Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 9 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Este o reteta usoara pe care am invatat-o intr-o mica excursie in Italia, o pregatesc si acum deoarece.... e gustoasa foc..

    Ingrediete:
    - o punga de paste (penne rigate)
    - 100 g sunca taiata cubulete
    - parmezan ras
    - unt

    Pentru sos:
    - conserva de rosii
    - 2 linguri de bulion
    - 3 linguri de ulei de masline
    - 1pahar de vin alb
    - 2/3 plicuri zahar vanilat
    - busuioc, sare, piper

    Mod de preparare:
    Se pun pastele la fiert. Dupa ce sunt gata le amestecam cu sunca si parmezanul ras. Ungem o tigaie bine cu unt, o acoperim cu compozitia pregatita si pe deasupra turnam sosul de rosii. Punem la cuptor la foc mediu timp de 10-15 minute.


    • Vote Down0Vote Up
  • 1 Comentariu sorteaza in functie de:
  • acum 9 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Intr-adevar, e gustoasa reteta ta. Busuiocul da o aroma speciala. Sper sa o fac si eu zilele astea. Mie imi place mult Farfalle cu dovlecei si rosii.

    Ingrediente:
    400 g paste de tip fundita
    2 dovlecei
    3 rosii
    optional 150 g sunca afumata
    2 cepe
    2 catei de usturoi
    1/2 legatura de busuioc
    putin ulei
    piper
    sare

    Mod de preparare:

    Punem apa la fiert intr-o oala mai mare. Dovleceii ii taiem in sfert pe lung si apoi in bucati mai mari. Rosiile le taiem cubulete. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam usturoiul intreg si dovleceii si lasam sa se prajeasca. Scoatem usturoiul si il aruncam, apoi adaugam rosiile si potrivim de sare si piper.Lasam sa fiarba 5 minute. Punem pastele la fiert si cund sunt fierte “al dente” aruncam apa de pe ele si le amestecam cu legumele. Adaugam si busuiocul tocat si optional sunca taiata felii subtiri si prajita. Daca doriti puteti presara parmezan deasupra.


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)