Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Imi place sa fac salata de vinete cu maioneza de casa. Dar de foarte multe ori sa intamplat sa torn din pacate mai mult ulei decat trebuie si am stricat maioneza:(. Dupa ce am stat minute bune dupa galbenusurile alea sa le amestec de ma doare incheietura mainii. Imi puteti recomanda ceva trucuri care sa imi salveze maioneza?

    • Vote Down0Vote Up
  • 11 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    lasi putin maioneza pana se ridica surplusul de ulei la suprafata, surplus pe care il arunci apoi o iei de la capat adica incepi sa amesteci maioneza incetu apoi adaugi putin mustar simplu dupa cara iar amesteci apoi mai adaugi lamaie. in mod normal ar trebui sa se refaca dar conteaza sa ai rabdare si sa amesteci incet si in aceeasi directie

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    In primul rand, ar fi bine ca ouale sa fie la temperatura camerei si sa folosesti cel putin un galbenus fiert, nu doar crude. In al doilea rand, nu folosi niciodata un castron de metal, o sa imbatranesti frecand la ea. In al treilea rand, daca nu folosesti mixerul, alege o lingura de lemn cat mai lata. Mi s-a taiat doar de doua ori pana acum, prima oara am fiert repede inca un galbenus si am urmat procedura indicata de Ana_Maria mai sus, a doua oara mi-a spus persoana alaturi de care gateam, mai in varsta ca mine, ca se poate repara daca ii picuri apa fierbinte amestecand continuu. A functionat de fiecare data.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    ideea este urmatoarea o maioneza taiata este cea mai buna. De ce? pentru ca este mult mai fina. cum o refacem? Dupa ce am observat ca sta taiat cu putina apa rece(de fapt se stopeste cu apa rece de la robinet) si apoi se amesteca bine, fara a mai pune ulei pana se leaga inapoi....iese foarte bine. nu stiu exact cum sa explic notiunea de se stopeste: se iau apa in pumn cam un sfert si se stropeste cu ea peste maioneza taita:P.....sper sa ma fi facut inteleasa.....SPOR

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Mihaela_Mymy
    Prima vizita 27 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii:
    Cu apa rece stiu si eu.....prima data cand am taiat maioneza a fost tragedia de pe lume pentru ca ma grabeam groaznic de tare:)). incercati cu apa ca merge

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Salvezi maioneza adaugand 1/2 galbenusuri de ou in plus. E simplu. Pui intr-un castron un nou galbenus (il sfarmi bine, frecandu-l cu o lingura de lemn) si sa adaugati peste el o lingurita din maioneza taiata si amesteci continuu. Si apoi inca o lingurita si tot asa pana ce ai pus toata maioneza taiata peste. O sa vezi ca pasta se prinde inapoi si maioneza o sa fie pufoasa ca la inceput.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Eu ca sa evit problema cu maioneza taiata o prepar cu smantana;
    Ingrediente: 2 galbenusuri ; 200 m ulei; 1/2 lingurita zeama de lamaie; 1 lingura smantana grasa ; sare si piper dupa gust.
    Mod de preparare; galbenusurile trebuie fierte foarte bine si se sfarma apoi cu o lingura de lemn. Se adauga un varf de sare si de piper se adauga cateva picaturi de ulei si se amesteca continu pana se obtine o pasta omogena, de abia la final se adauga lingura cu smantana pentru a obtine o consistenta mai groasa si astfel se evita si taierea maionezei.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Daca nu folosesti mixerul, ai intr-adevar mai multe sanse sa se taie :-D ... ideea este sa amesteci constant si in aceeasi directie :p si sincer mie mi se pare ca este mult mai gustoasa cand o fac la mana (dar poate o fi doar impresia mea dupa munca asidua depusa amestecand pana nu-mi mai simt mana:)) ). Cand vad primul semn ca da sa se taie, am intotdeauna la indemana lamaie sau mustar. Ma opresc din a adauga ulei si folosesc o lingurita de zeama de lamaie sau o lingurita de mustar (clasic, fara arome) si amestec la fel de constant mai apoi pana ce maioneza isi revine si cateva minute dupa... abia apoi am incredere sa adaug din nou uleiul :p.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Avatar
    Prima vizita 16 ianuarie 2013
    Comentarii: 6
    Discutii:
    Daca ti sa taiat maioneza cel mai rapid o refaci daca adaugi un galbeus de ou crud si luat direct din frigider, incearca si nu vei regreta. Eu intotdeauna am refacut asa maioneza.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Avatar
    Prima vizita 16 august 2013
    Comentarii: 1
    Discutii:
    Fierbe cateva linguri cu apa si o torni peste maioneza taiata...

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Avatar
    Prima vizita 20 mai 2014
    Comentarii: 1
    Discutii:
    pe mine m-a salvat 2 linguri de apa fierbinte si 1 lingurita mustar asta e optional deoarece depinde cat mustar pui la inceput mie imd mi s-a legat maioneza ca si knd nu s-ar fi int nmk...eu va sfatuiesc sa inkrkti k apa fierbinte k merge de fiecare data..iti multumesc in special munteanu corina

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)