Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniA inceput. Se apropie... E acea luna cand tragem linia si vedem rezultatele de peste an :-D. Da, vin sarbatorile, cu brad, cadouri, zapada, foc in soba, parfum de ceaiuri si vin fiert si neaparat... Masa de Craciun! Inca nu stiu ce voi gati, pentru ca mereu ajung la aceleasi sarmalute, salate boeuf, carne de porc gatita in toate felurile, prajiturele, cornulete, etc. As incerca ceva nou, dar nu pot parca renunta nici la retetele traditionale, pentru ca in ele consta farmecul sarbatorilor. Astept niste sugestii, sfaturi si trucuri pentru mancaruri traditionale reusite.
Eu incep cu ceva usor, pentru ca porcul il las pentru o fripturica, as vrea sa pun pe lista un aspic de pui cu legume. Luam un pui de tara de la bunica, mai avem nevoie de 1 morcov, 2-3 linguri de mazare boabe verzi, 1 ceapa alba, 3-4 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, sare, piper, 1 pliculet de gelatina. Se portioneaza puiul, se spala bine, si apoi se da la fiert impreuna cu mazarea, morcovul si ceapa la un loc, la foc mic. Dupa fierbere, se scoate puiul, se scot si legumele si se lasa la racit. Supa se trece prin sita si se lasa putin la racit. Se piseaza cateii de usturoi, se pun in sita si se lasa putin in supa, sau ii punem direct in supa si lasam cateva minute si trecem din nou supa prin sita. Se adauga sare si piper dupa gust, se dizolva si gelatina. In boluri speciale asezam legumele, bucatile de carne, patrunjelul verde... dupa fantezia fiecaruia, iar peste adaugam supa. Se lasa la rece cateva ore.
-
acum 11 aniPentru prima data, anul asta de sarbatori vreau sa fac o racitura de curcan. Am mai facut doar de porc, dar am mancat de la altii de curcan si mi-a placut foarte mult. Este ceva ce ar trebui sa stiu inainte sa ma apuc?
-
acum 11 aniDin cate stiu eu, nu trebuie sa faci nimic special. E ca la o racitura de gaina. Apropo de subject, eu prefer retetele traditionale de Craciun. Daca in restul anului pot sa testez unele chestii, acum prefer racitura de oase de porc afumate, friptura de curcan cu bait, borsul clasic de gaina, salata boeuf si nelipsitele sarmale. Si sa nu uit de carnatii, toba ci drobul de porc pe care le pregateste mama bestial :D. De fapt, cand ajung eu acasa, e aproape totul gata. Mama mai are nevoie de ajutor doar la... mancat :)).
-
acum 11 aniDesi nu se obisnuieste eu anul asta am sa sparg tiparul traditional si am sa pregatesc o crema de icre bestiala, cu miez de paine si lapte delicioasa. Am sa fac si poze si am sa postez pe forum ca sa vedeti cum a iesit.
-
acum 11 aniDupa atata carne de porc sub mii si mii de forme (carnaciori, toba, sarmalute, ciorbe, racituri, etc), o crema de icre suna delicios. Cred ca e singurul lucru pe care as putea sa-l mai mananc acum. Stomacul meu inca sufera, dar trebuie sa mai trecem si peste "hopul" cu Revelionul. Abia astept reteta cu poze. De Revelion cred ca am sa ma multumesc cu o ciorba traditionala de galustele de gris, in locul sarmalutelor prea consistente...
-
acum 11 anide revelion am preferat un aperitiv, iar pe 1, cand am fost la un sarbatorit, am mancat friptura de porc si capsuni cu smantana. nici ca se putea mai bine :D. totusi, am ceva de mustrari de constiinta, pentru ca am dat navala in dulciuri! :(( acum nu vreau decat salate, salate, salate!!!!!!! sa nu mai vad platouri incarcate pe masa :D!