Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Eu sunt inebunita du mancarurile traditionale de Sarbatorile de iarna pe primele trei locuri sunt:
    1. Toba.
    2. Chischa.
    3. Drobul

    Sunt grase dar hei odata pe an vine iarna luam o pauza de la dieta:)


    • Vote Down0Vote Up
  • 4 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Din cele de mai sus mie imi place cel mai mult toba. Sunt cam grase, ce-i drept, ca toata bucataria romaneasca de altfel, dar, daca nu exagerezi, o bucatica mica de toba acolo nu strica. Dupa ce s-a taiat porcul, pentru toba ai nevoie de: 1 stomac de porc, 2 urechi de porc, 2 rinichi de porc, 1 limba de porc, muschi de porc, ½ kg pulpa de porc, 1 inima de porc, 250 g slanina cu carne, 4 catei de usturoi, sare, piper boabe, foi de dafin.
    Se curata stomacul de porc de membrana interioara, si se spala bine. Il putem cumpara insa si gata curatat. Se pun la fiert toate organele, muschiul, slanina si pulpa. Se adauga boabe de piper, sare si foile de dafin (2-3). Se lasa la fiert o ora si jumatate din momentul în care a dat în fiert. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Se curata limba de pielita alba. Se toaca totul cubulete mai mari, se pune intr-un vas si se adauga usturoiul pisat, sare şi piper macinat, dupa gust, si cam 250 de ml din zeama in care au fiert.
    Se umple stomacul cu compozitie si se coase deschizatura. Se pune zeama in care au fiert organele din nou pe foc si cand da in clocot se introduce toba. Se lasa sa fiarba 30 de minute. Din cand in cand se poate intepa cu o scobitoare. Se scoate din zeama, se pune intr-un vas si se lasa la rece.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Si eu sunt o amatoare a produselor traditionale din carne de porc. Indiferent de specialitate, le prefer pe cele afumate si mai putin grase. Recunosc de altfel ca si soricul imi place, desi si nu e foarte sanatos... Dar o data pe an, riscam:))

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Iata ce am pregatit eu printre numeroasele salate, anul acesta: salata de piept de pui cu ciuperci brune, intr-o forma, sper eu, placuta pentru invitati. De pregatit se pregateste foarte usor. Avem nevoie de 400 de grame de piept de pui, 500 de grame de ciuperci brune, sare, piper si condimente dupa gust, maioneza, 1 morcov fiert, 50 de grame de cascaval ras si albus ras de la 1-2 oua, frunze de salata verde, marar/patrunjel, masline, gogosar rosu. Se fierb ciupercile si pieptul de pui separat. Ciupercile vor fi gata mai repede, se iau de pe foc si se scurg. Cand e gata si pieptul, se scoate intr-o farfurie si se lasa toate la racit. Daca avem robot de bucatarie tocam si pieptul si ciupercile, daca nu, taiem marunt, amestecam bine, condimentam, iar la final punem si 5 linguri de maioneza si amestecam pana se leaga toate. Pe o farfurie asezam o frunza mare de salata, si compozitia sub forma unei ciuperci. Palaria o vom acoperi cu morcovul dat prin razatoare, gulerasul cu cascaval ras, iar piciorul cu albusul de ou fiert si razuit. Se lasa la rece. Pofta buna si Sarbatori fericite!image
    Atasamente:
    Salata de piept de pui cu ciuperci.jpg 267K

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    foarte adevarat de sarbatori mancarurile traditionale se fac majoritaea din carne de porc, care e destul de grasa, dar unele sunt nemaipomenit de delicioase. Chiar daca pune 1-2 kilograme de sarbatori, avem timp de un an de zile sa le dam jos :D pana la urmatorul craciun

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)