Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniTort de ciocolata.... imi place cand iti arata cineva
Easy chocolate birthday cakehttp://www.bbc.co.uk/food/recipes/easy_chocolate_birthday_90089
Watch and learn!
-
acum 12 aniTORT CU BEZEA
aluatul- 200 g faina, 50 g zahar pudra, 1 pachetel zahar vanilat, 1 lingura coaja de lamaie rasa, 140 g unt, 2 galbenusuri
umplutura-500 g branza de vaci, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, 3 oua, 200 gr caise din compot
bezea- 2 albusuri, 80 g zahar pudra, o lingura zahar de lamaie
Pentru aluat, cerni faina cu zaharul, adaugi zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, untul taiat cubulete, galbenusurile si framantati un aluat omogen. il invelesti in folie alimentara si-l dai la frigider pentru 30 minute.
Intinzi din aluat o foaie de 4 mm grosime si tai un cerc de 24 cm diametru. Il asezi intr-o forma de tort cu acelesi dimensiuni, il intepi cu o furculita si il coci timp de 15 minute. intre timp amesteci branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Caisele le scurgi si daca sunt intregi le tai in doua.
Din aluatul ramas intinzi o foaie de 3 cm grosime cu care imbraci marginile formei. Adaugi jumatate din amestecul de branza, acoperi cu jumatati de caise si torni restul de umplutura. Se introduce din nou in cuptorul preincalzit la 160 ggrade pentru 30-40 minute.
Pentru bezea trebuie sa bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul pudra cernut in prealabil, zeama de lamaie si continui baterea pana se topeste total zaharul. Intinzi bezeaua obtinuta peste tort, dar nu o nivelezi foarte bine si mai coci 10 minute, la 180 grade. il lasi sa se raceasca in forma.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniTort de cafea
Ingrediente blat:
- 8 oua
- 400 g ciocolata alba de manaj
- 200g unt
- 200 g zahar
- 6 plicuri zahar vanilat
- 450 g faina
- 100 g miez ras de cocos
- 1 lingurita bicarbonatIngrediente crema:
•6 oua
•400 g zahar
•300 g margarina
•3 linguri nes
•3 linguri cacaoPentru ornare personal folosesc capsunile:
Mod de preparare: Se freaca untul cu jumatate din zahar si cu zaharul vanilat, pana se obtine crema. Se adauga 7 galbenusuri si 4 oua intregi. Se topeste ciocolata si amestecati-o in compozitie cat este calduta. Adaugati albusurile batute spuma cu restul de zahar, bicarbonatul si miezul de cocos. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si cu faina. Se lasa blatul la foc mediu si dupa ce este gata se pune la frigider.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul pana pasta se ingroasa si devine omogena. Se freaca untul cu o lingura de lemn in timp se ce adauga untul si cacao. Dupa blatul si crema realizata va pregatiti tortul cum poftiti din 2 blaturi din trei etc.
Eu deobicei rad pe deasupra tortului si ciocolata pentru ai da si un aspect interesant dar si pentru gust. Pofta mare
-
acum 12 aniIngrediente
Pentru blat 200 g unt 6 oua 6 linguri nuca macinata 200g zahar pudra 125 g faina un praf de sare cacao
Pentru crema de cafea:
2 plicuri cafea instant 200 g branza mascarpone 200 g frisca o lingurita esenta de cafea de la Dr Oetker 4 albusuri 200 g zahar 100 g boabe de cafea 300 g alune macinate si coapte
Pt siropul de cafea:
200 ml apa 5 linguri cafea 6 linguri de zahar coaja de la o lamaie
Pt decor
ciocolata topita
frisca lichida floricele decorMod de preparare
Tortul cu aroma de cafea este o reteta usoara, ce poate fi adaptata si pentru o prajitura simpla cu cafea.
Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare si, la sfarsit se pun nuca macinata si faina cernuta, precum si cacao. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 140-150 grade timp de 20-30 minute.
In acest timp se prepara siropul de cafea, din zahar, cafea, apa si coaja de lamaie. Se fierb pana ce ajunge la jumatate, apoi se lasa la rece.
Pentru crema se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si, la final, se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se lasa cateva minute la rece.
