Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniCa tot ne indreptam cu pasi repezi spre zilele calduroase din vara as vrea sa stiu si eu ce bauturi preparati voi pentru a trece cu bine de canicula?
In afara de limonada/oranjada eu imi mai pregatesc urmatoarea racoritoare cu pepene galben si pepene verde: cate 200 grame de miez de pepene galben si, respectiv, de pepene verde, doua linguri de miere, scortisoara si 250 ml de infuzie de menta. Pepenele si mierea se pun in storcatorul de fructe. Dupa ce s-au omogenizat, adaug infuzia de menta si scortisoara. Inainte de a fi consumata, bautura se pastreaza 10 minute la rece.
-
acum 12 aniMama face un suc de soc(socata) extraordinar. Asta este reteta:
Ingrediente: 1 kg zahar, 10-12 flori de soc mari, 4-5 lamai sau un pachetel cu sare de lamaie, 150 g zahar pentru caramel, 8 l apa.
Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu 3 l apa si cu sarea de lamaie sau zeama de la o lamaie, 15 minute ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), in lichidul acidulat, care va fermenta mai repede fara drojdie de bere (numai cu drojdiile salbatice care se gasesc in aerul din mediul inconjurator). Se pune in borcande 10 l, completand cu restul de apa rece, zeama de lamaie, coaja de la 1-2 lamai, pentru aroma si florile de soc. Pentru culoare, se caramelizeaza zaharul, (maro deschis) si, cand se formeaza putina spuma deasupra, se stinge cu 1/2 l din lichidul respectiv. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul, apoi se adauga in borcan si se amesteca bine; borcanul se lasa acoperit cu un tifon, ca lichidul sa fermenteze 3-4 zile, amestecand cu lingura, de 3-4 ori pe zi. Cu 10 g drojdie frecata cu o lingurita de zahar pina se lichefiaza si, apoi, amestecata cu lichidul din borcan, sucul va fermenta mai repede, in 48 ore. Se poate consuma imediat, dupa ce a fost tinut la frigider. Fara drojdia de bere, numai cu drojdii salbatice, sucul va avea un gust mai placut si se va conserva mai bine. In oricare varianta, dupa ce sucul a devenit putin sifonat, se strecoara prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata deasupra si se toarna in sticle care se vor astupa foarte bine cu dop de pluta, legat cu sfoara. Sticlele se vor pune la rece imediat; fara drojdie, sucul va fermenta mai lent, in circa doua saptamani; apoi, se poate consuma, cu o bautura alcoolizata. Cand se deschide sticla, sucul spumeaza ca o sampanie. Se poate pastra la rece 3-4 luni. Savurati!
-
acum 12 aniCe spui de ceva racoritor cu zmeura ?
Ingrediente pentru bautura racoritoare cu zmeura:
- 1,3 cani zmeura
- 3 linguri de zahar
- Jumatte de cana de suc de lime
- 2-3 cani de apa minerala (care poate fi inlocuita cu Sprite).
- gheataPregateste intai un sirop: pune zmeura intr-un bol potrivit, adauga zahar si suc de lime si zdrobeste-le cu spatele unei linguri de lemn. Lasa-le sa stea 10 minute. Treci amestecul printr-o strecuratoare fina, astfel incat sa poti indeparta semintele fine ale fructelor. Umple patru pahare cu gheata si toarna in fiecare pahar cate un sfert de sirop. Completeaza restul paharului cu apa minerala sau Sprite. Amesteca in pahare pentru ca ingredientele sa se combine.
-
acum 12 aniSimplu: 2 l de ceai de menta cu lamaie si gheata + miere
-
acum 12 aniIonela suna foarte delicioasa reteta ta cu pepene galben si rosu... Dar mie nu-mi place scortisoara. O sa o incerc dar fara scortisoara. Si cred ca o sa adaug si putina lamaie, pentru putina aciditate.
-
acum 12 aniDaca iti adori ciocolata, cum e cazul meu :D, incearca o bautura racoritoare si dietetica.
