Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniBUDINCA DE OREZ CU URZICI
Ingrediente:
1/2 kg urzici
1 ceasca de orez
75 g unt
100 g mozzarella rasa
2 oua + 1 albus
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita faina
1 catel usturoi pisat
sare
piper
rozmarin, cimbrisor si menta 2-3 fire mici
unt pentru uns vasul si o lingura de pesmet pentru tapetarePreparare:
Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se omogenizeze compozitia. Amestecam apoi cu albusul batut spuma. Orezul fiert il amestecam cu 50 g mozzarella rasa, restul de unt topit, sare si verdeturi tocate. Punem apoi cele 2 oua batute si amestecam pentru omgenizare.
Ungem un vas termorezistent cu un unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de orez in vas, o intindem, apoi punem un strat de urzici, terminand cu stratul de orez peste care presaram restul de mozzarella rasa.
Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.
Pofta buna!
-
acum 12 aniPLACINTA CU SPANAC
Ingrediente:
un pachet de foi fine de placinta Linco
450 grame spanac congelat Dujardin (o punga mica)
300 grame brinza feta de oaie si capra
1/2 cutie crema de brinza de capra (pentru un gust mai autentic)
2 oua
1 bucata praz
o legatura patrunjel verde
100 grame unt
50 ml ulei de masline
sare
1 lingurita seminte de susanPreparare:
Se toaca intii marunt prazul.
Apoi se incing doua linguri de ulei de masline, adaugindu-se prazul si calindu-se usor.
Dupa ce am scurs bine spanacul, decongelat in prealabil, il adaugam peste praz si continuam calirea.
Se marunteste si patrunjelul si se adauga la amestecul din tigaie lasindu-le pentru 5 minute sa isi combine aromele, apoi se opreste focul.Pina ce spanacul pregatit ca mai sus se va racori, pregatim amestecul de brinza.
Brinza feta se marunteste, sau se da pe razatoare, operatie putin mai complicata avind in vedere ca este o brinza graza si moale, adaugindu-se apoi si 1/2 de cutie din crema de brinza de capra (100 de grame = 3 linguri). Se omogenizeaza cele doua tipuri de brinza apoi se adauga si ouale.
Dupa ce este pregatit si amestecul de brinza si oua se adauga peste spanac, se potriveste de sare, pregatind astfel umplutura pentru placinta.
o cana punem untul si il introducem la microunde pentru 1 minut ca sa se inmoaie, apoi adaugam si uleiul de masline, urmind sa folosim amestecul pentru ungerea foilor.
Impartim in trei pe lung folie de placinta, apoi le suprapunem ca sa nu se usuce. Apoi, luam pe rind cite una asezind-o pe masa de lucru si o ungem din abundenta cu amestecul caldut de unt si ulei de masline, suprapunind cite trei.
Se aseaza pe marginea foilor astfel pregatite o cantitate de amestec de spanac, potrivita (facem un calcul simplu inainte de a ne apuca de treaba si impartim compozitia in functie de cite grupuri de foi vom obtine prin taierea celor din pachet).
Rulam sub forma unui sul apoi imperechem impletind cite doua, dupa care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt.Se ung cu unt apoi se presara (facultativ) seminte de susan. Se coc pina ce vor avea o culoare frumos "bronzata" (aproximativ 30 de minute).
Se scot pe un platou si se taie in doua obtinindu-se portii potrivite.
-
acum 12 aniCHIFTELUTE DIN URZICI
Ingrediente:
- 500 g. urzici proaspete
- 3-4 cepe
- 2-3 linguri faina
- 1-2 felii paine
- 4 oua
- sare, piperMod de preparare:
Se spala urzicile
Se fierb in apa usor sarata
Se toaca apoi, dupa ce in prealabil au fost lasate la scurs
Se taie marunt si se caleste ceapa
Se adauga urzicile si se inabusa pana scad
Se pun doua oua batute si se amesteca totul bine.
Se ridica de pe foc si cand compozitia s-a racit se adauga faina si painea...galbenusurile si sarea, piperul, dupa gust
Se adauga albusurile batute
Se formeaza cu ajutorul unei linguri (compozitia e totusi moale si destul de lipicioasa) chiftelute din compozitie, pe care le vom modela cu mainile pudrate din belsug cu faina
Se prajesc, pe rand, in ulei incins
Se scot cu o paleta pe un platou (tapetat cu hartie absorbanta)P.S. Aceleasi chiftelute le puteti face si din spanac ;)