Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniAm incercat in weekendul asta midii, sincer nu as putea spune ca sunt un fan. Personal nu am incercat sa le gatesc niciodata dar vreau prin aceasta poza sa laud eforturile gazdei la care am fost invitata si sa ii multumesc atat pentru ospitalitate dar si pentru mancarea foarte interesanta.Atasamente:
300929_333204546775142_1106335226_n.jpg 196K
-
acum 12 aniImi vine sa infing furculita in monitor sa iau o gura din ce e in platoul ala acolo.. Sunt innebunita dupa fructe de mare. Reteta cel mai des preparata de mine sunt pastele cu carne de scoici.
Carnea de scoici se gaseste si in supermarketuri, in varianta congelée.
Iata reteta :
Scoicile congelate se pun intr-o sita, care se scufunda pentru scurt timp, intr-o cratita cu apa fierbinte (pentru a le inmuia putin).
Le calim apoi separat, in ulei de masline, impreuna cu 2 catei de usturoi, feliati (1-2 minute, dupa cum sunt de mari scoicile), la foc mare, evitandu-se intarirea scoicilor. Adaugam sare si piper boabe, proaspat macinate si putina zeama de lamaie.
Fierbem pastele fainoase in apa cu sare, atatea minute cat scrie pe pachet. Daca folositi paste cumparate in vrac (preferatele mele, pentru ca le incerc intre degete sa vad cat sunt de proaspete), fierberea lor va dura pana se inmoaie pe jumatate.
Amestecam in tigaie cu scoicile cu pastele si apa daca e nevoie (din apa in care au fiert scoicile).
Puteti presara putin parmezan deasupra, sau patrunjel. De asemenea, pe langa scoici, puteti adauga si ciuperci calite sau orice alt fel de legume.
-
acum 12 aniImi ploua-n gura. Gata, m-am hotarat. In functie de ce gasesc cand fac aprovizionarea fac paella sau o fricassée de calamars à l'espagnole, care nu-i prea departe ca gust de paella, dar le place mai mult la baieti. Nu inteleg de ce se impaca mai bine cu calamarii (sub orice forma) decat cu un coctail delicios de fructe de mare.
-
acum 12 aniNu imi place carnea de scoici nu stiu de ce lumea e asa fascinata are gust a cauciuc indiferent cate mirodenii si cate condimente pui peste ele. Posibil sa nu fi servit pana acum eu o masa cu carne din scoici care sa fie buna, o fi undeva o astfel de farfurie eu momentan nu am dat peste ea.
-
acum 12 ani@ursu_elena : adica ai postat fotografia aia fara sa fi ustat macar putin din ce era in ea ? eu as manca doar poza daca ar avea gust de carne de scoici. eu zic sa mai incerci. de preferat intr-un restaurant cu specific fructe de mare. s-ar putea sa descoperi ca iti plac. daca nu, ingrosi randurile celor care nu mananca fructe de mare :)) asta e ! gusturile nu se discuta.
-
acum 12 anicunosc multe persosne fascinata de gustul fructelor de mare, dar pe bune ca nu pot intelege c e e asa bun la ele? Am incercatr o singura data midii ... si m-am lecuit definitiv, parca mancam cauciuc. Am mestecat, si mestecat ... si am decis, ca nu voi mai gusta astfel de ciudatenii
-
acum 12 aniSerios, fetelor? Nu credeam ca pentru asta e nevoie de deprinderi. Cunosc pe cineva din Constanta care a avut nevoie de 2 muncitori pe o durata mai lunga pentru modificari prin apartament. Oamenii erau de prin Moldoiva, de pe langa Piatra Neamt si erau oameni simpli, meseriasi nascuti la tara. Au stat vreo 2 luni in apartamentul pe care il renovau si-i stia toata plaja de la Modern. Din cand in cand, se duceau pe dig cu 2 saci si prindeau midii, pe care le gateau singuri, la ceaun, fara fonfeuri. Dar nu se mai saturau.