Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniGesturile mici conteaza pe termen lung!
De exemplu, eu stiu ca e mai sanatos sa rupem salata decat s-o taiem, sa folosim o razatoare de sticla si nu din metal sau sa punem sare de-abia la sfarsitul prepararii bucatelor si nu de la inceput.
Aveti si alte idei privind diverse feluri de a prepara mancarea sanatos?
-
acum 12 aniEu stiu ca uleiul trebuie folosit doar o singura data (pentru gatit, mai ales la prajit), refolosirea lui poate fi foarte periculoasa deoarece reincalzirea lui il transforma intr-o substanta toxica cancerigena.
-
acum 12 aniBunica imi zicea intotdeauna sa fac mamaliga in ceaun de tuci. Nu se compara la gust cu cea facuta intr-un oala teflonata tip ceaun. As putea sa spun ca, din punctul asta de vedere, e mai sanatoasa :D.
De asemenea, e mai sanatos sa pastram faina de malai intr-o punga de hartie, decat de nailon. Asa va avea aer si nu se vor forma mici gramajoare din ea.
-
acum 12 aniO modaliate buna de a bucatari este bucatareala fara ulei
-
acum 12 aniDaca iti place sa mananci prajit nu este nevoie de o tigaie si ulei. Cartofii, ouale, se pot rumeni cu usurinta la cuptor, puse intr-o tava acoperita cu o hartie de copt este absolut suficient pentru ca acestea sa se prepare.
-
acum 12 aniDaca vrei o mancare sanatoasa care sa tina si de foame iti recomnd o salata de cruditati cu piept de pui fiert.
Ingediente : telina, morcovii, varza alba, rosii, ulei de masline, zeama de lamaie, piept de pui, sare , piper
Mod de preparare : tai pieptul de pui cubulete si il pui la fiert, apoi se rad morcovii si telina, se amesteca cu varza si rosiile taiate apoi sarea, piperul, lamaia si uleiul dupa gust. Se pune tot amestecul intr-un bol impreuna cu pieptul de pui. Pofta buna!
-
acum 12 aniCand iti plac ciupercile de padure, dar nu esti expert, exista riscul unei intoxicatii alimentare... Asa ca, fie ca le-ai cules cu mana ta, fie ca le-ai cumparat din piata, cel mai bine e sa fii atent in momentul in care le gatesti la cum se comporta. Asa ca poti pune la calit alaturi de ciuperci si o ceapa. Daca aceasta capata culoarea mov inseamna ca ciupercile sunt otravitoare. Legat insa de ciupercile consumate ca atare, de care suntem siguri ca nu sunt periculoase, dar vrem sa nu se inegreasca inainte de a le consuma, le putem tine putin in apa cu otet si apoi le punem la fiert.