Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniEste o reteta usoara pe care am invatat-o intr-o mica excursie in Italia, o pregatesc si acum deoarece.... e gustoasa foc..
Ingrediete:
- o punga de paste (penne rigate)
- 100 g sunca taiata cubulete
- parmezan ras
- untPentru sos:
- conserva de rosii
- 2 linguri de bulion
- 3 linguri de ulei de masline
- 1pahar de vin alb
- 2/3 plicuri zahar vanilat
- busuioc, sare, piperMod de preparare:
Se pun pastele la fiert. Dupa ce sunt gata le amestecam cu sunca si parmezanul ras. Ungem o tigaie bine cu unt, o acoperim cu compozitia pregatita si pe deasupra turnam sosul de rosii. Punem la cuptor la foc mediu timp de 10-15 minute.
-
acum 12 aniIntr-adevar, e gustoasa reteta ta. Busuiocul da o aroma speciala. Sper sa o fac si eu zilele astea. Mie imi place mult Farfalle cu dovlecei si rosii.
Ingrediente:
400 g paste de tip fundita
2 dovlecei
3 rosii
optional 150 g sunca afumata
2 cepe
2 catei de usturoi
1/2 legatura de busuioc
putin ulei
piper
sareMod de preparare:
Punem apa la fiert intr-o oala mai mare. Dovleceii ii taiem in sfert pe lung si apoi in bucati mai mari. Rosiile le taiem cubulete. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam usturoiul intreg si dovleceii si lasam sa se prajeasca. Scoatem usturoiul si il aruncam, apoi adaugam rosiile si potrivim de sare si piper.Lasam sa fiarba 5 minute. Punem pastele la fiert si cund sunt fierte “al dente” aruncam apa de pe ele si le amestecam cu legumele. Adaugam si busuiocul tocat si optional sunca taiata felii subtiri si prajita. Daca doriti puteti presara parmezan deasupra.