Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniImi place la nebunie borsul de peste .Mai exista printre membri si alte persoane care iubesc acest preparat?
-
acum 12 aniOoo, da. Un bors de peste bine acrit, cu orez si mult zarzavat si bineinteles ca cel mai bun gust il da capul pestelui. Ce idee grozava mi-ai dat. De mult n-am mai facut. Cel mai tarziu in week-end ma duc la piata sa caut niste crap proaspat. Si, cu ocazia asta, fac si o plachie de peste.
-
acum 12 aniDeci chiar va rog sa imi explicati de ce va place borsul de peste pentru ca eu pur si simplu nu inteleg. Nu imi place cum miroase, nu imi place gustul si cu atat mai putin pestele plutitor si asa zisul bors. Acum poate nu am gustat eu un bors de peste facut ca la carte de cineva cu adevarat priceput..
-
acum 12 aniSi eu am dat tarziu de gustul borsului de peste, dar merita incercat facut de cineva care chiar se pricepe. Cui ii plac mancarurile pe baza de peste (si nu doar pestele prajit in tigaie tavalit prin faina sau malai cu mamaliga si usturoi) ii va place cu siguranta aceasta specialitate. Ce-i drept, eu am mancat prima oara in delta, unde intai se fierbeau pesti mici (carasi) care dupa aia erau aruncati la pisici. Apoi in oala ajungeau bucati de peste serios, la care sa nu te saturi scuipand oasele. O minunatie! Desi imi iese si mie destul de bine, niciodata nu am mai mancat o ciorba de peste atat de gustoasa.
-
acum 12 aniNu am mancat niciodata :-D , recunosc, dar as incerca, parca... sunt in pana de idei oricum, incerc sa gatesc noutati culinare (pentru papilele mele, cel putin :"> ) si un bors de peste suna chiar tentant. Ce fel de peste ar trebui sa cumpar ? Banuiesc ca indicat ar fi un peste de apa dulce :D. Si... se poate atenua cu ceva mirosul, pentru cei ce nu agreaza parfumul puternic de peste? :/
-
acum 12 aniAm cautat special pentru ca tineam minte ca in "Gastronomice", Pastorel pomenea ceva despre un mod de a scapa de mirosul greu de mâl al pestilor de apa statuta. Nu stiu cat de aplicabil este, dar sfatul lui este sa torni "pe gatul pestelui un pahar de otet bun, imediat ce a fost prins". Deci, daca te intorci de la pescarie cu pestele viu, poti sa incerci :D. De la Pastorel citire : "Asta ii provoaca un soi de transpiratie grasa care se inlatura cu cutitul in acelasi timp cu scoaterea solzilor".
-
acum 12 aniO, cum sa nu-ti placa borsul de peste? Eu sunt innebunita dupa el. Cel mai mult imi place sa-l fac cu putin orez, dar mai multe capuri. Mi se pare ca orice alta parte din peste nu da un gust la fel de bun precum o face capul. Pun putin orez pentru ca nu-mi place, in general, borsul gros. Tata, in schimb, vrea ca lingura sa-i stea dreapta in mancare :D. No comment! Insa intotdeauna m-am ferit de pestele proaspat. Pare ciudat, dar imi provoaca greata. Prefer macroul congelat. E adevarat ca e putin riscant, dar niciodata nu am avut vreo surpriza neplacuta.
-
acum 12 aniAdor bosrul de peste, cel putin face mama un super bors, dar din peste proaspat si cu cat e mai mare pestele... iese "zeama si mai buna", cu verdeata, cartofi si normal dres cu smantana, yumy, yumy. Recunosc imi place sa-l mananc, dar nu fac pt ca niciodata nu mananc carnea de peste din bors , doar zeama si vedeata si cartofii :-D