Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniPlease help me .... de ceva vreme ma chinui sa gatesc un pui, dar nu mi-a iesit pana acum exact cum vreau .. cu carnea foarte frageda.... e vreun truc ce ma poate ajuta sa gatesc un pui f gustos pentru intreaga mea familie? ;;)
Ms anticipat pentru raspunsuri :-D
Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 13 aniIulia, ai 2 optiuni, fiecare cu dezavantajele ei: fie cumperi carne de pui de la magazin (care fierbe repede si e foarte frageda, insa e deloc sanatoasa, in opinia mea), fie alegi carne de pui de la curte (carne sanatoasa, mult mai aromata, insa fierbe foarte greu, insa poti folosi o oala sub presiune si rezolvi problema in maxim 30 minute).
In ambele cazuri, se pot obtine niste bucatele de carne care sa ti se topeasca in gura. Personal, prefer varianta 2.
-
acum 13 aniIn principiu carnea de la tara, pentru a iesi frageda, trebuie fiarta la foc foarte mic cel putin 2 ore. Daca ai posibilitatea sa o gatesti la abur, iarasi trebuie facuta la foc foarte mic si verificat mereu daca mai trebuie sau nu adaugata apa.
Eu m-as feri 100% de carnea de pui din comert, prefer sa fiarba gaina alergata de cocos prin curte pe la mama 2 ore, decat sa mananc o carne umflata cu cine stie ce din comert. E trist ca unii oameni, desi au o sursa de la tara, prefera sa cumpere carne din magazine pe motiv ca e mai frageda sau mai buna... mama face o friptura de curcan (carnea de curcan se gateste si mai greu) bestiala, ideea e sa ai rabdare si sa incerci sa inveti ceva de fiecare data cand gatesti.
Important e sa nimeresti o data modul de preparare, pentru ca apoi deja iti intra in reflex.
-
acum 13 aniicegirl a spus:
In principiu carnea de la tara, pentru a iesi frageda, trebuie fiarta la foc foarte mic cel putin 2 ore. Daca ai posibilitatea sa o gatesti la abur, iarasi trebuie facuta la foc foarte mic si verificat mereu daca mai trebuie sau nu adaugata apa.
Eu m-as feri 100% de carnea de pui din comert, prefer sa fiarba gaina alergata de cocos prin curte pe la mama 2 ore, decat sa mananc o carne umflata cu cine stie ce din comert. E trist ca unii oameni, desi au o sursa de la tara, prefera sa cumpere carne din magazine pe motiv ca e mai frageda sau mai buna... mama face o friptura de curcan (carnea de curcan se gateste si mai greu) bestiala, ideea e sa ai rabdare si sa incerci sa inveti ceva de fiecare data cand gatesti.
Important e sa nimeresti o data modul de preparare, pentru ca apoi deja iti intra in reflex.
Si eu sunt de aceeasi parere. Noroc ca am bunici la tara, dar din pacate nu reusesc de fiecare data sa mananc carne de pui de la tara.
Come to the dark side...we have cookies... :D
-
acum 13 aniPutini au posibilitatea de a manca o pasare de casa, eu as vrea,dar de unde? Oricum,solutia pt o carne frageda este ori oala sub presiune,ori sa marinezi carnea cu cateva ore inainte in vin alb si condimente,apoi o dai la cuptor la foc mediu cam 2 ore.
-
acum 13 anida ...deci variantele fetelor cu bunicii sau parintii de la tara sunt o sursa buna de pasare de casa...iar ideea de carne marinata suna foarte bineee ;;)
multumesc frumos pentru sfaturi :)
aa... si fiindca mi-am amintit....tu ce trucuri folosesti pentru carnea de miel ...sa fie gustoasa? am gatit si noi de Paste dar nu a iesit prea stralucita :-(
Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 12 aniPot sa ofer si eu o sugestie: valabila pt orice fel de pasare, si nu numai; PUNGA SPECIALA DIN COMERT. Exista punga de la Knor cu condimente incluse si mod de folosire. Dar mai exista pungi pt cuptor de la Fino, mult mai avantajoase ca pret, cu detalii de folosire dar fara condimente care se pot cumpara separat. E o cutie cu 8 pungi si sistemele de inchidere. Eu le gasesc foarte utile!
