Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniAm fost in weekend la un nou restaurant si am cerut si eu ca un om normal un snitel de pui, am zis ca e suficient ca nu vream sa pap prea mult si cand colo m-am trezit cu un piept de pui inntreeeggg si presarat cu fulgi de porumb dar recunosc a fost deliciosss!!!Atasamente:
2012-10-20 13.11.11.jpg 1M 2012-10-20 13.11.33.jpg 2M
-
acum 12 aniTocmai am gasit si eu in week-end o reteta noua de chicken nuggets de casa care a avut un succes nebun. Diferenta maxima a facut-o un singur ingredient. In loc de pesmet am tavalit bucatelele de carne prin fulgi de porumb maruntiti. Nuggets au iesit perfect, super crocanti la exterior si molcuti la interior. Pentru un efect asemanator, pana acum, mie imi placea sa amestec putin malai in pesmetul pe care-l foloseam pentru pane, dar nu ieseau la fel de crocanti.
-
acum 12 aniWow, intr-adevar mare! Cum i-ai tinut piept? :-)) Eu prefer bucatile mici de piept de pui. Nu reufuz niciodata niste Crispy strips. Si ca sa evit asa zisa idee de junk-food, am incercat sa fac si acasa. E cam aceeasi reteta de "snitel de pui", doar ca in bucati usor mai mici :P. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, 250 ml lapte, 1 ou, 1 cana faina, 4 lingurite chili (pudra), 2 lingurite sare, 1 lingurita usturoi granulat, condimente.
Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget. Se spala si se pun fasiile intr-o oala. Peste, se adauga 2 cani de apa rece in care s-a dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, se pun condimente si 1 lingurita sare. Se lasa astfel la rece in jur de 3-4 ore. Dupa, se pune oala pe foc, iar cand incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se lasa asa 10 minute. Se scurg mai apoi fasiile de apa si dupa ce se racoresc putin se folosesc si niste prosoape de hartie pentru a absorbi de tot apa. Intr-un bol se bate oul, se adauga laptele si 1 lingurita chili si se bate in continuare. In alt bol se amesteca faina cu restul de chili , 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Se trece fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina, iar pentru a obtine zdrentele specifice se trece fasiile cu degetele umede. Intr-o tigaie adanca cu sita se incinge uleiul. Se pun cate 5-6 fasii de pui o data in sita speciala si se scufunda in baia de ulei pentru 3 minute. Se scot mai apoi pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea. Se lasa la racit in jur de 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta. Yum, yum! =P~
-
acum 12 ani@alinetu : am preparat si eu reteta asta candva. Intr-adevar, sunt foarte crocanti cu fulgi de porumb. SI foarte gustosi pe deasupra. Eu faramitez mai tare fulgii, nu ii fac chiar faina, dar oricum sunt mult mai mici. De asemenea, mie imi place sa mananc picant, asa ca as opta pentru mai mult piper alb in compozitie, putina boia pentru culoare. Dupa reteta lui alinetu am pregatit si aripioare si pulpite de pui. Au iesit ok, dar raman fidela pieptului de pui pentru timpul redus de coacere si pentru faptul ca poate sa absoarba foarte multe arome, el insusi fiind cam fad fara condimente.
-
acum 12 anicand am citit numele discutiei sincer ma astepatam la un snitel mare ... dar asta e gigant si nici macar nu e pe o farfurie , e pe un fund de lemn destul de mare, cred ca e un piept intreg de pui acolo ... ma intreb cam cat ai mancat din el ? Este o portie generoasa si mi se pare ca e mult prea mult pt un singur om ... dar arata exceptional de bine, o sa incerc si eu reteta cu tot cu salata de langa
-
acum 12 aniSi mie imi surade ideea, dar as inversa proportiile intre salata si snitel. Si am vazut in piata cimbru, imi place orice fel de salata cu cimbru proaspat.