Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniCe poate fi mai racoritor pe timp de vara decat un pepene rosu? Chiar daca el poate fi servit ca atare, cand e foarte copt, foarte dulce si destul de rece, as vrea sa incerc si o reteta sau un cocktail ceva pe baza de pepene rosu... Astfel, pentru un cocktail de pepene rosu cu rom si menta, avem nevoie (pentru doua pahare mari de 300 ml) de 500 de ml de piure de pepene rosu, 100 de ml de rom alb si cateva frunze de menta verde plus (optional) zahar pudra dupa gust, insa daca pepenele e destul de copt, putem renunta la zahar. Taiem pepenele cubulete si il curatam de samburi, apoi il pisam la blender. Daca preferam cocktailul mai "curat" putem trece piureul de pepene prin sita, pentru a ramane doar sucul. Peste acest suc / piure se adauga romul si menta maruntita intr-un mojar. Cocktailul se bea rece.
-
acum 12 aniMmmm... mmmega-delicios ! Am sa incerc reteta, mai ales ca si eu impartasesc acelasi interes pentru cocktailuri non-alcoolice.
Multumesc pentru sugestie si pentru faptul ca iti faci timp sa le publici aici. Urmaresc de multa vreme postarile tale si promit sa continuu sa prepar din bunatatile pe care le descrii.
-
acum 12 aniBuna, Sorina! Ma bucur ca esti alaturi de mine in aceasta "aventura culinara" :-D ... deocamdata sunt novice intr-ale gatitului, recunosc, fac si eu ce pot :bz, asa ca mi-am propus sa gatesc cate o reteta noua macar o data pe saptamana, daca se poate sa fie cat mai hranitor si cat mai usor de preparat :p. Intre timp am mai descoperit o reteta de pepene rosu (mica obsesie a acestei saptamani), "caldura mare, moncher!"... asa ca am ales sa fac o inghetata de pepene rosu, sigur o sa-ti placa.
Ingrediente:
500 ml de smantana
4 galbenusuri
100 g zahar pudra
350 g pepene rosu
Se scoate miezul de pepene si se paseaza cu blenderul. Intr-o tigaie se toarna smantana, se adauga galbenusurile batute si zaharul. Se pune pe aragaz si se încalzeste pe foc mic amestecand incontinuu pentru a nu se lipi de tigaie. Se lasa pe foc pana la punctul de fierbere, dar nu cat sa dea in clocot, ci doar cat sa se amestece bine toate ingredientele. Se toarna într-un recipient si se lasa la rece. Cand amestecul s-a racit, se adauga piureul de pepene si se amesteca foarte bine. Se pune sa se raceasca in congelator.
-
acum 12 aniNici bine nu ai postat reteta ca am si dat fuga in piata sa iau un pepene. Perfect de dulce, de copt, de zemos. Am urmat intocmai instructiunile si a iesit o inghetata foarte racoroasa si aromata. Sa stii ca nici eu nu pretind ca as fi un bucatar priceput, dar am invatat sa apreciez o reteta buna inca din primul moment in care o citesc. Si a ta asa si este. Succes in continuare ! Astept alte sugestii.
-
acum 12 aniBuna fetelor, si multzam Mihaela_C de reteata pt inghetata a iesit super delicioasa... si drept multumire ofer reteta mea de shake cu pepene rosu si lamaie.
Ingrediente : 2 cesti cu pepene rosu taiat cubulete curatat de samburi; o ceasca de suc Sprite, 2 linguri zeama de lamaie si nelipsitele cuburi de gheata
Mod de preparare: se pune pepenele rosu in congelator (aproximativ 1 ora), dupa care se lasa la temperatura camerei 10 minute; se amesteca cu blenderul pepenele, sucul si zeama de lamaie; apoi cu blenderul pornit se adauga pe rand cuburile de gheata. Se serveste imediat.
-
acum 12 aniAm incercat mai multe retete de smoothie / shake cu pepene rosu, celebrul nostru harbuz, dar nu am fost asa multumita. E ok, insa prea pufos si parca nu satisface setea. Mult mai gustos e consumat in modul clasic :)). Cat despre pepenele galben, ei bine are o aroma foarte puternica. Zilele trecute am facut o combinatie din acesti pepeni, 5 caise, 2 nectarine, iaurt, o banana mica si niste cuburi de gheata. Se simtea o savoare destul de tare de pepene galben.
-
acum 12 aniIn continuare a ramas favoritul meu, cu atat mai mult cu cat am aflat de curand ca pepenele rosu si pepenele galben sunt in topul fructelor folosite in regimurilor alimentare de slabit si chiar foarte eficiente. Deci, pe langa efectele de racorire, revitalizare si hranire, putem adauga si actiunea reglatoare a apetitului. Datorita continutului de fibre, pepenele ne ajuta sa ne mentinem greutatea corporala sau sa slabim. Nu mai vorbim de continutul de vitamina C si antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar. Bine, eu nu incerc acum sa slabesc, ci doar sa-mi mentin formele si greutatea normala a corpului :p si ma bucur ca pot face asta fara a-mi agasa pofta de dulce ;))
-
acum 12 aniApropo de pepene, am decoperit o super reteta de coktail cu pepene rosu, galben si visine pe care vreau sa o impartasesc cu voi
Ingrediente : un kg miez de pepene rosu, o jumatate pepene galben, o cana visine, un iaurt mare, o cana cuburi gheata.
Mod de preparare : Curatam visinele si miezul de pepene de samburi. Taiem miezul in cuburi si il punem in blender. Adaugi visinele, pepenele galben, iaurtul si mixezi cateva secunde. Adaugi gheata si mixezi totul pana se omogenizeaza.
Este o bautura foarte racoritoare si hranitoare.
-
acum 12 anicum am mai zis, prefer sa las deoparte pepene galben, dar cel rosu e la putere :D. mai nou, il combin cu prune sau pere si mere. gheata nu pun, la temperaturile care sunt, ma tem sa nu beau ceva rece si sa racesc. o sa incerc zilele astea un smoothie cu legume.
-
acum 12 animda, am zis in seara asta sa incerc ceva nou. asa ca am pus mar si pepene rosu in blender. combinatia e cat de ok la gust, dar prea pentru un bebe, ca trebuie mancata cu lingura. deci, nu, nu mai fac asa :))
-
acum 12 aniO Doamne si a iesit ceva bun din combinatia asta? pepene si mar?:)) cred ca e o nebunie pentru stomac. Insa cred ca o combinatie de banane, kiwi sau capsuni cu gheata pentru vara ar fi absolut ideala pentru o zi super calduroasa.