Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 ani
Prima vizita 10 februarie 2011 Comentarii: 11 Discutii: 5 Si fiindca ador bomboanele de mic copil era imposibil sa nu incerc sa gatesc o astfel de reteta :-D
Pentru sanatatea noastra decat sa le cumparam, mai bine le preparam .... astfel:
Ingrediente:
- 1/2 cana frisca hidratata
- 3 pumi amestec migdale, alune de padure si alune crude
- 2 linguri seminte de susan
- 5 linguri seminte floarea soarelui cruda
- 5 curmale fara samburi
- nuca de cocos
- 2 lingurite cu miere
- 1 lingura pudra de roscove/cacao
- un praf de sare
Mod preparare:
- hidratam frisca...acest proces dureaza cam 5-6 ore.
- maruntim semintele si curmalele cu robotul de bucatarie
- amestecamm intr-un castron frisca,semintele, sare si miere
- adaugam nuca de cocos pana cand devine amestecul bun pentru modelare
- le puteti lasa albe sau colori cu pudra de roscove
Sunt absolut delicioase si mai sanatoase...
Atasamente:bombonici.jpg 22K
-
acum 13 aniCe bine arata bombonelele,felicitari.Cu siguranta am sa le incerc si eu.
-
acum 13 aniSi eu vreau bombonele, dar nu ma pricep deloc la dulciuri. Sunt un dezastru!! :)))Come to the dark side...we have cookies... :D
-
acum 13 aniarata foarte bine .fac si eu
-
acum 12 anicoolinariaforum a spus:
Si fiindca ador bomboanele de mic copil era imposibil sa nu incerc sa gatesc o astfel de reteta :-D
Pentru sanatatea noastra decat sa le cumparam, mai bine le preparam .... astfel:
Ingrediente:
- 1/2 cana frisca hidratata
- 3 pumi amestec migdale, alune de padure si alune crude
- 2 linguri seminte de susan
- 5 linguri seminte floarea soarelui cruda
- 5 curmale fara samburi
- nuca de cocos
- 2 lingurite cu miere
- 1 lingura pudra de roscove/cacao
- un praf de sare
Mod preparare:
- hidratam frisca...acest proces dureaza cam 5-6 ore.
- maruntim semintele si curmalele cu robotul de bucatarie
- amestecamm intr-un castron frisca,semintele, sare si miere
- adaugam nuca de cocos pana cand devine amestecul bun pentru modelare
- le puteti lasa albe sau colori cu pudra de roscove
Sunt absolut delicioase si mai sanatoase...
Iata ce reteta am gasit de bombonele.
Ingrediente:
100 ml smantana dulce pentru frisca
200 g fulgi de cocos
70 g zahar pudra
putina esenta de rom
70 g unt
200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Mai intai trebuie amestecat zaharul pudra cu fulgii de cocos. Intr-o craticioara punem smantana si uleiul si lasam la foc mic pana se topeste untul. Apoi adaugam fulgii de cocos, putin cate putin amestecand bine si la sfarsit esenta de rom. Facem bile de marimea unei nuci, apoi le asezam pe o hartie de copt si le bagam la rece o ora. Le scoatem si le glazuram cu ciocolata topita.
Daca e prea complicata, faceti cum facea mama mea cand eram mica. Topea zahar si il turna intr-o forma, peste miez de nuc, apoi lasa sa se intareasca. Asa-mi placeau bombonelele alea! :D
-
acum 12 aniBomboanele mele preferate sunt fondantele. oricand si oriunde as fi dispusa sa dau o nota cofetarului pentru bomboanele fondante. Daca aveti cumva o reteta va rog sa mi-o trimiteti. stiu ca fondantul de deasupra se face foarte greu intrucat trebuie frecat pe o placa de marmura....
-
acum 12 aniBomboanele arata extrem de delicios. O sa incerc cu siguranta reteta. Sper sa-mi iasa la fel de bune si aspectuoase.
