Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniLa gratar sosul Tzatziki este absolut genial.
Il pregatesc prin a taia un castravete in doua (scot cu ajutorul unei lingurite partea din mijloc cu samburei si care este cea mai zamoasa parte a lui ca sa nu fie sosul numai o "apa") si apoi restul dau printr-o razatoare cu ochiuri mici. Acum castravetele facut fideluta il pun intr-un bol.
In acest bol voi adauga peste si un manunchi de marar taiat marut, marut. Peste care adaug o cutie de yaurt grecesc. Pun 2 varfuri de sare si de piper si amestec totul pana se obtine o pasta omogena.Voi cum il pregatiti?
-
acum 12 aniEu fac sosul tzatziki astfel :
Ingrediente:1 castrevete
2 catei usturoi tocat
4 linguri iaurt
sare
piper
cateva fire de marar
o lingurita de ulei de maslineAm dat pe razatoarea mica castravetele, dupa care l-am stors de apa, dupa care am amestecat usturoiul tocat, iaurtul, condimentele, putin ulei de masline si mararul tocat. Dupa ce am amestecat toate ingredientele l-am dat la frigider pentru o ora. Eu de obicei il folosesc la cartofii copti in cuptor, sau la cartofii wedgies.
-
acum 12 aniDe cand am descoperit acest sos, tzatziki a devenit aproape nelipsit de la orice masa pe baza de carne sau cartofi, de fapt as putea chiar sa-l mananc pe paine pur si simplu. Eu il prepar usor, inlocuind iaurtul (care nu are intotdeauna consistenta dorita) si uleiul de masline cu smantana usoara. Astfel, folosesc 2-3 castraveciori dati prin razatoarea mica, 1 catel de usturoi (daca e mai puternic si persistent) sau 2-3 catei, daca preferam sosul mai aromat, sare, piper, 200 de grame de smantana, cateva fire de marar bine maruntit, 1 lingurita de zeama de lamaie sau 1 lingurita de otet. Castravetii se storc de zeama lor, se amesteca cu sare dupa gust, piper, usturoiul bine pisat, zeama de lamaie sau otetul, smantana si mararul tocat fin si se amesteca pana se omogenizeaza toate componentele. Pentru prezentarea frumoasa a bolului de tzatziki pe masa putem adauga si fire de marar sau frunze de menta (daca avem la indemana) pe o felie subtire de lamaie.