Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniVreau sa va impartasesc cateva trucuri fetelor care o sa va usureze munca in bucatarie:
- pentru borcanele a caror capac nu vrea sa cedeze este suficient sa infasurezi in jurul lui un prosop imbibat cu apa fierbinte iar apoi acesta va ceda foarte repede.
- curatarea morcovilor poate fi mult mai rapida daca ii introduci un pic in apa fierbinte si apoi ii clatesti cu apa rece.
- scapi de mirosul de usturoi de pe maini daca te speli bine cu zeama de lamaie.
- poti evita ca orezul sa fie atacat de gargarite daca adaugi cativa catei de usturoi necuratati; va pune pe fuga ganganiile.
-
acum 12 aniAm facut o descoperire noua, daca puneti castraveti la murat dupa o saptamana trebuie sa incepeti la un interval de cateva zile sa miscati fie borcanul sau butoiasul in care se afla acestia pentru a pune sarea in miscare si pentru a nu o lasa sa se depoziteze pe fundul vasului, astfel castravetii vor perfect murati.
-
acum 12 aniEu am citit recent o reteta de murare a castravetilor. E o reteta de vara, castraveciorii se mureaza in decurs de o saptamana daca stau cuminiti la soare. Tot ce trebuie sa faci este sa speli cam 1,5-2 kg de castraveti, sa ii pui in borcan unde adaugi radacina de hrean, usturoi cam 5-6 catei, marar cu floare proaspat sau uscat, si sare cam 4 linguri (sare mare pentru muraturi), leustean si boabe de mustar. Nu e un secret, dar toata smecheria e sa pui borcanul la soare, si sa pui deasupra o felie de paine. Apoi, dupa cateva zile sa scoti zeama si sa o pui inapoi peste castraveti. Sunt croncanti si au un gust fresh. De muraturi de vara :)))
-
acum 12 aniNu prea ma dau in vant dupa castraveti murati, ii prefer in otet dupa reteta bulgareasca, cu o singura exceptie, castravetii murati de vara. As putea manca un borcan odata, desi stiu ca dupa aia stomacul meu ar protesta. Cand am castraveti murati vara, imi concep meniul zilnic in asa fel incat macar un fel de mancare sa se preteze la muraturi.
Multumesc pentru pont Sorina. In momentul asta, in balconul meu se gaseste un borcan de muraturi pus dupa reteta ta si deja i-am vanturat odata. Nu mai am rabdare pana la sfarsitul saptamanii. Imi vine sa dau iama in ei, asa "neterminati" cum sunt. Cand am deschis borcanul ca sa rastorn zeama, mirosea delicios a condimente si a marar.
-
acum 12 aniWow, nu stiam de castraveti murati la soare. Indiferent ca ii pun pe iarna sau pentru un interval de 2-3 saptamani, ii plasez in cel mai intunecos si racoros loc din casa. Promit sa incerc reteta. Sunt curioasa painea ce rol are. Alaturi de usturoi cred ca ar merge si o ceapa :D.
-
acum 12 aniAm auzit si de ceapa murata, asta in cazul in care doresti sa o si consumi si nu doar sa ii folosesti aroma. Nu stiu inca rolul feliei de paine, dar am sa cercetez si revin cu o postare ;P
-
acum 12 aniDar de ardei cu varza murata ai auzit ? Sau, ma rog, ardei murati cu varza. Nici nu stiu cum sa-i descriu. Stiu doar ca mancam asa ceva la bunici, in Hunedoara, si aveau un gust extraordinar. Cica secretul este sa freci ardeii cu putina sare inainte sa adaugi varza taiata fasii. In felul acesta ardeii isi sunt mai usor de manipulat si oarecum mai "elastici", daca se poate spune si asa.
-
acum 12 aninope, chiar nu am mancat niciodata ardei murati. o s-o intreb pe mama, poate bunicele faceau asa ceva. dar mi-ai dat o idee :D. o sa caut reteta si o s-o incerc.
-
acum 12 aniDa, asa sa faci. Nu cred totusi ca e o reteta foarte veche, e doar o chestiune de "ce mai e prin gradina ? niste ardei ! ce facem cu ei? hai sa ii muram" :)))
Si uite asa se nasc retetele.
-
acum 12 aniAndronic_Oana Sorina a spus:
Dar de ardei cu varza murata ai auzit ? Sau, ma rog, ardei murati cu varza. Nici nu stiu cum sa-i descriu. Stiu doar ca mancam asa ceva la bunici, in Hunedoara, si aveau un gust extraordinar. Cica secretul este sa freci ardeii cu putina sare inainte sa adaugi varza taiata fasii. In felul acesta ardeii isi sunt mai usor de manipulat si oarecum mai "elastici", daca se poate spune si asa.
Mmmm =P~ , imi ploua in gura la propriu. Muraturile mele in saramura preferate : ardeii umpluti cu varza tocata. Am facut de cateva ori, dar eu nu prea am spatiu de depozitare, si oricum n-ar fi niciodata destui pentru cat mi-ar trebui mie. Sunt primele care se termina, si, desi ma straduiesc, nu reusesc sa salvez nici de pofta macar pana la Craciun. Si, pentru culoare, mama adauga uneori si varza rosie sau strecura printre ardeii umpluti rondele de sfecla rosie. O minunatie!
-
acum 12 aniEu sunt total pentru ardei grasi la otet sunt mortali, atat cu tocanite si cu cartofi la cuptor. Insa ardei murat cu varza sunt bunestiali mama mea pregateste asa ceva si de fiecare data sunt surprinsa de cat de bun ii iese. Eu nu sunt asa de antrenata in bucatarie si inca nu m-am riscat sa pregatesc si eu asa ceva dar mi-am promis ca o sa incerc cat de curand.