    in plus:
    ulei din abundenta pentru prajit (minimum jumatate de litru)
    faina pentru presarat planul de lucru

    pentru servit:
    dulceata dupa gust (eu am folosit de afine, productie proprie)
    smantana de preferinta nefermentata (sa nu fie acra) care se poate indulci usor cu zahar pudra
    zahar pudra, praf de scortisoara (optional)

    Preparare:

    Intr-un castron se pune branza, sarea, zaharul vanilat si scortisoara (daca adaugati si coaja rasa de lamaie, acum e momentul). Se adauga si o lingurita de praf de copt.
    Se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua.
    Se omogenizeaza ouale si branza, apoi se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura, apoi se ia la framantat..
    Cantitatea finala de faina absorbita poate sa varieze usor in functie de marimea oualor, de gradul de umiditate al branzei si de puterea de a ingloba lichid a fainii. Mie mi-au intrat intotdeauna intre 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingura in plus pentru a obtine un aluat care nu nu trebuie sa se lipeasca de maini, dar nici nu trebuie sa fie tare. Se presara planul de lucru cu faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
    Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi, si 5 bucati mai mici pentru binecunoscutul mot (repet, se pot face din aceeasi cantitate 6 papanasi chiar indestulatori).
    Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.
    Pentru prajit, ideal este un vas de fonta sau o cratita cu fundul mai gros. Se toarna in vasul ales uleiul (trebuie sa aiba o adancime in vas de cel putin 5-6 cm.) si se incinge pe foc potrivit pana cand o bucatica mica de aluat plonjata in vas formeaza imediat bule de aer in jurul ei si pluteste deasupra uleiului, apoi se micsoreaza focul. Se prajesc pe rand papanasii pana cand se rumenesc frumos:
    Se scot papanasii pe hartie absorbanta, indepartand uleiul in exces.
    Se servesc papanasii calzi, inecati in smantana si garnisiti cu dulceata.
    Ies pufosi si usori, bine facuti, fara portiuni de aluat crud, cu conditia sa nu fie focul prea iute in timpul prajirii. Pe cat de usor si rapid se fac, pe atat sunt de gustosi.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    COOKIES

    Ingrediente:
    220 g faina, 1 lingurita bicarbonat alimentar, 60 g zahar brun, 60 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, 100 g unt topit, 60 g picaturi de ciocolata, un praf de sare
    Mod de preparare:
    1. Intr-un vas se amesteca impreuna faina, bicarbonatul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.
    2. In alt vas, se bate putin oul, se adauga apoi untul si se amesteca bine. Compozitia rezultata se incorporeaza in amestecul de faina si zahar (Aluatul va avea un aspect putin granulat). Se adauga picaturile de ciocolata.
    3. Pe o tava captusita cu hartie de copt, se pun cu lingura gramajoare de aluat, la distanta de aproximativ 4-5cm unele de altele.
    4. Se dau la copt, in cuptorul incins la 190-200 grade Celsius, pentru aproximativ 12 minute.
    5. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin in tava, si apoi se scot si se aseaza pe un gratar, ca sa se raceasca complet.
    6. Fursecurile vor fi moi la interior si crocante la exterior.
    7. Se pastreaza in vase inchise etans sau in borcane sau cutii pentru prajituri.

    Se fac foarte usor, si in plus sunt si foarte bune chiar si pentru persoanele care nu mananca foarte dulce.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Anny
    Anny     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 26 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii:
    Ingrediente pentru tarta cu visine
    6 oua,
    200 gr zahar,
    200 gr faina,
    100 ml ulei,
    50 ml apa,
    2 plicuri zahar vanilat,
    1 kg visine fara samburi,
    sare,
    1 plic praf de copt stins in otet.

    Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Se pune intr-o tava unsa cu ulei, peste care se pun visinile fara simburi si date prin faina. Se da la foc potrivit, cca. 30 minute. Se serveste cu frisca.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Petrea_Mihaela
    Prima vizita 28 aprilie 2012
    Comentarii: 16
    Discutii:
    PRAJITURA CU FRUCTE

    Ingrediente
    Foi:
    ulei - 6 linguri
    zahar - 6 linguri
    oua - 2 bucati
    suc de rosii - 6 linguri
    faina - 400 g
    bicarbonat de sodiu - un varf de lingurita
    gem de capsuni, caise, piersici, prune sau afine - 400 g
    bicarbonat de amoniu - un varf de lingurita
    Crema:
    unt - 100 g
    gris - 125 g
    lapte - 500 ml
    zahar - 100 g
    zeama de la 1 lamaie
    zeama de la 1 portocala
    fructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)

    Mod de preparare

    Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina, se framinta bine, se lasa in repaus cca 15 minute si se intind foi subtiri, pudrand cu faina. Se introduc in cuptor pe o tava pudrata cu faina la temperatura moderata cca 4 5 minute. Astfel pregatite foile, se lasa la racit.

    Crema de prajitura se pregateste in felul urmator: se fierbe laptele cu zahar si gris, pana cand acesta se ingroasa si se fierbe bine. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie si portocala si se amesteca bine. Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de crema din gris, o foaie, un strat de crema din gris, fructe din compot, o foaie, gem in strat subtire, o foaie si apoi gem in strat subtire presarat cu nuca de cocos razuita. Dupa preferinta, se poate face mai inalta, respectand alternarea: foaie, crema de gris, se lasa la rece cca 12 ore, dupa care se portioneaza conform dorintei.

    Este o prajitura rapida, foarte gustoasa, foarte hranitoare, foarte racoroasa si se afla in pe primul loc in topul preferintelor mele.

    Pentru aceasta prajitura delicioasa cu fructe ar fi foarte bine sa alegeti un gem de capsuni, caise, piersici, prune, afine.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    TARTA CU MERE SI VANILIE

    Ingrediente
    aluat pentru tarta
    3 mere curatate si taiate felii subtiri
    3 linguri de marmelada de caise sau de mere
    Crema de vanilie (250 ml):
    3 galbenusuri
    250 ml de lapte
    1 plic de zahar vanilinat
    70 grame de zahar
    50 grame de maizena sau faina ( va recomand maizena= faina de malai pt patiserie)

    Mod de preparare

    Tarta cu mere si crema de vanilie este o prajitura cu fructe usoara si foarte delicioasa.

    Crema de vanilie:

    1.laptele impreuna cu zaharul vanilat se aduce la fierbere

    2.galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul capata o culoare deschisa, apoi adaugati faina/maizena
    se adauga laptele peste amestecul de oua si zahar

    3.repuneti pe foc si mai lasati 2-3 minute pana se ingroasa
    retrageti de pe foc si adaugati (optional) un cub de unt pentru a nu se face crusta

    Tarta:

    1.cuptorul se aprinde la foc mediu

    2.aluatul se etaleaza in forma de tarta, tapisata de hartie pentru copt

    3.adaugati crema de vailie

    4.deasupra cremei asezati feliile de mere cat mai multe si cat mai stranse, adaugati un praf de scortisoara peste mere

    5.introduceti prajitura cu mere in cuptor 25-30 de minute

    6.imediat ce ati scos tarta cu mere si crema de vanilie, badijonati, folosind o pensula, cu marmelada de caise incalzita

    Pofta buna!


    • Vote Down0Vote Up


Taguri

Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)