Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniclatite umplute
pentru aluat - 2 oua, 450 ml lapte,1 lingura ulei, i varf cutit de sare, 250 g faina
pentru umplutura - 450 g frunze de spanac congelate, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 2 oua, o legatura patrunjel verde, 200 g sunca de pui, 100 g branza rasa, 2 linguri ulei
preparare - pentru clatite bati ouale cu laptele, sarea si o lingura de ulei dupa care adaugi treptat faina. lasi aluatul sa se odihneasca 30 min dupa care prajesti clatitele intr-o tigaie unsa cu ule
-ceapa o toci marunt si o calesti i uleiul incins pana se inmoaie. adaugi spanacul decongelat si tocat, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si lasi pe foc pana se evapora lichidul. pui usturoiul tocat marunt , ouale batute si patrunjelul tocat marunt. cand ouale se ingroasa dai tigaia la o parte.
-pui pe fiecare clatita umplutura de spanac, cate o felie de sunca si rulezi. le asezi intr-un vas uns cu unt, le presari cu branza rasa si le introduci in cuptor pana cand branza se topeste. le servesti calde.
POFTA BUNA
-
acum 12 anibudinca cu spanac
200g frunze de spanac proaspete, 4 chifle mici, 1 lindgura pesmet, 6 oua, 6 catei usturoi, sare, piper, 150 g sunca de porc, 100 g felii de bacon, 100 g parmezan
speli bin frunzele de spanac si le lasi sa se scurga dupa care le tai fasii. chiflele le tai cuburi, le pui intr-u castron si le uzi cu apa. adaugi pesmetul, ouale batute, usturoiul pisat, sunca taiata cubulete mici si spanacul. condimentezi cu sare si piper, dupa gust si amesteci bine. pui compozitia intr-un vas termorezistent mai mic tapetat cu hartie de copt. netezesti bine, acoperi cu felii de bacon si introduci budinca in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 de minute. scoti vasul din cuptor, presari budinca cu parmezanul ras si mai coci pentru inca 10 minute.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniastept si retete de la voi
-
acum 12 aniPIZZA SIMPLA CU SPANAC
pentru aluat - 300 g faina, 20 g drojdie, 2 lunguri ulei, 200 ml lapte, un praf de sare
pentru toping - 300 g spanac, rosii cherry, 100 ml sos de rosii, 150 gr cascaval, sare piper
Amesteci drojdia cu putina faina si o lingura de lapte caldut, apoi lasi sa dospeasca 40 minute. Pui faina intr-un castron mai mare, faci o adancitura in mijloc, adaogi maiaua, uleiul, apoi restul de lapte si un praf de sare. Amesteci toate ingredientele si framanti bine pana obtii un aluat omogen si nelastic. Il lasi la dospit circa 40 de minute la loc cald
Intre timp, speli spanacul sup jet de apa rece, il scurgi si il oparesti 2-3 minute in apa cu sare. Il scurgi din nou in strecuratoare si il tai suvite.
Imparti aluatul in 4 parti egale si intinzi cu degetele patru blaturi pentru pizza, pe care le asezi in formele speciale unse cu ulei. Ungi fiecare blat cu sos de rosii, asezi spanacul, cateva jumatati de rosii cherry, asezonezi cu sare si piper, dupa gust, presari cascaval ras, apoi le introduci la cuptor pentru cirac 25-30 de minute.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniImi plac la nebunie mancarurile cu legume. Mersi mult !
-
acum 12 aniAdor spanacul si nu doar pentru ca este sanatos, dar gatit cum trebuie este si foarte gustos.
