Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 10 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Cum sunt de ceva timp adepta dietei Rina 90, postez astazi o reteta simpla, delicioasa si usoara de paste cu spanac.
    Iubitorii de spanac stiu sigur de mult timp de aceasta reteta, insa pentru multi spanacul se prepara de cele mai multe ori in doua feluri : terci sau salata.
    Pentru pastele cu spanac, cantitatile nu sunt fixe, in functie de numarul de portii pe care doriti sa le pregatiti.
    Pentru o singura portie, insa va pot spune ce am folosit : 200 g spanac (congelat am folosit eu, dar si cel proaspat este potrivit), 150 g spaghete (le puteti inlocui foarte bine cu taietei, cu tagliatelle - recommended ! - sau fusilli etc), 2 fire de ceapa verde, 2 fire de usturoi, 2 linguri ulei de masline, un morcov mijlociu, sare, piper, putina zeama de lamaie si la final, o lingura de smantan si putina branza rasa (de orice fel, eu am folosit edam, cred ca merge si altceva uscat si cu gust mai putin puternic).
    Pentru inceput, punem apa cu sare la fiert in doua recipiente, intr-unul pentru paste in celalalt pentru spanac. Daca folositi spanac proaspat, il curatati si cand apa fierbe, il puneti in oala la oparit. Daca aveti la indemana, presarati putin bicarbonat de sodiu sau zeama de lamaie pentru a pastra culoarea vie a spanacului.
    Intre timp, puneti si pastele la fiert.
    Cat fierb pastele si spanacul, curatati morcovul cu peelerul, si tot cu peelerul "sfasiati"-l apoi stropiti-l cu lamaie. Taiati usturoiul si ceapa.
    Intr-o tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati usturoiul, ceapa si morcovul la calit. Legumele nu trebuie sa se prajeasca foarte tare, e suficient sa se inmoaie putin.
    Pastele se scot din apa, se lasa la scurs. La fel si spanacul pe care apoi il punem peste legume, in tigaie. Mestecam si potrivim de condimente. Apoi adaugam pastele si lasam totul sa faca schimb de arome. Spanacul fiert e fad, astfel ca incercati sa gustati dupa ce s-a racit putin. Dupa ce luam tigaia de pe foc, puneti totul in fafurie, adaugati lingura de smantana si amestecati din nou. Presarati branza si voilĂ  !
    Pofta buna !

    • Vote Down1Vote Up
  • 2 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 10 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Apropo, de paste cu spanac, eu le ador daca sunt "insotite" de smantana :)). Uneori fac reteta urmatoare:

    Ingrediente: 250 g paste de tip scoica, 150 g spanac, 150 ml smantana, 1 fir usturoi verde, putina branza, 1 lingura ulei de masline si sare.
    Taiem usturoiul feliute subtiri si il prajim putin in ulei. Adaugam spanacul, mai lasam un minut cat sa se inmoaie apoi stingem focul, adaugam smantana si amestecam. Punem putina sare si amestecam cu pastele fierte in prealabil. Deasupra punem putina branza.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Spanacul nu intra in categoria legumelor mele preferate, dar am gasit o combinatie care imi place pastele cu ciuperci si spanac.

    Ingrediente :
    - 300 g paste
    - 400 g ciuperci
    - 100 gr spanac proaspat
    - 1 ceapa
    - 100 ml ulei
    - 1 legatura marar
    - 50 gr cascaval
    - sare si piper dupa gust

    Mod de preparare : curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le bucatele. Caliti-le impreuna cu ceapa taiata julienne, in 50 ml ulei, 10-12 minute. Spanacul curatat si spalat, caliti-l in uleiul ramas pana cand se inmoaie(2-3 minute). Fierbeti pastele in apa cu sare 10 minute, apoi scurgeti-le bine de apa. Amestecati intr-un castron ciupercile cu pastele si spanacul, potriviti de sare si piper si puneti amestecul intr-o tava. Presarati deasupra mararul tocat marunt iar peste acesta presarati cascavalul dat pe razatoarea mica. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti la foc potrivit cica 15 minute. Pofta buna !


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)