Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniImi place sa fac salata de vinete cu maioneza de casa. Dar de foarte multe ori sa intamplat sa torn din pacate mai mult ulei decat trebuie si am stricat maioneza:(. Dupa ce am stat minute bune dupa galbenusurile alea sa le amestec de ma doare incheietura mainii. Imi puteti recomanda ceva trucuri care sa imi salveze maioneza?
-
acum 12 anilasi putin maioneza pana se ridica surplusul de ulei la suprafata, surplus pe care il arunci apoi o iei de la capat adica incepi sa amesteci maioneza incetu apoi adaugi putin mustar simplu dupa cara iar amesteci apoi mai adaugi lamaie. in mod normal ar trebui sa se refaca dar conteaza sa ai rabdare si sa amesteci incet si in aceeasi directie
-
acum 12 aniIn primul rand, ar fi bine ca ouale sa fie la temperatura camerei si sa folosesti cel putin un galbenus fiert, nu doar crude. In al doilea rand, nu folosi niciodata un castron de metal, o sa imbatranesti frecand la ea. In al treilea rand, daca nu folosesti mixerul, alege o lingura de lemn cat mai lata. Mi s-a taiat doar de doua ori pana acum, prima oara am fiert repede inca un galbenus si am urmat procedura indicata de Ana_Maria mai sus, a doua oara mi-a spus persoana alaturi de care gateam, mai in varsta ca mine, ca se poate repara daca ii picuri apa fierbinte amestecand continuu. A functionat de fiecare data.
-
acum 12 aniideea este urmatoarea o maioneza taiata este cea mai buna. De ce? pentru ca este mult mai fina. cum o refacem? Dupa ce am observat ca sta taiat cu putina apa rece(de fapt se stopeste cu apa rece de la robinet) si apoi se amesteca bine, fara a mai pune ulei pana se leaga inapoi....iese foarte bine. nu stiu exact cum sa explic notiunea de se stopeste: se iau apa in pumn cam un sfert si se stropeste cu ea peste maioneza taita:P.....sper sa ma fi facut inteleasa.....SPOR
-
acum 12 aniCu apa rece stiu si eu.....prima data cand am taiat maioneza a fost tragedia de pe lume pentru ca ma grabeam groaznic de tare:)). incercati cu apa ca merge
-
acum 12 aniSalvezi maioneza adaugand 1/2 galbenusuri de ou in plus. E simplu. Pui intr-un castron un nou galbenus (il sfarmi bine, frecandu-l cu o lingura de lemn) si sa adaugati peste el o lingurita din maioneza taiata si amesteci continuu. Si apoi inca o lingurita si tot asa pana ce ai pus toata maioneza taiata peste. O sa vezi ca pasta se prinde inapoi si maioneza o sa fie pufoasa ca la inceput.
-
acum 12 aniEu ca sa evit problema cu maioneza taiata o prepar cu smantana;
Ingrediente: 2 galbenusuri ; 200 m ulei; 1/2 lingurita zeama de lamaie; 1 lingura smantana grasa ; sare si piper dupa gust.
Mod de preparare; galbenusurile trebuie fierte foarte bine si se sfarma apoi cu o lingura de lemn. Se adauga un varf de sare si de piper se adauga cateva picaturi de ulei si se amesteca continu pana se obtine o pasta omogena, de abia la final se adauga lingura cu smantana pentru a obtine o consistenta mai groasa si astfel se evita si taierea maionezei.
-
acum 12 aniDaca nu folosesti mixerul, ai intr-adevar mai multe sanse sa se taie :-D ... ideea este sa amesteci constant si in aceeasi directie :p si sincer mie mi se pare ca este mult mai gustoasa cand o fac la mana (dar poate o fi doar impresia mea dupa munca asidua depusa amestecand pana nu-mi mai simt mana:)) ). Cand vad primul semn ca da sa se taie, am intotdeauna la indemana lamaie sau mustar. Ma opresc din a adauga ulei si folosesc o lingurita de zeama de lamaie sau o lingurita de mustar (clasic, fara arome) si amestec la fel de constant mai apoi pana ce maioneza isi revine si cateva minute dupa... abia apoi am incredere sa adaug din nou uleiul :p.
-
acum 11 aniDaca ti sa taiat maioneza cel mai rapid o refaci daca adaugi un galbeus de ou crud si luat direct din frigider, incearca si nu vei regreta. Eu intotdeauna am refacut asa maioneza.
-
acum 11 aniFierbe cateva linguri cu apa si o torni peste maioneza taiata...
-
acum 10 anipe mine m-a salvat 2 linguri de apa fierbinte si 1 lingurita mustar asta e optional deoarece depinde cat mustar pui la inceput mie imd mi s-a legat maioneza ca si knd nu s-ar fi int nmk...eu va sfatuiesc sa inkrkti k apa fierbinte k merge de fiecare data..iti multumesc in special munteanu corina