Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • 27 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Zilele trecute am gatit pentru prima data clatite cu carne la cuptor. Va impartasesc si voua reteta :
    Ingrediente pentru clatite :
    - 300 gr faina
    - 2 oua
    - 2 fire de ceapa verde
    - 1/2 legatura de marar
    - 200 ml apa (daca vreti puteti folosi lapte)

    Ingrediente pentru umplutura :
    - 300 gr carne tocata
    - 2 fire ceapa verde
    - 1/2 legatura marar
    - 1 morcov
    - 1 cana de legume mexicane (optional)
    - 100 ml de bulion de rosii
    - oregano

    Ingrediente pentru gratinare :
    - 100 gr cascaval
    - 100 gr smantana (eu am folosit iaurt ; aceasta e greseala pe care o sa o repar cand o sa refac reteta)
    - 1 ou

    Se fac clatitele : batem oualele, adaugam apa, faina, ceapa taiata marunt si mararul taiat marunt. Intr-o tigaie prajim morcovul dat pe razatoare, ceapa taiata marunt si carnea tocata. Adaugam bulionul de rosii, oregano, legumele mexicane si mararul, daca doriti puteti sa adaugati si un catel de usturoi. Intr-o tava yena unsa cu putin unt sau ulei (eu am una mica, asa ca am facut cat pentru 4 persoane), umplem clatitele cu 2-3 linguri de umplutura, si le asezam in tava. Intr-un castron batem un ou cu smantana si cu cascavalul si il turnam peste clatite. Tinem la cuptor pentru 15-20 de minute.

    Pofta buna.

    ps: data viitoare o sa revin si cu poze.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    Dulce: fructe deshidratate (mere, prune, mango, stafide, pere etc.) cu miere si alune de padure/migdale macinate este o combinatie grozava

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    Pentru clatite: 1.5-2 pahar lapte
    - faina
    - 1 ou
    - 1 albus
    - 2 linguri de zahar fin
    - sare (un varf de cutit)
    - Pentru umplutura de mere:
    - 4-5 mere;
    - zeama de la 1/2 de lamaie;
    - 2 linguri de zahar fin ;
    - 1 lingurita de scortisoara; - 20 g unt (pentru prajit);
    - 4 linguri de rachiu de mere; inghetata Carte d' Or Creme Caramel sau oricare alta inghetata

    Mod de preparare:

    Se bat laptele, faina, oul, albusul si 2 linguri de zahar fin pana obtinem o compozitie ca o smantana pentru clatite. Se incinge tigaia, se unge cu unt si se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc. Intre timp se pregateste umplutura. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem feliute. Le punem intr-un bol si adaugam zeama de lamaie, zahar pudra vanilat, scortisoara si 2 linguri de rachiu de mere. Le amestecam si le lasam sa se patrunda putin. Int-o alta tigaie se pune untul la topit, la foc mediu. Peste unt vom pune mere, zaharul fin, scortisoara, 2 linguri rachiu de mere si lasam sa se caleasca 5-10 minute. Dupa ce s-au rumenit, le dam deoparte, lasam sa se tempereze usor, dupa care amestecam cu cateva linguri de inghetata Creme Caramel si umplem clatitele rulouri sau plic. Se servesc pe loc, intotdeauna cu cei dragi. Sunt o delicatesa!
    POFTA BUNA


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Anny
    Anny     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 26 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii:
    Eu de obicei fac clatitele cu dulceata de capsuni sau de visine. Dar mai nou am incercat cu finnetti si cu banane, si au iesit delicioase, de mi-am lins si degetele :-D :-))

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Si eu prefer clatitele sarate. Carne tocata, branza de vaci sau urda cu verdeata, sunca afumata in sos de smantana cu cascaval, oricare umplutura e perfecta si poate reprezenta o masa in sine. La clatitele sarate imi place sa pun jumatate de cantitate de lapte jumatate de bors proaspat.
    Clatitele dulci sunt o raritate la mine in casa. In functie de ce am rpin casa, le pot umple cu dulceata sau creme de ciocolata, dar preferatele mele de departe sunt cele cu miere si nuci.