Dupa ce s-a facut blatul, se scoate din cuptor, se raceste, se taie in trei, se insiropeaza si se imbraca in crema.
Pe lateral se orneaza cu frisca, iar deasupra se pune ciocolata topita si flori decorative.
Mod de servireSe pastreaza la rece cam 30 de minute inainte de servire
-
acum 12 anitort glazurat cu ciocolata
blat- 300 g ciocolata de menaj, 250 g unt, 150 g migdale, 150 g faina alba, 5 oua 4 linguri zahar, 1 plic drojdie uscata
glazura - 125 g ciocolata de menaj, 100 ml smantana dulce
Rupe ciocolata bucati si topeste-o intr-o craticioara, impreuna cu untul, pana cand obtii o compozitie neteda. Ia-o de pe foc si las-o sa se racoreasca.
Bate ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa. Adauga migdalele tocate, faina, drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, apoi amesteca bine toate ingredientele. Toarn-o intr-o forma de tort unsa si tapetata si coace-o 45 min la 160 grade. Lasa tortul sa se raceasca, apoi scoate-l din forma.
Incalzeste smantana, adauga ciocolata rasa si amsteca pana cand ciocolata s-a topit. Glazureaza tortul cu aceasta compozitie si serveste-l.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniVAI ATATEA TORTURI :((:(( Atata ciocolata si atatea calorii:((:((:((:((Care suna destul de bine dealtfel:P
-
acum 12 aniVreti un tort mai lejer, de vara: suna pompos - Tort Diplomat - dar e destul de usor de facut ( nu e nimic la cuptor) si e spectaculos ca aspect!
Aveti nevoie de:
- 5 oua
- o cana de zahar
- o cana de lapte
- 500 g smantana pentru frisca (20% grasime)
- un pachet de piscoturi (400 g)
- 30 g gelatina (3 pliculete)
- fructe pentru decorat (mie imi plac fructele de padure congelate - daca gasiti de la Betty Ice sunt super)
- sirop de la un compot ( de ananas sau orice altceva: caise, piersici etc.)1. Se face o crema din oua, zahar, lapte puse la foc mic.
2. Se topeste gelatina ca in instructiunile de pe plic (la bain marie) si se adauga in crema.
3. Se face frisca din smantana si un pic de zahar si se amesteca cu prima crema = crema diplomat.
4. Se ia un castron mai inalt, se tapeteaza cu folie de plastic.
5. Se asaza fructele pe fundul castronului, apoi crema diplomat, apoi un rand de piscoturi inmuiate in siropul de la compot, iar crema, si tot asa pana se termina.
6. Se da la rece si se mananca a doua zi.
-
acum 12 aniNu as refuza niciodata o patratica de ciocolata. Dar cand vine vorba de ciocolata in tort, imi place foarte mult combinatia de ciocolata cu fructe, ma face sa ma simt mai bine (pentru ca mananc si ceva sanatos nu doar multe calorii).
Am gasit aceasta reteta de tort cu visine pe care vreau sa o impartasesc cu voi.
Ingrediente :
Pentru blat :- 5 oua
- o cana zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 1/2 plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- 30 ml ulei
- 30 ml apaPentru crema :
- 500 ml frisca lichida
- 2-3 linguri zahar
- un plic gelatina
- 3 linguri zeama lamaie
- 6 cani visine fara samburi
- 200 ml smantanaPentru glazura (in cazul in care doriti si glazura) :
- 50 gr unt
- 120 gr ciocolata cu lapte
- frisca
Pentru a face blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul. Preincalzim cuptorul. Le adaugam peste albusuri amestecand usor. Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam. Ungem o cratita sau o forma de tort (cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat. Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min (depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare). Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana, zaharul si vanilia. Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.
Scoatem samburii visinelor. Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur. Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam. Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.Intr-o cratita topim ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema. Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat. Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.
-
acum 12 aniIngrediente:
4 foi din comert
100 g zahar,
2 plicuri cappuccino,
esenta de lamaie,
zahar vanilat
10 g zahar,
50 g cacao,
2 oua,
3 linguri faina sau amidon,
arome
200 g zahar pudra,
300 g unt.Mod de preparare:
Fierbi siropul, insiropezi fiecare faie in parte. Lasi sa se patrunda 1/2 ora.
