Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniPentru ca vine sezonul cald si vacanta si pentru ca incepem sa ne bucuram de fructe, fetelor, recomandati-mi retete de inghetate de casa testate. Sunt o mare amatoare si mai am in casa doi fani mai mari decat mine. In fiecare an incerc macar 3 retete gasite pe net si sunt dezamagita in majoritatea cazurilor :-(
-
acum 12 aniNu ma laud cu cine stie ce reteta :D. Separ albusul si galbenusul de la 2 oua. Albusul il bat separat, spuma, iar galbenusul il frec bine cu 2 linguri de zahar si foarte putina smantana. Apoi pun amandoua compozitii intr-un bol, adauga cacao, pentru culoare, omogenizez, pun in forme si bag la congelator. Pentru aroma, cred ca se poate pune si un pic de razatura de lamaie sau portocala.
-
acum 12 aniPt ca tot e sezonul capunilor uite si retata mea de inghetata cu capsuni.
Ingrediente:
- 3 galbenusuri de ou, batute
- 200 mililitri lapte
- 250 mililitri smantana
- 100 grame zahar
- 2 cani de capsuni
- 1 lingurita esenta de vanilieSpala bine capsunile, curata-le coditele, clateste-le apoi si lasa-le la uscat pe un prosop de hartie. Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, dai castronul la rece in frigider. Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere . Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de fierbere, stinge focul. Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, dar din cand in cand mai amesteca in vas. Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si da-l la congelator. Pofta buna!
-
acum 12 aniAlbinuta, multumesc pentru reteta, am incercat-o week-endul acesta si a iesit grozava. Doar ca, nefiind mare fan al capsunilor le-am inlocuit cu visine si le-am pus in blender impreuna cu 100 de grame de zahar. Cred ca o sa incerc reteta propusa de tine cu toate felurile de fructe vara asta :D
Nu-i asa ca arata delicioasa?
Atasamente:inghetata visine.jpg 24K
-
acum 12 aniAlbinuta a spus:
Pt ca tot e sezonul capunilor uite si retata mea de inghetata cu capsuni.
Ingrediente:
- 3 galbenusuri de ou, batute
- 200 mililitri lapte
- 250 mililitri smantana
- 100 grame zahar
- 2 cani de capsuni
- 1 lingurita esenta de vanilie
Spala bine capsunile, curata-le coditele, clateste-le apoi si lasa-le la uscat pe un prosop de hartie. Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, dai castronul la rece in frigider. Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere . Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de fierbere, stinge focul. Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, dar din cand in cand mai amesteca in vas. Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si da-l la congelator. Pofta buna!
Oaaau ! Daca e inghetata facuta de tine in casa, thumbs up ! Arata delicios, imi vine sa iau o lingurita sa-mi astampar acreala de la visine ca deh... n-am gustat, dar si visinele si lamaia iti produc senzatii in gura :))) Mie mi s-a parut intotdeauna migaloasa treaba cu preparatul inghetatei in casa. Cand eram mica, era un dulce destul de des consumat cam pe la orice matusa sau bunica mergeam in vizita. Am sa incerc si eu, aveam deja in plan dar nu gasisem o sursa "reliable" :))
Daca a mai facut-o cineva si a iesit asa, atunci ii dau si eu cu zarul ! Se aboneaza cineva la o cupa ;))
-
acum 12 aniAm citit in careta lui dr menci reinvata sa gatesti (pe care am luat-o cu libertataea pentru femei retete saptamana asta) ca ar fi bine sa folosim oua de tara si sa inlocuim zaharul cu sucanat pentru o inghetata mai sanatoasa...sa mancam ceva si dulce si sanatos :))))
-
acum 12 anieheee, cine nu ar vrea niste oua de tara? stii ca "producatoarele" lor sunt crescute doar cu cereale, nu cu hormoni. multe persoane prefera sa cumpere pui "de la stat", iar intr-o luna au deja gaini in curte. apai, un pui scos din ou in propria-ti curte ajunge la maturitate dupa vreo cateva luni, si nici macar atunci nu are greutatea aluia umplut cu hormoni. cine ajunge prin piata mai bine cumpara de la tarani produse, poate ca sunt mai scumpe, dar macar sunt sanatoase ;)
-
acum 12 aniVara, caldura mare si tot cu gandul la inghetata cu tot felul de arome ...
A aparut pe piata pepenele galben ... imbietorul si deliciosul pepene galben... yum yum ... asa ca la ingedientle mai sus metionate am inlocuit capsunile cu pepene.
Va recomand cu caldura sa incercati aces sortiment de inghetata este foarte, foarte aromata si cu un gust exceptional
-
acum 12 aniImmm, albinuta, super idee ^:)^ . Si o sa incerc sa gasesc un pepene mai mititel sa-l curat de seminte si sa-l umplu cu inghetata. Nu numai ca imi ploua in gura, dar pana si mie, careia nu prea imi pasa de prezentare, mi se pare o idee grozava si foarte de efect. Daca mai adaugi cateva stiks cu crema de alune si presari niste fulgi de migdale + o frunzulita de menta in varf ai obtinut un desert delicios si extrem de aspectuos. =P~
-
acum 12 aniAm fost la o petrecere de curand si la desert gazda a luat un pepen a scos o parte din continutul din mijloc de l-a inlocuit cu cupe de inghetata de toate tipurile cu ciocolata/vanilie/zmeure a fost de super efecttt pe toti ne a lasat cu gura cascata si a fost absolut delicioss.