    image
    Atasamente:
    clatite miere si nuca.jpg 18K

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Clatite umplute cu "sunca afumata in sos de smantana cu cascaval", suna delicios. Alinetu, merci pentru idee. O sa o incerc.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Clatite cu piept de pui si ciuperci

    Aluatul de clatite:

    - un litru de lapte;
    - 4 oua;
    - 400 g faina;
    - Sare

    Pentru umplutura:
    - jumatate de piept de pui taiat in cubulete mici;
    - 300 g ciuperci taiate marunt;
    - 1 morcov taiat cuburi mici;
    - 3 oua;
    - 250 g cascaval
    - 2 linguri unt
    - sare si piper;

    Intai coacem clatitele (nu mai adaug reteta pentru ca cred ca stim toate sa facem compozitia de clatite.) Secretul este umplutura. Intr-o tigaie topim untul si punem la calit ciupercile si pieptul de pui, de abia spre sfarsit se adauga morcovul. Le lasam toate la rumenit amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de tigaie. Apoi punem totul intr-un bol peste care adaugam cascavalul ras si ouale si amestecam totul foarte bine. Umplem apoi clatitele cu compozitia obtinuta si le asezam pe rand apoi intr-un vas de lut sau tigaie mai mica. Deasupra clatitelor mai radem nitel cascaval cat sa le cuprinda pe toate si le bagam la cuptor timp de 20 de minute la foc mediu.
    Ca topping folosesc iaurt sau samantana, sunt foarte delicioase!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Creatza
    Creatza     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 27 aprilie 2012
    Comentarii: 14
    Discutii:
    Eu pregatesc clatitele cum se fac de obicei si le umplu cu gem de afine. Cand le pun in farfurie, torn peste ele putin smantana sau frisca. Sunt delicioase!!!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Avatar
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii: 1

    Gogo a spus:

    Ce toppinguri folositi pentru clatite ?


    Cel mai mult toppingul de ciocolata. Preferatul meu este cel de la Horeca. Recomand dupa ce il scoateti de la frigider sa il lasati 10 minute inainte de al folosi. Ulterior il puteti folosi cat aveti nevoie.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Ieri cand am fost la piata sa-mi cumpar niste legume, oriunde ma uitaam, pe fiecare taraba era spanac asa ca m-am decis sa fac niste clatite cu spanac.
    Ingrediente:
    - 500 ml lapte,
    - 500 g spanac,
    - 250 g faina,
    - 200 ml smantana,
    - 50 ml untdelemn,
    - 3 oua,
    - sare.
    Se spala bine spanacul si se pune la fiert timp de 10 minute in apa cu sare (1/2 lingurita). Se varsa apoi apa si se lasa la scurs in strecuratoare. Odata scurs, putem sa dam spanacul prin masina de tocat sau putem sa-l taiem marunt. Intr-o oala de 2 l, se pun galbenusurile, untdelemnul, smantana, spanacul tocat si o lingurita rasa de sare, se amesteca bine si apoi se ingroasa cu faina. Aceasta se freaca cu dosul lingurii pe marginea olitei, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Se dilueaza apoi, cu laptele rece, sau cu jumatate din cantitatea de lapte si jumatate din cantitate de sifon amestecandu-se pana cand se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma si apoi se desarta in compozitie, amestecand putin cu un polonic, cu care se va lucra pana la sfarsit. Facem clatitele intr-o tigaie. Clatitele cu spanac vor fi mai groase dar delicioase. Se pot umple cu branza telemea rasa sau cu sunca tocata amestecata cu smantana, impachetandu-le in 4. Se pot pune intr-o tava yena si coace la cuptor pentru vreo 10 min.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)