Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniSunt o adepta a branzeturilor, ador casul, telemeau, branza de oaie. Dar cel mai mult imi place sa prepar o pasta din branza de vaca cu marar pe care o intind apoi pe feliile de paine bine prajite la cuptor si le servesc dimineata cu un pahar de ceai.
Este simplu de preparat, se cumpara branza de vaca proaspata, se pune intr-un bol peste care se pune un manunchi de marar bine maruntit, se adauga un varf de sare si doar un strop de ulei. Se adauga cateva linguri de samantana si doar un cubulet mic de unt si se amesteca totul cu ajutorul mixerului pana se obtine o pasta perfect omogena. Este absolut delicioasa si usor de preparat.
-
acum 12 aniMie mi se pare ca cea mai buna varianta de branza cu marar este urda cu marar, delicioasa si foarte sanatoasa. In plus amestecul obtinut e mai cremos. Am avea nevoie cam de 500 de grame de urda proaspata, 150 de grame de smantana, un cubulet de unt, 1 legatura de marar proaspat bine maruntit si sare. Se freaca bine untul si se amesteca cu urda, smantana, sare si cu mararul tocat. Se freaca cu dosul lingurii de lemn sau mixerul, apoi se aseaza intr-un vas pentru servire. Poate fi mic-dejunul ideal, servit pe paine prajita, cu rosii, ardei, etc. Eventual putem adauga in amestec si ceapa verde, taiata marunt. Crema va avea o aroma deosebita.
-
acum 12 aniCand ajung la parintii mei la tara ador sa mananc crema de branza. Prima data toc marunt ceapa si o lasa cam o ora cu multa sare, ca sa iasa iuteala. Apoi o clatesc si o amestec cu marar tocat tot asa, adica marunt. Dupa aceea iau branza scoapta de vreo 2-3 ore, pt. ca inca e moala, are zer, o faramitez bine si o amestec cu ceapa. La final mai potrivesc de sare si... gata!
Unele persoane mai folosesc crema de branza de la magazin. Eu o prefer simpla. Mama imi zicea uneori sa mai pun niste smantana, dar atunci iese branza cu smantana :))
-
acum 12 aniCrema de branza o poti servi ca mic dejun, dar si ca gustare intre mese fie ea cu verdeata, castraveti murati sau simpla. Poti adauga smantana la crema de branza o face mult mai cremoasa si usor de intins pe felia de paine, eu tot timpul ii pun si cateva linguri de smantana in functie de cantitatea pe care o prepar.
Se gaseste si in comert crema de branza ... dar e mult mai buna cea facuta acasa deoarece o faci cat de cremoasa o vrei.. pui in ea cantitatea de verdeata pe care o preferi ... intr-un cuvant o faci dupa gustul tau :D
-
acum 12 aniDar din branza de oaie, sarata, stie cineva cum sa prepar o crema tartinabila ? Chiar si la ora asta din iarna se mai gaseste cas de oi proaspat si uscat si ma gandesc ca as putea face din ea o crema gustoasa pentru aperitive. Any ideas ?
-
acum 11 anidin branza de oi nu am incercat niciodata. poate numai in hala speciala din piata gasesti, desi ma indoiesc. in general, casul proaspat se vinde vara si toamna, atunci cand oile sunt duse la pascut pe camp, au iarba verde, au caldura etc. iarna, insa, sunt tinute pe langa gospodarii si hranite numai cu nutret uscat. poate numai sa faci mix din branza de oi pe care o ai acum in casa cu branza proaspata de la vacute.