Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniMai este putin si vine 1 mai (muncitoresc) in care nu prea se munceste la serviciu, mai mult la mititei si bere. Ce propuneri aveti pentru a petrece un 1 mai la gratar cu ceva bun bun(fara prea multe calorii pentru ca abia a trecut Pastele)?
-
acum 12 aniIncearca frigarui din legume.
150 g ciuperci proaspete
2 rosii mijlocii
2 ardei grasi (rosu si verde)
1 dovlecel mijlociu
1 legatura ceapa verde
1 ceapa uscata
3-4 linguri ulei (de preferat ulei de masline)
1 lingura suc de lamaie
sare
piperPreparare:
Cureti ciupercile, le speli si le tai jumatati sau sferturi. Speli rosiile si le tai felii rotunde. Cureti dovlecelul si ardei, ii spelii si ii tai felii. Cureti ceapa verde si o tai marunt. Toci patrunjelul si ii amesteci cu ceapa verde, uleiul, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Cu acest sos ungi legumele si le infigi in frigarui. Pui frigaruile pe gratarul incins si uns cu margarina vegetala.
SAU...
Frigarui din legume cu telemea
Ingrediente:
250 gr telemea de oaie
2 dovlecei mici zuchinni
5-6 cepe mici pentru frigarui
2 vinete mici
3 ardei de culori diferite
2 rosii mari
ulei de masline
piper proaspat macinat
sareMod de preparare:
Legumele se spala foarte bine. Dovleceii si vinetele se taie rondele de cca 1cm grosime. Rosiile si telemeaua de oaie se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie in jumatati. Ardeii se taie in bucati de aproximativ 2-2,5 cm. Legumele se ung cu ulei de masline, se sareaza si se condimenteaza, dupa care se pun pe betisoare. Se incalzeste gratarul pe aragaz si se pun frigaruile, intorcandu-le pe toate partile pentru a se rumeni uniform. Se servesc cu lipie arabeasca.
-
acum 12 aniE interesanta retea ta de frigarui din legume. Eu de obicei folosesc reteta urmatoare de frigarui de legume :
Ingrediente:
- 10 ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 10 rosii cherry
- 1 dovlecei
Pentru marinată :
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rasă de sare grunjoasă
- zeama de la o lămâie
- piper (după gust)
- oregano
Se spala si se curata legumele. Puneți bețele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar). Intr-un castron pregatiti marinata. Turnați uleiul, adăugați sarea, piperul si oregano, si zeama de la lamaie. Amestecați și lăsați marinata să se odihnească. Tăiați legumele pentru frigărui. Bucățile de ardei și ceapă nu trebuie să depășească foarte mult diametrul ciupercilor.. Înfigeți pe bețele de frigăruie legumele, alternându-le (alternați și culorile pentru un aspect cât mai plăcut).Stropiți frigăruile cu marinată. Frigeți legumele 12-15 minute, întorcându-le pe toate părțile. Din când în când, ungeți-le cu marinată. Legumele se vor înmuia și vor prinde culoare de grătar.
-
acum 12 aniImi plac foarte mult ciupercile, si de cate ori am ocazia sa le gatesc pe gratar, fac urmatoarea reteta:
Ciuperci cu branza pe gratar :
- 1 kg ciuperci - de preferat champignon
- 500 gr branza oaie
- sare
- piper
- marar
Se curata ciupercile de cotoare. Se pune in interiorul ciupercilor branza de oaie si se condimenteza. Se lasa pe gratar pana cand branza se topeste. La sfarsit se pune o frunza de marar.
Puteti sa inlocuiti branza de oaie cu branza de burduf, oricare alta branza care se topeste.
-
acum 12 anireteta de ciuperci este super faina am incercat-o. este superbuna:x
-
acum 12 aniDE 1 MAI E SARBATOARE LA MINE IN FAMILIE. E ZIUA TATALUI MEU SI DEJA AM HOTARAT MENIUL. SALATA BEUF SI CARTOFI CU FRIPTURA LA DISC SI BINEINTELES CA NU LIPSESTE SALATA
-
acum 12 aniEu de 1 mai trebuie neaparat sa servesc - Costite cu sos de usturoi
Ingrediente:
- costite afumate
- 6 catei de usturoi
- iaurt grecescMod preparare: Se taie costitele se ung cu ulei si se pun pe gratarul incins.
