Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 anicum saptamana trecuta a fost ziua sotului si am pregatit mai multe salate m-am hotarat sa va incant si cu celelalalte retete ca sa aveti de unde alege.din pacate nu am poza cu fiecare dar oricum se vad.salata preferata a sotului am postat-o deja asa ca o sa va mai dau reteta la salata de boeuf si la salata cu peste.
salata de boeuf:
700 g carne (la alegere: vită, pui, porc);
700 g cartofi;
300 g castraveciori muraţi în oţet;
500 g mazăre boabe;
3 gogoşari muraţi;
3 morcovi mari;
500 ml maioneză (cu sau fără lămâie, cum vă place);
sare, după gust.
500 ml maioneza (cu sau fara lamaie, cum va place)
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert, cartofii se fierb şi ei (nu trebuie să se pătrundă de tot, ci să rămână un pic cleioşi). Se fierbe mazărea şi morcovii care au fost curăţaţi în prealabil. Fiecare dintre aceste ingrediente se fierb separat pentru a-şi păstra gustul. Castraveţii şi doi dintre gogoşari se taie mărunt, cam cât zarurile de table. Se toacă şi restul legumelor după ce s-au răcit. Într-un castron se amestecă bine salata cu trei sferturi din maioneză. Se potriveşte salata muşuroi pe un platou, se rotunjeşte şi se unge cu maioneza rămasă. Gogoşarul rămas se taie feliuţe şi se ornează salata după imaginaţia fiecăruia.
salata de peste
Iti trebuie:
1 peste macrou afumat
1 cutie boabe de porumb
7-8 cartofi
100 g ciuperci din conserva
4-5 castraveti
2-3 gogosari
mustar
100 g maioneza cu usturoi
sare
piper.
Pentru decor iti trebuie:
cateva masline
2 gogosari
boabe de porumb
eu am folosit si felii de salam
Pregatesti asa:
Pui cartofii la fiert cu tot cu coaja, iar cand sunt gata ii cureti si-i tai cubulete.
Cureti pestele de oase si pielita, il tai marunt si-l pui intr-un castron.
Scurgi porumbul si ciupercile de zeama si le pui peste peste impreuna cu cartofii, gogosarii si castravetii taiati cubulete.
Pui sare si piper dupa gust, maioneza cu usturoi si putin mustar.
Decorezi salata cu masline, fasii de gogosari, apoi o dai la rece pentru 20 de minute.
Atasamente:DSCF1024.JPG 2M
-
acum 13 aniVad ca ati inscris deja o multime de salate delicioase. Trebuie sa fac o mica mentiune insa, pentru ca se pare ca in postarea initiala nu a fost suficient de clar :D
Fiecare participant are voie sa concureze cu o singura salatica! Asa ca rog concurentele care au inscris mai multe salate sa se hotarasca asupra uneia singure. Va multumesc pentru intelegere! Mult succes in continuare!
-
acum 13 aniEu raman la salata de cruditati, pentru ca mi se pare mai potrivita pentru acest anotimp, este mai usoara pentru sistemul digestiv si e si hranitoare.
-
acum 13 aniSalata de pui si fasole
Ingrediente: 250g fasole boabe fiarta, 400g piept de pui fiert, 3-4 rosii cherry, 1 salata verde, miez de nuca macinat, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper.
Preparare:
1. Se aseaza boabele de fasole intr-o salatiera. Se adauga pieptul de pui taiat fasii (sau felii), salata rupta sau taiata bucati mari.
2. Separat, se bat cu telul uleiul, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, apoi se toarna peste ingredientele din salatiera. Se amesteca usor si se pune la rece 10 minute, pentru a se patrunde gusturile.
3. Salata se serveste garnisita cu rosiile cherry taiate si cu miezul de nuca macinat.
Atasamente:20110128_003.jpg 903K
-
acum 13 aniO multime de salate interesante!
-
acum 13 aniFelicitari pentu salatele inscrise in concurs si va invidiez ca ati savurat asemenea bunatati! Le voi incerca si eu cu siguranta :) .
Dar mai intai, ca sa incepem saptamana bine, voi anunta castigatoarea concursului. Aceasta este BombOana, pe care o rog sa-mi trimita un mesaj privat cu datele ei, ca sa ii putem expedia premiul.Felicitari tuturor inca o data si va invit sa ramaneti pe forumul Coolinaria.ro, pentru sfaturi culinare, retete interesante si mai multe concursuri!
-
acum 13 anipana la urma cine a castigat?? nu se mai afiseaza??
-
acum 12 aniCe haioasa e salata cu "ochi"! :)) merge de minune la orice masa, cand avem musafiri si nu numai.
Croitoru_Roxana a spus:m-am gandit sa va mai incant cu o salata delicioasa si care e preferata sotului.
ingrediente:
10 oua fierte tari, decojite taiate cubulete (5 albusuri le oprim pentru decor intregi)
1/3 cana maioneza light
2 linguri mustar
1/2 cana de fenicul taiat cubulete
1/2 cana de ardei rosu taiat marunt
1/2 cana de ceapa verde taiata rondele
1/4 cana de frunze de tarhon taiate marunt
2 lingurite otet de mere
Sare si piper
rosii si masline pentru decor
Se amesteca usor toate ingredientele,se pune salata pe o farfurie si se orneaza dupa preferinte.se serveste rece fiind ideala in zilele calduroase.
POFTA BUNA!!