Ingrediente:
1 grapefruit
2 mere
2 kiwi
2 morcovi
frisca light
ciocolata dietetica lichida pentru decorMod de preparare:
Se curata grapfruitul pentru a nu fi prea amar din cauza cojilor, se curata kiwi de coaja, iar restul se spala si se pun intregi in storcator. Se pune intr-un pahar si pe deasupra se orneaza cu frisca si ciocolata.
-
acum 12 aniSi mie imi plac bauturile preparate in casa:
- ceiaurile cu gheata de orice fel
- limonade cu putina menta (am tot timpul menta in congelator)
- compoturi - vara din fructe de sezon, iarna din mere, pere, gutui sau caise deshidratate
- uneori cand fac prajituri cu mere la care trebuie sa curat merele de coaja, pastrez coaja si o folosesc pentru ceai. Cu putina scortisoara, sau cu lamaie, e deliciosIats si o reteta pentru o bautura alcoolizata pentru vara, usor de facut in casa si care taie setea:
A. Sangria
Ingrediente:
1 sticla de vin rosu (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel, Shiraz)
1 lamaie taiata felii
1 portocala taiata felii
2 linguri de zahar
1 paharel de brandy
2 pahare de apa minerala
Preparare:
Turnati vinul intr-un bol si stoarceti sucul de la feliile de lamaie si portocala. Puneti feliile de fructe in vin (scoateti semintele daca este posibil) si adaugati zaharul si brandy-ul. Lasati la rece peste noapte. Adaugati apa minerala inainte de servire.
Daca doriti sa serviti Sangria imediat, folositi vin rosu racit si serviti cu multa gheata.
Tips:
Daca doriti sa faceti Sangria dvs mai deosebita, puteti adauga capsuni taiate, piersici, afine, zmeura, kiwi, un pic de gin, brandy sau rom, un pahar de bere de ghimbir, suc de lamaie sau suc de limeta.
-
acum 12 aniAm incercat retata ta si ma declar multumita de rezultat, astfel ca ofer una din bauturile racoritoare pe care o fac eu acasa. Contine ghimbir si merita incercata, s-ar putea sa o iubesti.
Ingrediente:
- o radacina medie de ghimbir
- zeama de la 2 lamai
- 4 linguri de miere sau zahar (cum preferi)
- 1 litru de apaPreparare :
Curati ghimbirul de coaja, il maruntesti si il pui in blender impreuna cu zeama de lamaie, zaharul(/mierea) si apa, "Le zapacesti" pe toate bine pana la omogenizare. Lichidul obtinut se strecoara in pahatadaugam 2 cuburi de gheata ... sa aveti pofta :)
Daca vrei sa fie mai amarui, poti adauga si un pic de coaja de lamaie in blender ;)
-
acum 12 aniVara imi place mult si ceaiul cu fructe si limonada.
Ingrediente:
12 cirese (acusi e sezonul lor :D)
2 banane
o cana de ceai
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita sirop de fructe
o lingurita zeama de portocale
un pahar limonada
o lingurita zeama de ananas
2 cani apa
zaharMod de preparare:
Mai intai punem sa fiarba jumatate din cantitatea de apa, apoi adaugam ceaiul rece, siropul de frucre, zeama de lamaie, restul de apa si zeama de portocale. Se lasa sa se raceasca, iar inainte de servire se pun restul ingredientelor.
-
acum 12 aniLimonada... pt ca deja gasim pe piata pepenele rosu puteti incerca limonada de pepene rosu. Este super racoritoare ;;)
Ingrediente:
- 600 g pepene rosu
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri de miere
- 4 cuburi de gheata
- cateva frunze de menta pentru decorMod de preparare:
Curatam pepenele de samburi si il taiem cubulete il punem in blender alaturi de zeama de lamaie, mierea, gheata si mixam bine. Turnam continutul obtinut in pahare si decoram cu frunzele de menta.