Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniCafeau naturala este mult mai sanatoasa decat 3 in 1. Nu e greu sa faci o cafea. Incearca de mai multe ori si intr-un final o sa-ti iasa o cafea asa cum iti place tie. La 100 ml de apa poti sa pui 2 linguri de cafea macinata, cand o fierbi. Pe urma poti sa o indulcesti dupa gust.
-
acum 12 anireteta de la gogo este combinatia ideala ...... eu pun cafeaua dupa ce clocoteste apa cu o lingurita de zahar (nu o fierb cu apa odata) si ii mai dau un clocot avand grija sa nu dea in foc:P
-
acum 12 aniAm incercat zilele trecute o reteta mai neconventionala de cafea :
Cafea rece cu lichior
Ingrediente :1 litru cafea neagra, rece,
60 ml lichior de alune
500 ml inghetata de vanilie
cateva cuburi de gheata, zdrobiteAmestecati toate ingredientele intr-un un blender pana se omogenizeaza si formeaza o spuma. Turnati amestecul in pahare inalte si serviti imediat.
-
acum 12 aniCafea irlandeza
Ingrediente:
2 ml. de whisky
5 ml. de Kahlua
cafea
frisca
crema de menta
zahar
o cireasaCum se procedeaza:
Se toarna cafeaua fierbinte peste whisky si Kahlua, se indulceste, se acopera cu frisca si crema de menta si se decoreaza cu o cireasa.
-
acum 12 aniIntrebare: ce considerati ca este mai bine: sa facem un 3in1 rapid sau o cafea cu lapte ?
-
acum 12 aniEu ador cafeua cu lapte, cred ca ar trebui sa spun mai degraba lapte cu cafea. De obicei beau cafeaua pentru gust nu pentru a ramane treaza, iar in combinatie cu lapte si miere este delicioasa. Daca mai presaram si niste scortisoara este divina.
-
acum 12 anihmmm, eu folosesc smantana mai subtire. daca nu merge asa, incearca cu frisca. nu, nu pregatesc in vreun fel anume cafeaua. pun ibricul cu apa si cafea pe aragaz, iar cand incepe sa se "umfle", opresc focul. apoi las putin, sa se aseze zatul, dupa care torn in cana. alte persoane pun cafeaua in apa direct infierbantata.
-
acum 12 aniTROPICAL COFFEE
30 ml de rom [golden],
150 ml de cafea fierbinte,
45 ml de frisca,
o lingura de zaharMod de preparare
Se amesteca romul si cafeaua intr-o cana si se indulceste dupa gust.
Se adauga usor frisca, se presara cu scortisoara si se serveste.
-
acum 12 aniSPANISH COFFEE
60 ml de lichior de cafea,
60 ml de coniac,
200 ml de espresso tare,
45 ml de friscaMod de preparare
Se amesteca toae ingredientele, inafara de frisca intr-un pahar Parfait.
Se adauga deasupra frisca si se serveste.
-
acum 12 aniCAPPUCINO FIORENTINO
1/3 de espresso cald si
2/3 de spuma de lapte si frisca.
Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna espresso cald deasupra laptelui. Apoi se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multe grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita si cu praf de ciocolata (preferabil neagra). Se serveste intr-o ceasca asemanatoare cu cea se ceai, alaturi de un biscuite.