-
acum 12 anibiscuiti 200 g
Zahar 80 g
Lapte 150 ml
cacao 2 linguri poate fi suficienta si o lingura
Fulgi de cocos 50 g
Stafide 1 linguri optional
nuci,rahat 2 linguri ce aveti pe-acasa
Unt 50 g
Pasi de urmat
Macini biscuitii prin masina de tocat. eu am tocat odata si stafidele, deoarece nu-i plac fetitei mele si doar asa reusec sa o pacalesc.
Pui laptele cu zaharul la fiert, pana se face un sirop(vreo 10 minute).Se adauga untul si se lasa pana se topeste acesta.
Se toarna compozitia intr-un castron mai mare. Se pun pe rand si restul ingredientelor si se amesteca cate putin, dupa fiecare : mai intai o parte din biscuiti, o lingura de cacao,o parte din fulgii de cocos, daca mai trebuie - iarasi biscuiti, si tot asa. Pui o cantitate mai mare sau mai mica din ingrediente, dupa cum iti place.Pe parcurs tot gusti ca sa-ti dai seama daca iti convine gustul.
La final, compozitia trebuie sa aiba o astfel de consistenta incat sa poti modela bilute. Tine cont ca trebuie sa o lasi la frigider 10-15 min, timp in care ea se mai intareste putin.
Scoti de la frigider si modelezi bilute, pe care le dai prin fulgii de nuca de cocos
-
acum 12 aniSi noi ne dam in vant dupa bomboane. Preferatele noastre: Rafaello de casa. De fapt, orice cu nuca de cocos e pe lista mea de preferinte.
Ingrediente:
- 500 g. lapte praf
- 200 g. zahar pudra
- 100 g. nuca de cocos
- 200 g. unt
- 1 lingura mare smantana
Preparare:
Se amesteca laptele praf cu zaharul, cu nuca de cocos si-apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit putin la microunde si in final cu smantana.
Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti) iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana.
Se modeleaza in forma rotunda bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos pe care le puteti umple cu cate o aluna, migdala sau fistic crud.
Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta. Cand se intaresc sunt gata sa fie servite.
Ultima oara am tavalit o parte din ele prin nuca de cocos colorata, pentru varietate, dar n-am mai avut si de data asta.
N-am mai avut rabdare sa le mai fotografiem cand au fost gata :p
Atasamente:rafaelo.jpg 128K
-
acum 12 aniUite, Ionela, o reteta de fondante cu alune.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
1-2 g gelatina maruntita
200 g zahar pudra
2 linguri unt de arahide
1 lingura de miere
1 cubulet de untPentru glazura:
2 g gelatina maruntita
1 cubulet de unt
1 esenta de cafea
1 lingura de miere
200 g zahar pudraMod de preparare:
Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pentru aproximativ 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei - asa ca trebuie lucrat repede).
Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pentru fiecare bomboana si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.
Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece. S-au pastrat perfect asa.Si mie imi plac fondantele! yummyyy!!!
-
acum 12 aniIata si o reteta de ciocolata de casa. Nu sunt chiar bombonele, dar nici prea departe nu-s :D.
Ingrediente :
200 ml apa
450 g zahar
125 g unt
275 g lapte praf neindulcit
75 g cacao
1 esenta de vanilie
1 esenta de rom
100 g nuci.
Preparare: Amesteci bine apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva si pui amestecul sa fiarba la foc potrivit. Lasi pana in momentul in care siropul devine o spuma alba. Adaugi esenta de vanilie, esenta de rom si laptele praf amestecat cu cacaua. Amesteci continuu si adaugi untul topit si racit, iar la sfarsit, pui nucile coapte si taiate julien. Compozitia de ciocolata o torni in tava tapetata cu hartie de copt si o intinzi cu ajutorul unui sucitor sau cu un cutit cu lama groasa. Pentru a nu se lipi, introduci mai intai cutitul in apa rece. Acoperi cu folie si lasi ciocolata la rece.
Pofta buna!
Atasamente:ciocolata-de-casa.jpg 28K