Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniEste un fel de mancare ideal pentru vara. Foarte gustoasa este un alint pentru papilele gustative.
Ingrediente:
- o ceapa;
- un morcov mare;
- telina;
- patrunjel;
- 2 catei de usturoi;
- ulei de masline;
- suc de rosii ;
- smantana o cutie mica;
- verdeata;Mod de preparare: morcovul, telina, cateii de usturoi, ceapa, se spala, se curata, se toaca marunt si se pun toate intr-un blender pentru a le transforma intr-o pasta omogena. Se pun la fiert in jumatate de litru de apa, adaugand si 2 linguri de ulei de masline, timp de 15 minute. Apoi se adauga smantana, patrunjelul si sucul de rosii in jur de 450 de mililitrii (si adaugi dupa gust, de este cazul). Apoi se pune capacul si se lasa in continuare la fiert inca 15 minute. La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.
E o supa usoara, pe mine ma ajutat personal sa slabesc si sunt foarte incantata!
-
acum 12 aniUrsu_Elena a spus:
Este un fel de mancare ideal pentru vara. Foarte gustoasa este un alint pentru papilele gustative.
Ingrediente:
- o ceapa;
- un morcov mare;
- telina;
- patrunjel;
- 2 catei de usturoi;
- ulei de masline;
- suc de rosii ;
- smantana o cutie mica;
- verdeata;
Mod de preparare: morcovul, telina, cateii de usturoi, ceapa, se spala, se curata, se toaca marunt si se pun toate intr-un blender pentru a le transforma intr-o pasta omogena. Se pun la fiert in jumatate de litru de apa, adaugand si 2 linguri de ulei de masline, timp de 15 minute. Apoi se adauga smantana, patrunjelul si sucul de rosii in jur de 450 de mililitrii (si adaugi dupa gust, de este cazul). Apoi se pune capacul si se lasa in continuare la fiert inca 15 minute. La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.
E o supa usoara, pe mine ma ajutat personal sa slabesc si sunt foarte incantata!
In ce fel te-a ajutat sa slabesti ? Ma intereseaza dieta. Mai curand supa, de asta am si intrat dar ce poate fi mai simplu decat sa tii o dieta mancand ceea ce iti face placere ?
Inca nu vreau sa gatesc acest fel de supa, sezonul rosiilor cultivate in gradinile taranilor nu a inceput. De asta si evit acum sa consum rosii din supermarket sau chiar si piata pentru ca stiu ca nu sunt sanatoase. Uneori cumpar rosii cherry, ele se apropie cel mai mult de gustul autentic de rosie coapta din gradina.
Pana se vor coace de-a binelea in sere, ma voi documenta. Rosiile au un continut foarte ridicat de antioxidanti, sunt preferatele mele pe locul doi dupa castraveti !:D
-
acum 12 ani@Sorina : Poti incerca sa tii aceasta cura o saptamana, alternand, bineinteles, si cu alte legume (gen conopida, broccoli, dovlecei), fructe de sezon si iaurturi. Dupa 7 zile ar trebui sa slabesti cam 3-4 kilograme. Cum rosiile de gradina de la mama lor de acasa nu au aparut inca, poti gati aceasta supa cu rosii cherry.
Ingrediente:
500g de roşii cherry
1 ceapă
200 g de cartofi
2 căţei de usturoi
50 g de unt
500 ml de supă de legume
Oregano, sare, piper, etc
Ceapa taiata se caleste usor, se adauga cartofii taiati cubulete si cateii de usturoi zdrobiti in 50g de unt. Se adauga 500g de rosii cherry şi 500ml de supa de legume. Se acopera şi se lasa sa fiarba 30 de minute, apoi se mixeaza într-un blender. Se pune din nou pe foc, se adauga oregano si sare, se asezoneaza si se serveste calda.
-
acum 12 aniIncercati cu incredere sa adaugati la supa de rosii si o frunza de dafin, indiferent de reteta pe care o urmati. Am descoperit recent din intamplare cat de mult se imbogateste gustul acestei supe cu aroma de dafin.
-
acum 12 aniAm incercat de curand si supa de rosii cu orez si cascaval, pentru un plus de aroma. Este intr-adevar delicioasa. N-am uitat nici de frunza de dafin, @alinetu :-D …
Ingrediente :
1 l apa,
1 kg rosii,
1 ceapa,
2 linguri orez,
sare, piper, foi de dafin
1 lingura unt,
50 g de cascaval ras,
patrunjel verde tocatSe toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se da oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cand este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se adauga sarea, piperul si foaia de dafin pentru gust, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc. Pe deasupra se presara cascavalul ras. Pofta buna !