Pentru crema fiarta, 100 g zahar si cacao le dai la fiert cu laptele. Cand clocoteste, incorporezi compozitia de oua si faina. Amesteci pana se indeseste. Iei de pe foc, lasi sa se raceasca.
Crema de unt se face folosind 200 g zahar pudra, aromele si untul le batandu-le spuma. Dupa ce se raceste crema fiarta, adaugi cate o lingura in crema de unt. Cu aceasta crema montezi tortul.
-
acum 12 aniDin categoria torturilor, eu va propun un tort cu zmeura si frisca.
ngrediente:Pentru crema ganache:
400 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruiePentru glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g untPentru blat:
3 oua
60 g faina de grau
620 g de zahar
60 g amidon alimentar
o lingurita si jumatate de praf de copt
un pachetel vanilie
un varf cutit de sare
50 ml ulei de floarea-soareluiMod de preparare:
Crema ganache:
Am pus pe foc ciocolata impreuna cu frisca lichida si am amestecat bine, pina s-a topit bine ciocolata, atentie nu trebuie sa ramina bucatele de ciocolata. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora, apoi mixam. Vom obtine o frisca ciocolatoasa.
Glazura:
Am topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Amestecam totul bine, bine si dam la rece.
Blat:
Am taiat blatul in patru pe lungime. Am insiropt cu putin suc de pepene rosu. Am intins crema pe toata suprafata blatului, dupa care am inceput sa rulez fasiile de blat. Am acoperit toate denivelarile cu crema ganache ramasa. Acoperim tortul cu glazura rece si balotam cu nuca. Am ornat cu frisca si zmeura.
-
acum 12 aniTORT DE NEGRESA CU BANANE
INGREDIENTE
un pachet de unt, hartie de copt, 300 g zahar (preferabil brun sau chiar de trestie), 200 g ciocolata neagra (am folosit tableta medie menaj cu lapte si a iesit si mai buna), o cana mieji de nuca tocati fin (eu i-am tocat cu mixerul vertical, lama de la zdrobitorul de gheata) sau aceeasi cantitate de migdale, nuci pecan sau alune de padure crude, 3 oua, 2 banane foarte coapte (chiar negre si moi) pasate, esenta de vanilie, esenta de migdale, coaja de portocala/lamaie/ambele, ghimbir proaspat ras sau uscat praf, circa 100 g faina (eu folosesc tip 650 sau amestecul meu personal cu secara, dar e mai complicat din cauza continutului diferit de gluten, etc, faina normala sau integrala merg la fix daca nu vreti sa va complicati), cacao din ochi si dupa gust, circa 2-4 linguri, praf de copt (o lingurita), recomand forma de tort teflonata.
Mod de preparare
1. Incingem cuptorul la 160 grade (treapta 3 sau mediu spre slab)
2. Ungem tava cu putin unt si tapetam cu hartie de copt (daca avem forma teflonata speciala, merge mai repede, fara tapetat cu hartie de copt).
3. Intr-o cratita marisoara topim untul ramas, zaharul si ciocolata, amestecand incet. Dam cratita deoparte.
4. Adaugam nucile, ouale batute bine in prealabil (cu mixerule e mai rapid, dar eu prefer telul), piureul de banane si le amestecam foarte bine. Atentie la inglobare oua, sa nu se duca chiar toata spuma.
5. punem praful de copt intr-o gropita din faina si amestecam un pic. Adaugam cacaua si amestecam din nou.
6. Punem prafurile amestecate astfel peste mixul de ciocolata,nuci, banane, unt, zahar, etc. Amestecam viguros.
7. Adaugam esentele, coaja de citrice (merge f bine si lime, se combina armonios cu ghimbirul si sunt afrodisiace)
8. Turnam aluatul/crema groasa in tava/forma de tort si coacem circa 30 de minute.
9. Incercam cu o scobitoare sau pai daca s-a copt. daca scobitoarea iese curata, tortul e gata.
10. dupa ce scoatem din forma si se mai raceste, putem orna tortul dupa gust si ...fantezii.