Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniFierbe 500g de cartofi noi si de marimi mici, in timp de circa 10 min. Scurge bine cartofii de zeama. Intre timp taie o bucata mare de hartie pergament si intindeo pe o folie de aluminium de aceasi dimensiune. Aseaza cartofii in centru. Adauga 60 g de unt, 1 ardei iute rosu tocat si scobit de seminte, stoarce un pic de zeama de lamaie peste cartofi asezoneaza cu piper si sare si inchide pergamentul. Pune pe gratar sau la cuptor si lasa circa 30 min pentru ca totul sa aiba o cursta frumoasa aurie si absolut delicioasa.
-
acum 12 anieleno, multumesc pt. reteta. m-ai salvat. nu stiam ce sa gatesc in week-end-ul asta :D. pe langa ciorba clasica de pui pui de tara mai voiam si ceva de genul :)). acum sa vad si un desert. gasisem tot aici pe forum niste bombonele din fulgi de cereale. sar`naaaaaaaaaaaaaa
-
acum 12 aniTib19, iti recomand si niste cartofi cu cimbru la cuptor. Ingrediente: 4 cartofi, 1 lingura cimbru, 1 lingurita boia dulce, 2 linguri pasta de tomate, 1/2 cana apa, 2 linguri de ulei, sare, piper, condimente. Se curata cartofii si se taie in bucati mari. Se pun apoi cartofii intr-o tava sau intr-un vas yena, iar deasupra se presara sare, se adauga un sfert de cana cu apa si doua linguri de ulei. Se introduc cartofii in cuptorul incins pentru un sfert de ora si se amesteca cu o lingura din cand in cand. Sosul pentru cartofii cu cimbru se pregateste din restul de apa, boia, cimbru, pasta de tomate si condimente. Se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas. Se toarna sosul de cimbru peste cartofi, se amesteca cu grija pentru a nu-i strivi si apoi se mai dau la cuptor pentru inca 20 minute, la foc mediu. Pofta buna!
-
acum 12 aniInteresanta reteta, Mihaela_C. Iti urmaresc postarile, cred ca ti-am mai spus asta la un moment dat. Propun si eu o reteta de cartofi la cuptor cu rozmarin, pentru amatorii acestei mirodenii.
Ingrediente:
- 500 g cartofi mici
- 5 catei de usturoi
- 4-5 lg ulei de masline
- rozmarin proaspat
- sarePreparare:
Cartofii se curata, se spala si se pun in tava impreuna cu cateii de usturoi necuratati. Apoi se presara sare si rozmarin si se toarna uleiul. Se da la cuptorul preincins la 180 grade pentru 40-45 minute. Se pot servi simpli sau ca garnitura. Sau pur si simplu cu salata verde, proaspata. Daca e sezonul ei, evident.
-
acum 12 anieram in cautatrea unei retete simple si usor de facut si astfel am dat peste retata ta Elena de "cartofi copti cu chilli" si cum am toate ingredientele prin casa, o pun in aplicare abia astept sa vad cum ies, multumesc >:D<