Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniBAUTURA DIN INGHETATA SI CAFEA
Un shake cremos si racoros, ideal pentru zilele fierbinti de vara!
Ingrediente si cantitati:
5 cupe inghetata de ciocolata
5 cupe inghetata de vanilie
1/2 ceasca rom
2 linguri cafea macinata
granule de cafea instantMod de preparare:
1. Amesteca toate ingredientele, cu exceptia granulelor de cafea, intr-un blender.
2. Serveste bautura cremoasa rezultata impreuna cu cateva granule de cafea instant presarate deasupra.
-
acum 12 aniSubscriu la acest topic. Nu concep o zi fara cafea, mai bine zis nu incep ziua fara cafea.
Ma trezesc de cele mai multe ori foarte devreme, cand restul casei abia incepe sa viseze, si singura mea alinare e ... ceasca de cafea cu cafea fierbinte !! Creierul meu functioneaza doar pe baza de cafea si cand simt ca mi se descarca bateriile, doar ideea de a bea o ceasca ma invioreaza.
Stiu, am luat-o razna. Dar nimic nu poate compare gustul amarui al cafelei.
In perioade lejere, nu depasesc doza "de dimineata", asa ii spun eu, adica acea ceasca servita dimineata. In perioadele super aglomerate la munca, ajung sa consum uneori si 4 e zi.
Am incercat sa o inlocuiesc cu ceai verde... neah !! Nu pot uita gustul de cafea, inconfundabil !
Asadar, da, sunt dependenta !
-
acum 12 aniDeoarece sunt un mare fan al cafelei de curand am incercat ceva super bun. Cafea cu caramel si scortisoara, dar servita rece (cu gheata)... cand pui cafeau la fiert pune odata cu ea si o jumatate de lingurita scortisoara (praf). Cat inca e fierbinte pui o jumatate de cescuta de sirop de caramel, amesteci pana se dizolva si o lasam la racit (eventula in frigider). Pui in pahare mari 3-4 cuburi de gheata si cafeaua rece, se mai poate servi cu zahar sau lapte dupa preferinte.
-
acum 12 aniAm baut de curand cafea-caramel, o bautura foarte gustoasa de indata ce te gandesti la ea, se prepara simplu si poate fi bauta seara la o intalnire cu prietenii.
Ingredientele de care aveti nevoie pentru o " portie" : 1 ceasca de cafea indulcita, 2 cuburi de zahar, 1 lingurita de rom
Mod de pregatire: deasupra cescutei cu cafea se tine o lingurita in care am pus cuburile de zahar, se toarna apoi rom pana se umple lingurita si romul curge peste cafea, se aprinde romul, obtinandu-se o caramelizare usoara a zaharului si un efect deosebit.