-
acum 12 aniSecretul tuturor mancarilor este sa fie facute la foc mic........ asa ai sanse ca toate mancarurile pe care obisnuiai sa le faci la foc rapid sa-ti iasi mult mai bune...... am incercat treaba asta si functioneaza:>
-
acum 12 aniDepinde cred ca de la calitatea carnii, pentru ca eu una personal am cumparat niste pipet de pui de la Fragedo si dupa ce l-am fiert, avea o textura foarte gumata, de nici guma turbo nu puteam sa zic ca mestec. Eu una iti recomand sa incerci pulpe de pui pe pat de sare, ies super fragede si gustoase, plus ca e o reteta cheep asa ca faci si economie.
-
acum 12 aniMie mi se pare ca de fiecare data cand gatesc, puiul imi iese cu totul altfel. Cred ca depinde de ce zi a avut si bietul pui in ziua in care i s-a taiat capul. Mereu am crezut ca trebuie fiert mult, insa am avut surpriza sa constat ca nu e neaparat necesar... stai si infigi furculita in el pana iti zice ca e gata :)). Cat despre pui de tara vs pui din comert, cel din urma va fi mereu mai fraged, iar primul mai gustos. Il pui cu ceva condimente si-l lasi putin. Am mancat odata pui pe sticla... foarte foarte fraged, dar nu stiu daca 'sticla' era secretul :/
-
acum 12 aniSalut,
Am incercat si eu pungile de care vb Simonica, cu rezultate foarte bune, dar nu pentru un pui intreg. Adica sunt grozave pentru copanele, de exemplu.
Pentru a gati un pui intreg absolut delicios si care sa arate super am si eu o reteta. Ii spun "Pui pe apa"
Puiul intreg, toaletat, se unge cu ulei si pe dinauntru si pe dinafara si se condimenteaza dupa gust, si pe dinauntru si pe dinafara. Imi place sa tai catei de usturoi mari in jumatate si sa frec puiul cu partea sectionata.
Se ia o cratita claisca cu diametrul mare, dar nu foarte inalta si se umple cu apa. Apoi se acopera cu capacul rasturnat. In capac turnam putin ulei si asezam puiul. Bagam in cuptor oala cu puiul asezat in capac si lasam la foc potrivit. Puiul se va gati in aburul de la apa din cratita si-si va lasa un sos demential cu care trebuie sa avem grija sa-l stropim periodic. Cand este rumenit pe o parte scoatem cratita de tot din cuptor si cu mare grija il rasucim si pe partea cealalta. Cand s-a rumenit de tot, e gata.
Ca sa nu mi se plictiseasca baietii de pui la cuptor, am incercat sa mai variez putin reteta.
1. Pui aux fines herbes ; Dupa ce ai condimentat puiul dupa gust, fix inainte de a-l baga in cuptor, ii indesi in "fund" ;)) o legatura serioasa de patrunjel si rozmarin pe care ai grija sa o indepartezi inainte de a aduce platoul la masa.
2. Cand puiul incepe sa se rumeneasca iei doua capatani de usturoi in coaja, cu un cutit ascutit tai un rondel fin in partea in care se prind cateii, ca sa se vada putin interiorul fiecarui catel, iei o furculita si intepi usturoiul usor, infasori capatanile astfel pregatite in folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline si le bagi la cuptor pe langa pui. Cand scoti puiul din cuptor, scoti usturoiul in folie, cureti doar capatul la care ai taiat rondelul si storci pur si simplu capatanile intr-un castron. Sosul rezultat, delicios in sine, este pur si simplu bestial amestecat cu sosul pe care si-l lasa puiul, si e perfect pentru o garnitura de orez sau paste.
Am si doua ponturi, ca sa nu stai o suta de ani pana incepe sa se gateasca puiul poti incerca sa incalzesti cuptorul in prealabil si sa umpli cratita cu apa deja fierbinte.
Aaaa si sa nu uit, nu mai fac de mult reteta asta pentru ca mi-am luat o oala romana destul de mare cat sa incapa un pui intreg in ea si sunt incantata. Cand am bagat prima oara oala romana in cuptor, respectand instructiunile din prospect, mi-am ros unghiile un sfert de ora :-ss si n-am rezistat, m-am repezit si abia am scos oala din cuptor, greeea fraaate #:-s . Ma temeam ca se arde un pui intreg acolo. Cand colo, era plina cu apa. De atunci nu mai am treaba nici la fripturi, nici la sarmale, si-mi place ca, atunci cand gatesc doar pentru noi pot sa pun si cartofii inauntru in acelasi timp, de ex, isi imprumuta gustul si ies grozavi.