Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 anieu mananc foarte rar snacksuri. decat o punga de viva sau altceva, prefer niste fructe. e suficient ca beau cafea si pierd calciul, nu cred ca mai am nevoie si de E-uri. incerc sa profit la maxim de toate fructele de pe piata.
-
acum 12 aniImi este foarte greu sa ma tin departe de snaksuri ador sa rontai cand ma uit seara la un film fie ca e vorba de popcorn, nachos, alune, seminte, pufuleti:) gama este foarte variata, noroc ca nu le am pe toate o data. Insa in ultima perioada am incercat sa fiu mai atentanta si sa evit E-urile ca altfel o sa iau in greutate si sa inlocuiesc snaksurile cu cereale uscate.
-
acum 12 aniCel mai simplu mod de a te feri de gustarile daunatoare, este sa ai mereu la indemana un bol cu seminte de bostan, de floarea soarelui, migdale, nuci etc. Atentie, sa nu fie cumparate gata prajite si sarate pentru ca uneori au un continut ridicat de ulei, deci nu sunt recomandate. Eu cumpar tot ce am enumerat mai sus din hipermarket, crud si nesarat, pentru a le putea praji acasa in cuptor, fara sa adaug ulei sau sare in exces. Ulei nu pun deloc, sare doar cat sa schimb gustul. Si tin bolul in apropiere. Semintele sunt foarte bogate in fibre, vitamina B, magneziu etc si sunt impresionant de benefice pentru organism.
-
acum 12 anica tot e toamna, vreau sa profit de castane. imi plac castanele coapte la nebunie. am cumparat cateva zilele trecute, dar s-au terminat repejor :D. azi ma duc la supermarket si cumpar vreo 2 kile. recunosc ca pana acum nu le-am copt niciodata, le-am luat gata facute. azi, insa, imi fac curaj si le coc eu. m-am documentat pe net :D. castanele trebuie sterse bine, apoi taiate putin cu cutitul de jur imprejur si puse in cuptorul preincins sau in tigaie. sunt gata cand coaja incepe se innegreasca si se sfarama destul de repede.
am gasit pe net reteta de crema de castane, dar nu ma incumet la asa ceva si parca nici nu vreau sa-i testez gustul :D.
-
acum 12 aniBuna.
Si eu ma dau in vant dupa castane si de fiecare data de zilele Iasilor, asta e ceea ce imi cumpar prima si prima data. Pot sa spun ca anul acesta productia de castane e mult mai mare decat anul trecut iar castanele sunt mari si pline de miez, numai bune de copt. Am gasit si eu in supermarket si am cumparat. Pentru a le coace nu e nevoie de mare teorie. Se sterg castanele pentru a indeparta praful de pe ele, se cresteaza cu un cutit astfel ca miezul sa nu explodeze in cuptor si apoi, asezate intr-o tigaie, se dau la foc mediu. Nu e nevoie de un timp anume de coacere, le verificam din cand in cand si cand coaja este maroniu inchis si usor desprinsa in locurile cu crestaturi, putem scoate castanele. Le acoperim cu un prosop pentru a inmuia coaja si pentru a o desprinde mai usor cand le vom manca.
-
acum 12 aniin categoria ceva de rontait de acum o sa includ si fructele litchi. am lujat in weekend de la kaufland o conserva si am terminat-o aproape instant. fructul in sine mi-i foarte cunoscut. cred ca se seamana cu ananasul, insa sucul de la ele e bestial. o sa caut retete cu litchi, sa vad ce gasesc.
-
acum 11 anitib19 a spus:
Snacksuri sanatoase? Parca se cam contrazic termenii :)). Cand mi-i pofta de e-uri, dau o fuga pana la magazin si imi iau ceva. Recunosc ca e mult mai sanatos sa aleg niste fructe, dar uneori nu rezist tentatiei :)). Alteori pregatesc ceva asa cum isi facea si tata cand era copil. Curat niste cartofi, ii spal bine, ii feliez subtire, ii sarez, iar apoi ii pun direct pe plita incinsa (bineinteles, incins). Iese un pic de fum, dar aroma si gustul cartofilor, care imi amintesc de Teleenciclopedie si de copilarie, fac totul! Ii prefer in special iarna, cand afara e foarte frig, iar in casa miroase a scrijele (regionalism de prin Moldova).
Nu mai auzisem de scrijele pana la postarea ta, si apoi am uitat de ele, dar ieri am gasit reteta postata de cineva pe facebook. In loc de plita incinsa, o tigaie teflonata incinsa, si cea care postase reteta recomanda cateva picaturi de ulei de dovleac presarate peste tot castronul la sfarsit si totul amestecat cu degetele. Nu am avut in casa ulei de dovleac, asa ca a baietii mei au trebuit sa se multumeasca cu ele doar sarate. Au avut un succes nebun, tare mi-e ca o sa-mi ceara de-acum sa le fac in fiecare week-end.
-
acum 11 aniAsa-i, snacksuri sanatoase parca nu prea exista. Cu toate astea, vara asta am incercat sa ma abtin de la carbohidrati in exces si am trecut pe legume gen ardel, telina, varza taiate maruntel, ca de fiecare data cand as vrea sa rontai ceva, sa fie macar sanatos.Pentru cei interesati, recomand ceva util [url=http://mfirma.ro]creare site[/url].