Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniStiti cumva retete de prajituri care nu necesita coacere? :( Peste doua saptamani plec intr-o excursie la munte (pentru 6 zile) si la pensiunea unde suntem cazati nu au bucatarie (deci nici cuptor) si am nevoie de ajutor sa pot gati ceva bunut in perioada aia ca nu o sa pot trai doar din gratare:(.
-
acum 12 aniEu sunt adepta prajiturilor cu fructe, tocmai de aceea iti recomand acest tort care nu necesita coacere. Este si foarte light si delicios. Si merge numai bine dupa masa incarcata de 1 mai.
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi digestivi
- 50 g ciocolată de lapte
- 100 g unt, 5 linguri zahăr pudră
- 1 compot de piersici decojite
- 200 ml frişcă lichidă
- 500 g cremă de brânză proaspătă
- 1 sticluţă esenţă vanilla
- 1 plic gelatină alimentară
- 1 plic de gelatină transparentă pentru tartăBiscuiţii se sfărâmă foarte fin cu ajutorul robotului sau cu mâna. Într-o cratita se pune ciocolata şi untul şi se topeşte pe aburi la bain marie. Când amestecul s-a topit, se toarnă peste biscuiţii sfărâmaţi şi se amestecă bine bine (eu am amestecat cu mâna pentru ca ciocolata să pătrundă bine în biscuiţi). Pe un platou se aşează un inel de tort sau se poate folosi doar inelul de la o formă de tort cu fund detaşabil. Se pun biscuiţii, se nivelează bine cu dosul unei linguri şi se dă la rece până când “blatul” se întăreşte. Intre timp, preparăm crema. Frişca lichidă rece de la frigider se mixează până când se întăreşte. In alt castron se pune crema de brânză, zahărul pudră şi esenţa de vanilie şi se mixează bine. Gelatina alimentară se amestecă cu 100 ml apă rece şi se lasă să se înmoaie 10 minute. Apoi se toarnă într-o crăticioară şi se încălzeşte pe aburi, fără a o lăsa să fiarbă. Se amestecă frişca bătută cu amestecul de brânză şi gelatina răcită şi se mixează bine. Compoziţia rezultată nu e foarte tare, însă se va închega bine când tortul va fi pus la frigider. Intre timp tăiem şi piersicile bucăţele, păstrând câteva felii pentru decor. Compoziţia de frişcă şi brânză se amestecă cu bucăţile de piersici. Se aşează crema aceasta peste blatul de biscuiţi, se ornează cu feliile de piersică, iar deasupra se prepară gelatina pentru tartă, conform indicaţiilor de pe plic. Se dă la rece pentru minim 3-4 ore, apoi se îndepărtează inelul de tort (trecem cuţitul de jur împrejurul inelului) şi se poate servi.
Poti sa inlocuiesti piersicile cu oricare alte fructe care iti plac. Eu am mai incercat cu ananas.
-
acum 12 aniam si eu o reteta de prajitura care nu necesita coacere, o minunatie de prajitura cu mere
Ingrediente: 1,5 kg mere; 400 g zahar; un pachet biscuiti; 600 ml apa; 3 plicuri de budinca (vanilie, frisca, caramel ...); un pachet mic de stafide; 50 ml rom; 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare : se pun stafidele la inmuiat in putin rom. Merele se taie marunt cu cutitul si se pun la fiert impreuna cu 500 ml apa pana cand se inmoaie putin (cam 10 minute de cand incep sa fiarba). Apoi se adauga budincile divolvate cu 100 ml apa si se amesteca pana se ingroasa. Punem stafidele scurse de rom si adaugam scortisoara. Punem intr-o tava o folie alimentara umezita si pune primul strat care e stratul de crema (jumatate din ea) dupa care urmeaza un strat de buscuiti. Peste biscuiti se pune celalalt strat de crema si se acopera cu biscuiti. Se da la rece, si dupa cateva ore se intoarce. Se taie felii si se decoreaza dupa bunul plac (frisca, zahar vanilat..)
-
acum 12 aniFoarte rapid si fara coacere poti prepara si o Prajitura din foi Lica cu crema din rahat. Ai nevoie de un pachet de foi de napolitane, iar pentru crema de: 1 pachet de 250 de grame de unt sau margarina, 1 kg de rahat, 2 lamai si 2 portocale. Poti face de asemenea si o glazura de cacao, cu: 300 g zahar pudra fin cernut, 100 g unt sau margarina, 4 linguri cacao, 6 linguri lapte sau apa, esenta de rom. Se spala si se rad lamaile si portocalele. Se stoarce zeama de la toate. Se da rahatul prin masina de tocat. Se freaca mai apoi rahatul cu zeama de citrice, untul cu sarea, se omogenizeaza rahatul, untul si coaja de la cele 4 citrice. Se obtine o crema care se intinde pe foile Lica. Se preseaza foile usor cu palmele pentru a distribui uniform crema. Se toarna deasupra glazura si se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama lata. Se decoreaza si se lasa la rece cateva ore.