Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniZilele trecute am gatit pentru prima data clatite cu carne la cuptor. Va impartasesc si voua reteta :
Ingrediente pentru clatite :
- 300 gr faina
- 2 oua
- 2 fire de ceapa verde
- 1/2 legatura de marar
- 200 ml apa (daca vreti puteti folosi lapte)Ingrediente pentru umplutura :
- 300 gr carne tocata
- 2 fire ceapa verde
- 1/2 legatura marar
- 1 morcov
- 1 cana de legume mexicane (optional)
- 100 ml de bulion de rosii
- oreganoIngrediente pentru gratinare :
- 100 gr cascaval
- 100 gr smantana (eu am folosit iaurt ; aceasta e greseala pe care o sa o repar cand o sa refac reteta)
- 1 ouSe fac clatitele : batem oualele, adaugam apa, faina, ceapa taiata marunt si mararul taiat marunt. Intr-o tigaie prajim morcovul dat pe razatoare, ceapa taiata marunt si carnea tocata. Adaugam bulionul de rosii, oregano, legumele mexicane si mararul, daca doriti puteti sa adaugati si un catel de usturoi. Intr-o tava yena unsa cu putin unt sau ulei (eu am una mica, asa ca am facut cat pentru 4 persoane), umplem clatitele cu 2-3 linguri de umplutura, si le asezam in tava. Intr-un castron batem un ou cu smantana si cu cascavalul si il turnam peste clatite. Tinem la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna.
ps: data viitoare o sa revin si cu poze.
-
acum 12 aniDulce: fructe deshidratate (mere, prune, mango, stafide, pere etc.) cu miere si alune de padure/migdale macinate este o combinatie grozava
-
acum 12 aniPentru clatite: 1.5-2 pahar lapte
- faina
- 1 ou
- 1 albus
- 2 linguri de zahar fin
- sare (un varf de cutit)
- Pentru umplutura de mere:
- 4-5 mere;
- zeama de la 1/2 de lamaie;
- 2 linguri de zahar fin ;
- 1 lingurita de scortisoara; - 20 g unt (pentru prajit);
- 4 linguri de rachiu de mere; inghetata Carte d' Or Creme Caramel sau oricare alta inghetataMod de preparare:
Se bat laptele, faina, oul, albusul si 2 linguri de zahar fin pana obtinem o compozitie ca o smantana pentru clatite. Se incinge tigaia, se unge cu unt si se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc. Intre timp se pregateste umplutura. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem feliute. Le punem intr-un bol si adaugam zeama de lamaie, zahar pudra vanilat, scortisoara si 2 linguri de rachiu de mere. Le amestecam si le lasam sa se patrunda putin. Int-o alta tigaie se pune untul la topit, la foc mediu. Peste unt vom pune mere, zaharul fin, scortisoara, 2 linguri rachiu de mere si lasam sa se caleasca 5-10 minute. Dupa ce s-au rumenit, le dam deoparte, lasam sa se tempereze usor, dupa care amestecam cu cateva linguri de inghetata Creme Caramel si umplem clatitele rulouri sau plic. Se servesc pe loc, intotdeauna cu cei dragi. Sunt o delicatesa!
POFTA BUNA
-
acum 12 aniEu de obicei fac clatitele cu dulceata de capsuni sau de visine. Dar mai nou am incercat cu finnetti si cu banane, si au iesit delicioase, de mi-am lins si degetele :-D :-))
-
acum 12 aniSi eu prefer clatitele sarate. Carne tocata, branza de vaci sau urda cu verdeata, sunca afumata in sos de smantana cu cascaval, oricare umplutura e perfecta si poate reprezenta o masa in sine. La clatitele sarate imi place sa pun jumatate de cantitate de lapte jumatate de bors proaspat.
Clatitele dulci sunt o raritate la mine in casa. In functie de ce am rpin casa, le pot umple cu dulceata sau creme de ciocolata, dar preferatele mele de departe sunt cele cu miere si nuci.
Atasamente:clatite miere si nuca.jpg 18K
-
acum 12 aniClatite umplute cu "sunca afumata in sos de smantana cu cascaval", suna delicios. Alinetu, merci pentru idee. O sa o incerc.
-
acum 12 aniClatite cu piept de pui si ciuperci
Aluatul de clatite:
- un litru de lapte;
- 4 oua;
- 400 g faina;
- SarePentru umplutura:
- jumatate de piept de pui taiat in cubulete mici;
- 300 g ciuperci taiate marunt;
- 1 morcov taiat cuburi mici;
- 3 oua;
- 250 g cascaval
- 2 linguri unt
- sare si piper;Intai coacem clatitele (nu mai adaug reteta pentru ca cred ca stim toate sa facem compozitia de clatite.) Secretul este umplutura. Intr-o tigaie topim untul si punem la calit ciupercile si pieptul de pui, de abia spre sfarsit se adauga morcovul. Le lasam toate la rumenit amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de tigaie. Apoi punem totul intr-un bol peste care adaugam cascavalul ras si ouale si amestecam totul foarte bine. Umplem apoi clatitele cu compozitia obtinuta si le asezam pe rand apoi intr-un vas de lut sau tigaie mai mica. Deasupra clatitelor mai radem nitel cascaval cat sa le cuprinda pe toate si le bagam la cuptor timp de 20 de minute la foc mediu.
Ca topping folosesc iaurt sau samantana, sunt foarte delicioase!
-
acum 12 aniEu pregatesc clatitele cum se fac de obicei si le umplu cu gem de afine. Cand le pun in farfurie, torn peste ele putin smantana sau frisca. Sunt delicioase!!!
-
acum 12 aniGogo a spus:
Ce toppinguri folositi pentru clatite ?
Cel mai mult toppingul de ciocolata. Preferatul meu este cel de la Horeca. Recomand dupa ce il scoateti de la frigider sa il lasati 10 minute inainte de al folosi. Ulterior il puteti folosi cat aveti nevoie.
-
acum 12 aniIeri cand am fost la piata sa-mi cumpar niste legume, oriunde ma uitaam, pe fiecare taraba era spanac asa ca m-am decis sa fac niste clatite cu spanac.
Ingrediente:
- 500 ml lapte,
- 500 g spanac,
- 250 g faina,
- 200 ml smantana,
- 50 ml untdelemn,
- 3 oua,
- sare.
Se spala bine spanacul si se pune la fiert timp de 10 minute in apa cu sare (1/2 lingurita). Se varsa apoi apa si se lasa la scurs in strecuratoare. Odata scurs, putem sa dam spanacul prin masina de tocat sau putem sa-l taiem marunt. Intr-o oala de 2 l, se pun galbenusurile, untdelemnul, smantana, spanacul tocat si o lingurita rasa de sare, se amesteca bine si apoi se ingroasa cu faina. Aceasta se freaca cu dosul lingurii pe marginea olitei, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Se dilueaza apoi, cu laptele rece, sau cu jumatate din cantitatea de lapte si jumatate din cantitate de sifon amestecandu-se pana cand se omogenizeaza compozitia. Albusurile se bat spuma si apoi se desarta in compozitie, amestecand putin cu un polonic, cu care se va lucra pana la sfarsit. Facem clatitele intr-o tigaie. Clatitele cu spanac vor fi mai groase dar delicioase. Se pot umple cu branza telemea rasa sau cu sunca tocata amestecata cu smantana, impachetandu-le in 4. Se pot pune intr-o tava yena si coace la cuptor pentru vreo 10 min.