Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Ma laud si eu cu unul din cele mai usor de facut torturi. Baietelul meu spune ca e al doilea cel mai bun tort pe care l-am facut vreodata. Cel mai bun e facut dupa o reteta mult mai elaborata.

    Este nevoie de :
    Un borcan de compot de fructe la alegere.
    Pentru blat (pandispan clasic)
    - 6 oua
    - 6 linguri de faina
    - 6 linguri de zahar
    - un praf de copt
    - arome la alegere
    - putin unt pentru tava
    Pentru crema
    - 400 g mascarpone
    - 300 g crema de ciocolata (finetti mi se pare cea mai "lichida", dar se poate folosi nutella sau oricare alta)
    - 5 linguri rase de zahar pudra
    Aluatul:
    Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un varf de lingurita de sare. Cand spuma e tare, adaugam zaharul treptat si batem pana se dizolva. Batem galbenusurile in care incorporam aromele, le adaugam peste albusuri si continuam sa batem pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este mai afanat daca pentru a adauga faina amestecam cu o lingura de lemn, de jos in sus.
    Turnam aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (mie-mi place uneori sa o tapetez cu zahar, se caramelizeaza) si dam la cuptorul incins in prealabil cam 20 de minute. Blatul e gata cand se dezlipeste de marginea tavii si trece testul cu scobitoarea.
    Crema:
    Frecam bine intr-un castron crema mascarpone, crema finetti si zaharul. Adaugati zaharul treptat si gustati. Baietii mei nu se declara multumiti de cat de dulce e o prajitura decat daca dai in diabet doar cand te uiti la ea.
    Dupa ce s-a racit blatul, taiati-l in doua si insiropati-l cu siropul de la compot. Nu puneti prea mult sirop ca se sfarama.
    Apoi umpleti tortul cu o parte din crema si adaugati fructele din compot.
    Pentru o decorare rapida puteti folosi fructe, ciocolata de menaj rasa sau o glazura din comert.
    Puteti face tortul cu fructe congelate si folositi in acest caz un sirop de zahar clasic.
    Pofta buna, sa-mi spuneti daca v-a fost de ajutor.


    • Vote Down0Vote Up
  • 1 Comentariu sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Vai de mine.......suna extraordinar......daca m-as pune sa fac toate torturile de pe forum nu cred k am mai avea loc pe usa:))

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)