Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniGogo a spus:
Clatite umplute cu "sunca afumata in sos de smantana cu cascaval", suna delicios. Alinetu, merci pentru idee. O sa o incerc.
Dupa ce am scris postarea mi s-a facut pofta si le-am pregatit si eu baietilor mei. La sos m-a lovit inspiratia si am pus si o mana de ciuperci tocate.
Poti sa le dai la cuptor intr-o tava termorezistenta rotunda, in straturi cam ca la lasagna. Deasupra mai pui o lingura de sos si razi niste cascaval (sau parmezan daca-ti place, dar asta e singurul fel de branza pe care n-o suport, parca mananc sapun).
-
acum 12 anialinetu a spus:
Si eu prefer clatitele sarate. Carne tocata, branza de vaci sau urda cu verdeata, sunca afumata in sos de smantana cu cascaval, oricare umplutura e perfecta si poate reprezenta o masa in sine. La clatitele sarate imi place sa pun jumatate de cantitate de lapte jumatate de bors proaspat.
Clatitele dulci sunt o raritate la mine in casa. In functie de ce am rpin casa, le pot umple cu dulceata sau creme de ciocolata, dar preferatele mele de departe sunt cele cu miere si nuci.
Hmmm, clatite cu miere si nuci nu am mancat niciodata. Cum se fac? Sunt clatite obisnuite, umplute cu nuci maruntite si miere?
-
acum 12 aniCreatza a spus:alinetu a spus:
Si eu prefer clatitele sarate. Carne tocata, branza de vaci sau urda cu verdeata, sunca afumata in sos de smantana cu cascaval, oricare umplutura e perfecta si poate reprezenta o masa in sine. La clatitele sarate imi place sa pun jumatate de cantitate de lapte jumatate de bors proaspat.
Clatitele dulci sunt o raritate la mine in casa. In functie de ce am rpin casa, le pot umple cu dulceata sau creme de ciocolata, dar preferatele mele de departe sunt cele cu miere si nuci.
Hmmm, clatite cu miere si nuci nu am mancat niciodata. Cum se fac? Sunt clatite obisnuite, umplute cu nuci maruntite si miere?
Clatite absolut obisnuite cu lapte sau apa minerala pe care le ung putin cu miere si le presar cu nuci si peste care imi place sa mai torn cate o lingura de miere cand sunt servite.
-
acum 12 aniincercati si cu sirop de artar..... este extraordinar de bun
-
acum 12 aniapropo de clatite, am incercat si eu zilele astea ceva delicios la cuptor. pana acum, sincer, nu mancasem clatite la cuptor, eram cam sceptica. fiind obisnuita cu reteta clasica, mai greu am acceptat si altceva, dar acum nu regret. am pregatit ca de obicei dulcele, l-am umplut fie cu branza si stafide, fie cu gem, apoi am pus intrun vas yena, uns cu unt. intre straturi am pus smantana. a iesit o bunatate!
-
acum 12 aniSi eu sunt o fana a clatitelor cu de toate :D ... dar pe langa clatitele cu ciocolata (de departe favoritele) in topul celor sarate intra clatitele cu legume la cuptor. Retata de clatite e mai sus ... iar pt umplutura e suficiet o punga de amestec mexican pe care il decongelam si il tragem prin ulei (ca alfel lasa apa si nu e bun) punem sare si piper dupa gust. Dupa ce luam compozitia de pe foc adaugam cascaval ras, amestecam si umplem clatitele. Dam totul la cuptor timp de 10 min ... si apoi pofta buna!
-
acum 12 aniAm intrat din intamplare pe topicul asta si mi s-a facut pofta de clatite. De toate felurile de clatite !
Sa va dau si eu una, daca tot sunt pe aici :) E o reteta pe care am adaptat-o la un moment dat, nici nu mai stiu cum sa am ajuns sa o prepar, dar va marturisesc ca e o reteta care imi aminteste mereu de iarna si zapada mai ales pentru ca in general o prepar iarna :))
Contine mar copt si scortisoara, evident !
Nu va mai detaliez modul de preparare a clatitelor, deja sunt mai sus descrise cantitati si pasi de pregatire. Va scriu in schimb reteta de umplutura de mere caramelizate cu scortisoara.
In functie de mormanul de clatite coapte, hi hi, puteti adapta cantitatile. Pentru a umple 10-12 clatite, e nevoie de 6 mere, zahar dupa gust, 1 lingura de ulei si scortisoara la aprecierea bucatarului.
Se spala merele, se curata de coaja si samburi si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune la incins lingura de ulei si mentinand focul mic, se adauga merele. Pe masura ce acestea incep sa se caleasca si lasa zeama, se adauga zahar pana va multumeste gustul de dulce. Cand merele sunt inmuiata bine si patrunse de zahar, luati de pe foc siadaugati scortisoara.
Umpleti clatitele cu umplutura fierbinte, sau - recomandat ! - dupa ce s-a racit putin. Astfel veti simti aromele placute ale merelor si scortisoarei.
Pofta buna !