Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniSalata de branza cu mucegai:)
Nu o recomand persoanelor cu stomacul sensibil:)Ingrediente:
- 1 ceapa mica
- 2 mere verzi
- 100g brinza cu mucegai
- 100g telemea
- 2 linguri miez de nuca macinate
- iaurt grecesc
- sare
- o lingurita de ulei de maslineSe taie marunt ceapa, merele (decojite), brinza cu mucegai, telemeaua. Se amesteca cu nuca, iaurtul, sarea si ulei . Se pregateste inainte de a fi servita deoarece nu este o salata care rezista prea mult la frigider. Insa personal in place, e ceva diferit fata de banala salata verde cu rosii. POFTA MARE!!
-
acum 12 aniastazi avenit mama acasa cu a sacosa de leurda si imediat intrebarea evidenta a fost ce vrei sa faci cu ea. raspunsul a fost neasteptat: "SALATA". imediat am google-alit putin si am aflat ca se foloseste ca salata obisnuita si am incercat sa fac o salata obisnuita cu ridiche cu ceapa ulei si otet(eu am pus aceto balsamico); a iesit extraordinat de buna.
-
acum 12 aniIonela_Nastase a spus:
imi plac foarte mult salatele, mai ales acum cand a venit mult asteptata salata verde romaneasca.....ce propuneri si ce combinatii minune aveti?
Ca tot e primavara, uite ce ai putea incerca:
Ingrediente:
4-5 felii sunca Praga
3 cartofi mai mari
2 oua
150 ml iaurt
150 g branza telemea
1/2 castravete
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si ii fierbem cu coaja, apoi ii curatam si ii taiem cubulete. La fel procedam cu ouale. Branza si castravetele le taiem cubulete. Punem totul intr-un bol, adaugam sare, piper, putin ulei de masline (cam 2 linguri) si iaurtul. Amestecam si servim.
Daca vrei, poti pune si rosii, patrunjel, salata verde.
-
acum 12 aniSALATA DE COD
2 fileuri de cod/ 1 dovlecel/ 2 morcovi/ 2 cartofi/ 100 g fasole verde/ 2 ciuperci champignon/ 1 ardei gras rosu/ 2 felii portocala pentru decor/ 50 g unt/ sare/ piper/ 1 legatura patrunjel
Condimentezi fileurile de cod cu sare si piper, le lasi 10 minute, le usuci cu prosoape absorbante si le frigi pe gratar. cureti cartofii si-i fierbi in apa cu putina sare. cureti morcovii si-i tai rondele impreuna cu dovlecelul. cand cartofii sunt aproape fierti, adaugi morcovii si dovleceii, fasolea verde, mai fierbi cateva minute (morcovii si dovleceii trebuie fierti la foc mic) dupa care le strecori.
Topesti untul intr-o tigaie, pui legumele fierte si racite, ardeiul taiat fasii, ciupercile taiate feliis si sotezi cateva minute, amestecand doar prin miscarea tigaii, sa nu se sfarame legumele. condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Asezi legumele pe un platou, pui bucatile de peste deasupra, amesteci usor, presari verdeata tocata marunt si decorezi cu felii de portocala si frunze de patrunjel.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniVa recomand urmatoarea salata cu pui picant :
Ingrediente :
- 2 piepti de pui, dezosati si fara piele
- o legatura salata verde
- 2 ardei medii
- 1 legatura ceapa verde
- 30g unt
- 2 rosii mari si un dressing picant de salata cumparat de la magazin (sau il puteti face din : o lingura ulei masline, piper, sare, boia de ardei iute, zeama de la jumatate de lamaie)Taiati puiul in bucati mici. Topiti untul in tigaie la foc mediu si adaugati carnea de pui. Tocati marunt ceapa si ardeii. Rupeti salata verde. Cand puiul este aproape fiert/prajit, adaugati ardeii si ceapa in tigaie sa se inmoaie putin. Odata ce puiul a fiert, scurgeti continutul din tigaie si amestecati-l cu salata verde si cu rosiile. Puneti salata in 2 farfurii si adaugati dressingul picant pe deasupra.
Puteti sa prajiti in unt puiul taiat ca pentru snitele si pe urma sa-l taiati cuburi, sau puteti sa folositi puiul fiert daca nu va place puiul prajit.
-
acum 12 aniSalata cu sfecla rosie
Ingrediente:
- jumatate de sfecla rosie
-3 linguri de ulei
- 50 g hrean
- jumatate de lingura zahar pudra
- o lingura otet
- un varf de sareMod de preparare: Jumatatea de sfecla rosie se spala bine si se lasa la fiert. Cind este gata fiarta, se scoate si se lasa jumatate de ora la frigider. Cand este gata racita se curata de coaja si se taie in fisii. Se pune totul intr-un castron impreuna cu uleiul, otetul, zaharul, sarea si hreanul ( care a fost in prealabil curatat, spalat si dat pe razatoare cu ochiurile mici) si se amesteca totul cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu de obicei pun salata in boluri mici servit alaturi cu piure si ficatei prajiti.
-
acum 12 aniIngrediente: morcovi 400 g, telina 400 g, mere 800 g, oua 2 buc, ulei 300 g, lamaie 100 g, mustar 20 g, piper, sare
Mod de preparare: Legumele si merele se spala si se curata. Morcovii si telina se dau pe razatoarea de parmezan, iar merele se taie julien. Din galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, piper si sare se prepara o maioneza care se amesteca cu mustarul, se subtiaza cu sifon, cat este necesar.Se amesteca legumele cu maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza dupa dorinta. este o salata super buna....puteti renunta la maioneza sau mai puteti adauga putin piept de pui:X
-
acum 12 aniSalata cu ardei iute si menta (doar pentru gusturi picante)
Contine:
- o salata verde mica
- 3 ridichii
- 4 legaturi de ceapa verde (de unde se vor folosi pentru salata doar coditele verzi fara ceapa)
- un ardei iute
- 4 frunze de menta proaspata
- o lingura de otet balsamic
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sareMod de preparare: Salata verde, menta, coditele de ceapa se toaca mai marunt, ridichile se taie rondele. Ardeiul iute se toaca cat mai marunt si se amesteca toate aceste ingrediente. Se adauga otetul balsamic, zeama de la o jumatate de lamaie si sare. In cazul in care este foarte picant pentru a taia gustul usturator poate fi potolit adaugand o lingura de iaurt.
Mie imi place foarte multa dar sunt si obisnuita sa mananc foarte des ardei iuti :)