Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniSunt o fana a usturoiului. Pregatesc sosuri pe baza de usturoi cat de des imi permit felul de mancare servit. Am sa va impartasesc modul meu de a prepara sosul de usturoi:
Ingrediente:
- 1 capatana usturoi;
- o cutie de iaurt grecesc;
- sare si piper;
- ulei floarea soarelui
- o rosie;Mod de preparare: Se curata usturoiul si cu ajutorul zdrobitorului acesta se sfarma. Se pune intr-o bol si cu o lingura de lemn se freaca bine usturoiul sfarmat intr-o singura directie, in timp ce se adauga o lingurita de sare. In timp ce misti lingura incet intr-o singura directie adaugi treptat ulei pana totul ia forma unei paste bine omogenizata. Atentie! nu pune foarte mult ulei dintr-o data, doar in cantitatii mici se adauga pentru ca altfel sosul se taie. Dupa ce s-a obtinut pasta se adauga iaurtul grecesc pentru a mai taia din iuteala usturoiul.
Rosia, se taie in doua se curata de pielea exterioara si de semintele din interior si apoi se toaca marunt, marunt si se pune peste sosul obtinut. Se amesteca totul la un loc, peste care adaugi un varf de cutit de piper. Ornamental poti pune cate frunzulite de patrunjel.
-
acum 12 aniSi mie imi place usturoiul si chiar ma mir ca stomacul nu zice nimic :)). Cand mi-i pofta de niste cartofi prajiti sau de friptura cu ceva alaturi, optez pentru un sos rapid. Calesc un gogosar taiat felii in ulei, apoi pun in tigaie usturoiul taiat marunt, marunt. Mestec putin, dupa cateva secunde potrivesc de sare si adaug bulionul si las pe foc vreo 3-4 minute. La sfarsit se poate pune si niste busuioc, dupa preferinte.
-
acum 12 aniEu va recomand un sos alb cu usturoi ce se serveste de obicei la carne de vita sau de pasare. Pentru acesta avem nevoie de zeama de la carnea fiarta (respectiv vita sau pasare), un cubulet de unt, 3 linguri de faina de grau, 150 de grame de smantana, 2 linguri de otet, 3-4 catei de usturoi (sau chiar mai multi, dupa preferinte) si sare, dupa gust.
Se topeste untul, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu smantana amestecata cu zeama de la carnea fiarta, se adauga otetul si se lasa sa fiarba.
Se taie marunt usturoiul si se pregateste mujdeiul. La mujdeiul de usturoi se adauga si sarea, se amesteca cu sosul de pe foc si se lasa in continuare la fiert pana ce devine destul de consistent.
-
acum 12 aniDaca esti un fan al sosurilor picante, uite o reteta de luat gura foc >:-)
Ingrediente : 30 ardei iuti, 3 catei de usturoi, o lingura zahar, jumatate lingurita sare, o lingurita hrean, o cana otet, o cana apa.
Mod de preparare: pui ardeii si usturoiul intr-o tigaie medie, adaugi apa peste ei si lasi pe foc pana cand se inmoaie, apoi ii pisezi. Pui si celelalte ingrediente si le lasi sa fiarba in continuare. La final, torni compozitia fierbinte in borcane si sigilezi.
Facem mai mult odata si apoi numai il servim :)
-
acum 12 aniAstazi am facut un sos de usturoi mortal, am adaugat pe langa smantana, ulei, sare si o coada verde de ceapa si marar, a iesit pur si simplu demential iar pe langa cotletele de porc servite a mers pur si simplu ca uns. Deliciosss!!!!