Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniNu suntem francezi, ca tot serbeaza ei La Chandeleur pe 2 februarie, dar ne plac clatitele la nebunie. Asa ca am venit cu o reteta de clatite cu mere, foarte simpla si delicioasa.
Ingrediente (pentru 2 portii) : 1 măr mare, tare şi aromat, 4 clătite, 200 grame de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 80 grame de unt gras, 2 cupe de îngheţată (opţional, pentru servire).
Preparare:
Topiţi, la foc mic, zahărul într-o crăticioară. Până se topeşte zahărul, curăţaţi mărul, soateţi-i cotorul şi tăiaţi-l cubuleţe. După ce zahărul s-a topit într-o melasă transparentă şi uniformă şi începe să facă bule la suprafaţă, adăugaţi untul tăiat cubuleţe. Amestecaţi bine până se omogenizează untul, adăugaţi merele şi zahărul vanilat. Trageţi deoparte. Pe două farfurii pentru servire întindeţi câte o clătită. Adăugaţi caramelul cu mere şi acoperiţi cu celelalte două clătite. Clătitele cu mere în caramel se pot servi simple, sau cu o cupă de îngheţată de vanilie sau frişcă, stropite cu sirop de caramel.Atasamente:clatite-cu-mere_14.jpg 187K
-
acum 11 aniArata delicios! Recunosc ca, pana acum, am mancat clatite cu gem de mere, cu cu mar crud. Merge de minune reteta ta, sorina, pentru o seara de vineri, dupa o saptamana de munca. ne rasfatam cu ceva dulce. dar sa stii ca sunt foarte bune si clatitele cu dulceata de afine sau de nuci. sigur eu nu ma multumesc cu 4 clatite :D (Da, stiu, silueta are de pierdut, dar papilele mele gustative vor fi incantate de-a dreptul!).
-
acum 11 aniMie imi plac foarte mult clatitele pufoase, aproape la fel de groase ca cele americane, iar la umpluturi nu fac deloc pretentii, insa daca am de ales, aleg fie dulceata de coacaze negre, fie cea de cirese amare, fie nutella cu banane si nuci...mmm, delicios! Asa, clatitele pufoase... Avem nevoie de: 1 pahar de lapte batut, 2 oua, 2 linguri de ulei, 2 linguri de zahar, 1 pahar de faina alba, sare, putin bicarbonat de sodiu, 1 esenta de vanilie. Se amesteca laptele batut cu ouale, zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Se adauga faina, sarea si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor, ca sa nu formeze cocoloase. Se prajesc intr-o tigaie tip teflon unsa cu putin ulei, adaugand clatite cu o lingura umezita in apa. Se rumenesc pe ambele parti, la foc mediu. Se pot servi si cu frisca sau smantana.
-
acum 11 anihmmm, cu dulceata de coacaze nu am mancat niciodata. in schimb, cu banane si niste inghetata, yummmyyy! mai mancam asa cand mai mergeam la ads place, un local olandez de prin iasi. deja mi-i pofta de ele!
-
acum 11 aniClatite, yum yum , cu cat dulceata e mai aromata cu atat sunt clatitele mai bune. De curand am incercat clatite umplute cu dulceata de trandafiri si pot spune ca a fost o nebunie curata. Importat e sa iti pregatesti din timp dulceata, si apoi spor la facut clatite :D
-
acum 11 aniEu recunosc consider ca micile clatite trebuie servite doar cu ciocolata (fineti sau nuttela), sunt cele mai bune, nu le suport cu nici un fel de dulceata. Parca isi pierd din farmec daca nu sunt cu ciocolata.
-
acum 11 aniRecunosc, pana acum, in toata "cariera" mea de femeie maritata am facut clatite de 3 :D ori. Nu suport sa le vad ca dispar din farfurie inainte de a apuca sa termin sa le fac pe toate. Dar imi plac fooarte mult. Si dulci si sarate. Pentru cele dulci prefer o umplutura putin acrisoara. Gemuri de caise sau gutui sau mere caramelizate sau visine. Pentru cele sarate the sky is the limit. Am incercat cu cascaval, cu pui, cu pui si cascaval, cu ciuperci, cu pui si ciuperci, cu sos, fara sos. Le consider o alternativa la o pizza dupa care nu ma rostogolesc spre casa.