Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniNoodleshii pregatiti in wok dupa ce au fost inmuiati in apa sunt prajiti un pic in tigaie dar inainte de asta, legumele vor fi pregatite in wok cu putin ulei.
Legume: o ceapa, putin ghimbir, un morcov ras in suvite lungi, un dovlecel verde (zuchetti) taiat bucati, un catel usturoi.
Dupa ce sunt gata legumele se adauga noodleshii.E simplu si rapid
-
acum 12 aniDupa ce ai calit legumele poti sa le adaugi 2 linguri de sos de soia si sa le lasi sa-si ia gustul. Apoi mai adauga o lingura de ulei de masline peste legume, rastoarna tot acolo si taieteii si mai pune 1 lingura de sos de soia, pune un capac si mai asteapta un minut.
Iar ca legume poti folosi cam tot ce-ti trece prin cap: telina, ciuperci, ardei.
-
acum 12 aniCitind reteta cu noodles, mi-am amintit felul meu de mancare preferat in post : orez cu legume. Nu stiu daca e o metoda chinezeasca de gatit orezul, dar rezultatul aduce foarte mult cu reteta asiatica.
Sa va povestesc ! Pentru inceput, pregatiti orezul in functie de portiile care vor fi servite. Tineti-l in apa 10-15 minute, in functie de soiul pe care il gatiti. Puneti pe foc o oala cu apa cu putina sare. Cand apa fierbe, adaugati orezul si acoperiti cu capac, la foc potrivit. Dupa cateva minute, orezul va incepe sa fiarba. Verificati din cand in cand daca este suficient de fiert.
Intre timp, pregatiti legumele. Eu aleg intotdeauna putina varza, pe care o tai ca pentru salata, ceapa, cateva ciuperci, ardei gras si boabe de porumb. Nu folosesc wokul, dar ma impac foarte bine cu o tigaie teflonata. Asa ca urmatorul pas e sa pun o lingura de ulei in tigaie, il las sa se incalzeasca bine apoi adaug ceapa si varza, suplimentez cu putina apa, si acopar totul cu un capac. Dupa ce s-au inmuiat ceapa si varza, adaug ciupercile, si la final ardelul, condimentez cu sare, piper si dau capacul la o parte pentru a permite apei din legume sa se evapore.
Orezul care intre timp s-a fiert, este luat de pe foc si pus intr-o strecuratoare, trecut rapid sub un jet de apa si lasat la scurs pana cand sunt gatite legumele.
Peste legume, in aceeasi tigaie, punem orezul si boabele de porumb si amestecam pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
V-am spus, rezultatul este gustos !
Reteta e de inspiratie chinezeasca, dar e adaptata si usor de preparat oricand.
In functie de preferinte, ingredientele pot sa fie altele. Puteti alege orezul salbatic sau condimentele chinezesti, sosurile tipice etc.
-
acum 12 aniEu ma dau in vant dupa pastele din orez, asa ca va propun si eu o reteta.
Cantitatile ingredientelor pot varia in functie de ingredientul care va place mai mult. Iata ce ar trebui sa aveti:
- 1/2 pachet de paste de orez, merge si fideluta, daca nu aveti noodles la indemana
- un piept de pui (eu fac si cu mai putin, sau folosesc resturile de la o friptura)
- 3 ardei grasi, de preferinta colorati diferit pentru aspect
- rosii cherry dupa gust, eu pun cam 300 g
- 1 ou
- 1 lingurita de mustar
- ulei
- sare, piper dupa gustSe pun la inmuiat taiteii, cand sunt gata se clatesc iute in apa rece si se pun la scurs. Pieptul de pui se taie cubulete, se fierbe apoi se rumeneste putin. Ardeii se taie julienne si rosiile cherry jumatati.
Faceti o maioneza mica din galbenusul crud frecat cu mustar.
Rasturnati-le pe toate intr-un castron mare si amestecati.
Potriviti de sare si piper
Pofta buna!
-
acum 12 anialinetu a spus:
Eu ma dau in vant dupa pastele din orez, asa ca va propun si eu o reteta.
Cantitatile ingredientelor pot varia in functie de ingredientul care va place mai mult. Iata ce ar trebui sa aveti:
- 1/2 pachet de paste de orez, merge si fideluta, daca nu aveti noodles la indemana
- un piept de pui (eu fac si cu mai putin, sau folosesc resturile de la o friptura)
- 3 ardei grasi, de preferinta colorati diferit pentru aspect
- rosii cherry dupa gust, eu pun cam 300 g
- 1 ou
- 1 lingurita de mustar
- ulei
- sare, piper dupa gust
Se pun la inmuiat taiteii, cand sunt gata se clatesc iute in apa rece si se pun la scurs. Pieptul de pui se taie cubulete, se fierbe apoi se rumeneste putin. Ardeii se taie julienne si rosiile cherry jumatati.
Faceti o maioneza mica din galbenusul crud frecat cu mustar.
Rasturnati-le pe toate intr-un castron mare si amestecati.
Potriviti de sare si piper
Pofta buna!
Si mie imi plac foarte mult pastele din orez sunt mult mai usoare decat celelalte. De obicei le prepar cu sos de legume.
Ingrediente: un pachet paste de orez, o ceapa, un morcov, un ardei rosu, un ardei galben, un dovlecel micut, 3 rosii, 4 catei de usturoi, 50 ml ulei de masline, 50 ml vin alb, sare si piper.
Mod de preparare: Pastele se pun la fiert in apa fiarta cu putina sare, si se fierb 3-4 minute. Punem rosiile in apa foarte fierbinte ca sa putem indeparta coaja apoi le taiem cubulete. Taiem ceapa si ardeii. Morcovul il dam prin razatoare mare. Dovlecelul il taiem cubulete apoi zdrobim usturoiul.
Intr-un wok se pune uleiul impreuna cu ceapa si morcovul se inabusesc la foc domol. Dupa cateva minute se adauga ardeii, dovlecelul, rosiile si condimentele. Se mai inabuse circa 5 minute dupa care se adauga vinul , usturoiul si verdeata. Pastele se aranjaza pe farfurie, peste care se toarna sosul. Pofta buna!