Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIngrediente :
250 gr paste (am incercat spaghete si fusilli pana acum, dar merge aproape orice fel de pasta, inclusiv taieteii de orez)
400 gr broccoli congelat sau proaspat (caz in care trebuie fiert)
sare
ulei (de masline de preferat)
oregano
usturoi 2-3 catei
parmezan sau cascaval (e optional)
Cum procedam :
Broccoli se opareste 5-7 minute in apa cu sare si putina zeama de lamaie. In tigaia mare se pune ulei, usturoiul intreg; se lasa 2-3 min ca acesta sa-si lase aroma apoi se scoate si se arunca. Se pune broccoli in ulei si sare, apoi se lasa sa se inmoaie bine. Cand e destul de moale se faramiteaza in bucati mici.Se fierb pastele, se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se pun peste broccoli. Se mai sareaza putin, se adauga oregano si se amesteca bine. Se servesc cu parmezan sau cascaval ras dar chiar si fara, sunt la fel de gustoase.
Pofta buna !
-
acum 12 aniuf, as incerca si eu reteta ta, sorina, dar nu prea imi place broccoli. mi se pare fara gust desi, DA, stiu ca e foarte bun pentru sanatate. Trebuie cumva sa ma conving ca e gustos :)). poate ar merge daca as pune o bucatica de piept de pui. important insa, la multe paste sa nu lipseasca branza / cascavalul / parmezanul.
-
acum 12 aniBroccoli, fara gust?! Nu exista... Mie imi place la nebunie. Si mai ales o reteta de broccoli pane cu smantana... E nevoie de broccoli, 1 ou, 2 linguri de faina, pesmet, sare, piper, iar pentru sos: 100 ml de smantana, 2-3 catei de usturoi, 1 lingurita de ulei, sare si patrunjel verde. Se spala broccoli si se desface in buchetele mai mici. Se bate bine oul cu sare, piper si faina. Se trece fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi se prajeste in ulei incins. Pentru sos, se piseaza usturoiul, se freaca cu sare si o lingurita cu ulei apoi se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Broccoli pane se serveste cald sau rece, stropit cu sosul de smantana. Pofta buna!
-
acum 12 aniImi displace broccoli foarte mult si il evit pe cat posibil, parca as manca iarba ; chiar nu imi place ceea ce nu pot intelege deoarece ador Conopida murata, cu smantana, cu maioneza si stiu ca sunt foarte asemanatoare la gust.
-
acum 12 aniCuloarea trebuie sa fie de vina, pentru ca cele doua legume fac parte din aceeasi familie... Atat conopida, cat si broccoli sunt legume crucifere si au numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Si iata o reteta care sa le combine pe amandoua: Conopida cu broccoli si crema de smantana. Ingrediente: 1 conopida mare si 1 broccoli, 400 ml de smantana, 2 oua, 100 grame telemea sau cascaval gras, 1 ardei gras rosu, unt, ulei, 100 de grame de masline fara samburi, sare si piper, marar verde. Se curata si se rup in buchetele conopida si broccoli. Se taie rondele si cotoarele. Se pun intr-o sita si se toarna apa clocotita peste ele. Ardeiul gras taiat felii se caltest in putin ulei. Se bat ouale ca pentru omleta, se amesteca cu smantana, sare si piper, apoi cu telemeaua (sau cascavalul) rasa prin razatoarea fina. Intr-o tava rezistenta la cuptor, unsa cu unt si tapetata cu o lingura de pesmet fin, se aranjeaza buchetelele de conopida si broccoli oparite, se presara ardeiul calit si maslinele taiate sau intregi si mararul taiat fin. Se pune pe deasupra sosul de oua cu branza si da totul la cuptor circa 30 de minute, la foc mic, in cuptorul incins bine inainte.
-
acum 12 aniDa, multumesc pentru update. Oricum ar fi, sunt legume si imi plac. In diverse feluri. Doar mirosul imi displace. E persistent. Dar ma tin de nas si trece :))
-
acum 12 aniBrocoli ? , pe bune? il poti manca ... eu nu ii suport gustul de nici un fel. Dar voi folosi reteta ta si o sa pun in loc de brocoli conopida care imi place la nebunie. Cum spune si Ursu_Elena desi fac parte din aceeasi familie, nu il pot manca :D
-
acum 12 aniPacat...
Pentru ca broccoli este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.
Are un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie – – raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus impreuna cu altii – indoli – au proprietati importante anticancerigene utile in prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor.
Acum nu stiu daca va conving cu datele "tehnice", dar leguma asta stie ea ce stie. Putin efort pentru sanatate !