Am incercat acum o saptamana o reteta de spanac cu cascaval :
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
- 500 g spanac proaspat
- 150-200 g cascaval ras
- 50 gr unt
- 2 oua
- 2 linguri cu faina
- 1 pahar(200 ml) cu lapte
- 1 rosie
- cateva fire de patrunjel verde
- 1 legatura de ceapa verde
- sare si piperMai intai se fierbe spanacul. Apoi se piseaza sau se taie marunt, sau se mixeaza cu blenderul (care varianta o considerati mai usoara). Ceapa se taie marunt. Spanacul impreuna cu ceapa se calesc in putin unt. Cand s-au calit, se ia tigaia de pe foc. La aceasta compozitie se rade jumatate din cantitatea de cascaval. Se pune si faina. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul bine. Apoi se adauga laptele. Se amesteca iar toate ingredientele. Apoi se pune compozitia intr-un vas termorezistent. Cascavalul ramas se rade deasupra amestecului cu spanac. Se mai pun si rondele de rosii. Se adauga si patrunjel verde tocat. Se bat ouale bine si se pun peste compozitie. Se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca. Se decoreaza cu patrunjel verde. Spanacul gratinat se serveste cald cu mamaliga.
-
acum 12 aniSalata de spanac cu oua si crutoane
Contine:
- 1 bol plin cu spanac taiat maruntit;
- 2 oua fierte
- o canita mica de lapte batut
- 50 gr branza telemea
- cubulete mici de paine prajita
- 2 linguri ulei de masline
- un var de cutit de sare si unul de piper;Mod de preparare: spanacul trebuie spalat bine si taiata maruntit; se taie ouale fierte in felii subtiri. Se pun apoi intr-un bol mai intai spanacului, peste acesta branza de telemea taiata cubulete, acoperite cu ouale fierte taiate felii. Se adauga sarea, piperul si cele doua linguri de ulei maruntit si totul se presareaza usor pe deasupra cu lapte batut. E delicioasa salata!:)
-
acum 12 aniSPANAC CU CIUPERCI LA CUPTOR
1,500kg spanac
150 g ciuperci
3 linguri de unt
2 linguri de branza rasa
sare
Se alege si se spala spanacul in mai multe ape. Se opareste in apa clocotita cu sare. S e scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. Separat se inabusa in unt ciupercile curatite si taiate felii. Se amesteca spanacul su ciupercile, se adauga branza rasa si o lingura de unt. Sea aseaza intr-o forma de piatra, se presara branza si putin unt si se da cateva minute la cuptor, sa se rumeneasca deasupra.
POFTA BUNA
-
acum 12 aniNu incerc sa devin vegetariana, dar am cautat o alternativa la mancarurile cu carne, pentru a manca mai sanatos si cat de cat gustos, asa ca am incercat „Lasagna cu spanac”.
Ingrediente:
1kg de spanac
400g smantana
2 oua
1 lingura de faina de grau
foi lasagna
100 de grame de cascaval ras
sare, piper, alte condimente
ulei masline
2-3 catei de usturoiSpanacul bine spalat si curatat se fierbe aprox 15 minute apoi se clateste intr-un jet de apa rece. Daca avem blender il putem transforma mult mai usor intr-o pasta, daca nu, il taiem cat mai marunt si-l calim cu putin ulei de masline si cei 2-3 catei de usturoi pisati.
Preparam sosul bechamel din smantana, 2 galbenusuri si 1 lingura de faina, condimentat cu sare, piper, nucsoara, dupa gust.
In tavile pentru lasagna punem foile speciale gata preparate, un strat de sos alb, un strat de piure de spanac, un strat de foi, un strat de sos... si asa mai departe, ultimul strat trebuie sa fie cel de sos alb, peste care adaugam cascavalul ras. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pofta buna !
-
acum 12 anirecent am vazut pe youtube un filmulet despre cum se pregateste un pranz bento. pe langa orez, condimente bucatarul a pregatit si o omleta. a incins tigaia, a turnat oul batut, a lasat omleta sa fe rumeneasca pe o parte, apoi a pus spanacul intr-un colt si a rulat (spanacul fusese oparit si apoi bagat intr-un bol cu apa si cuburi de gheata).
Iata filmuletul: