Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 9 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Fierbe 500g de cartofi noi si de marimi mici, in timp de circa 10 min. Scurge bine cartofii de zeama. Intre timp taie o bucata mare de hartie pergament si intindeo pe o folie de aluminium de aceasi dimensiune. Aseaza cartofii in centru. Adauga 60 g de unt, 1 ardei iute rosu tocat si scobit de seminte, stoarce un pic de zeama de lamaie peste cartofi asezoneaza cu piper si sare si inchide pergamentul. Pune pe gratar sau la cuptor si lasa circa 30 min pentru ca totul sa aiba o cursta frumoasa aurie si absolut delicioasa.

    • Vote Down0Vote Up
  • 4 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 9 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    eleno, multumesc pt. reteta. m-ai salvat. nu stiam ce sa gatesc in week-end-ul asta :D. pe langa ciorba clasica de pui pui de tara mai voiam si ceva de genul :)). acum sa vad si un desert. gasisem tot aici pe forum niste bombonele din fulgi de cereale. sar`naaaaaaaaaaaaaa

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 9 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Tib19, iti recomand si niste cartofi cu cimbru la cuptor. Ingrediente: 4 cartofi, 1 lingura cimbru, 1 lingurita boia dulce, 2 linguri pasta de tomate, 1/2 cana apa, 2 linguri de ulei, sare, piper, condimente. Se curata cartofii si se taie in bucati mari. Se pun apoi cartofii intr-o tava sau intr-un vas yena, iar deasupra se presara sare, se adauga un sfert de cana cu apa si doua linguri de ulei. Se introduc cartofii in cuptorul incins pentru un sfert de ora si se amesteca cu o lingura din cand in cand. Sosul pentru cartofii cu cimbru se pregateste din restul de apa, boia, cimbru, pasta de tomate si condimente. Se amesteca bine toate ingredientele intr-un vas. Se toarna sosul de cimbru peste cartofi, se amesteca cu grija pentru a nu-i strivi si apoi se mai dau la cuptor pentru inca 20 minute, la foc mediu. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 9 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Interesanta reteta, Mihaela_C. Iti urmaresc postarile, cred ca ti-am mai spus asta la un moment dat. Propun si eu o reteta de cartofi la cuptor cu rozmarin, pentru amatorii acestei mirodenii.

    Ingrediente:
    - 500 g cartofi mici
    - 5 catei de usturoi
    - 4-5 lg ulei de masline
    - rozmarin proaspat
    - sare

    Preparare:
    Cartofii se curata, se spala si se pun in tava impreuna cu cateii de usturoi necuratati. Apoi se presara sare si rozmarin si se toarna uleiul. Se da la cuptorul preincins la 180 grade pentru 40-45 minute. Se pot servi simpli sau ca garnitura. Sau pur si simplu cu salata verde, proaspata. Daca e sezonul ei, evident.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 9 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    eram in cautatrea unei retete simple si usor de facut si astfel am dat peste retata ta Elena de "cartofi copti cu chilli" si cum am toate ingredientele prin casa, o pun in aplicare abia astept sa vad cum ies, multumesc >:D<

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)