Intre timp pregatim sosul de usuturoi: se piseaza cateii de usturoi bine bine si se adauga 2 varfuri de sare si apoi se amesteca continuu cu ajutorul unei linguri de lemn continuu; in timp ce amesteci adaugi cate o lingurita de ulei treptat pana usturoiul se transforma intr-o pasta omogena, apoi adauga 4/5 linguri mari de iaurt grecesc si se amesteca din nou pana totul se imbina perfect.Nu uitati de costite ce trebuie intoarse:) si daca vreti puteti sa le stropiti si cu vin rosu. Costitele se servesc impreuna cu sosul pregatit si mai puteti adauga si cartofi la ceaun is superrrr.
-
acum 12 aniSa nu uitam de celebrii mititei :)). In fond, 1 Mai parca nu e 1 Mai fara aroma imbietoare a micilor si o bere rece alaturi!
Ingrediente:
300 gr carne tocata de porc
200 gr carne tocata miel
1 ceapa mica tocata fin
2 catei usturoi striviti
1/4 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
6 rasnite chilli fulgi
50 ml apa minerala
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Toate ingredientele din lista, pana la chilli, se framanta. Cand totul e bine omogenizat, se adauga bicarbonatul si apa minerala si se amesteca iarasi, pana apa este absorbita in carne. Pasta obtinuta se da la frigider pentru minim 4 ore. Dupa aceea se formeaza micii. Se pun la prajit pe oala grill cu abur la foc mediu spre mic. Se prajesc cam 15 minute pe o parte si apoi cca 10 minute pe cealalata parte. Se servesc calzi, cu mustar.
Ursu_Elena a spus:Eu de 1 mai trebuie neaparat sa servesc - Costite cu sos de usturoi
Ingrediente:
- costite afumate
- 6 catei de usturoi
- iaurt grecesc
Mod preparare: Se taie costitele se ung cu ulei si se pun pe gratarul incins.
Intre timp pregatim sosul de usuturoi: se piseaza cateii de usturoi bine bine si se adauga 2 varfuri de sare si apoi se amesteca continuu cu ajutorul unei linguri de lemn continuu; in timp ce amesteci adaugi cate o lingurita de ulei treptat pana usturoiul se transforma intr-o pasta omogena, apoi adauga 4/5 linguri mari de iaurt grecesc si se amesteca din nou pana totul se imbina perfect.
Nu uitati de costite ce trebuie intoarse:) si daca vreti puteti sa le stropiti si cu vin rosu. Costitele se servesc impreuna cu sosul pregatit si mai puteti adauga si cartofi la ceaun is superrrr.
-
acum 12 aniUrsu_Elena a spus:
Eu de 1 mai trebuie neaparat sa servesc - Costite cu sos de usturoi
Ingrediente:
- costite afumate
- 6 catei de usturoi
- iaurt grecesc
Mod preparare: Se taie costitele se ung cu ulei si se pun pe gratarul incins.
Intre timp pregatim sosul de usuturoi: se piseaza cateii de usturoi bine bine si se adauga 2 varfuri de sare si apoi se amesteca continuu cu ajutorul unei linguri de lemn continuu; in timp ce amesteci adaugi cate o lingurita de ulei treptat pana usturoiul se transforma intr-o pasta omogena, apoi adauga 4/5 linguri mari de iaurt grecesc si se amesteca din nou pana totul se imbina perfect.
Nu uitati de costite ce trebuie intoarse:) si daca vreti puteti sa le stropiti si cu vin rosu. Costitele se servesc impreuna cu sosul pregatit si mai puteti adauga si cartofi la ceaun is superrrr.
Deja salivez,
Dar cred ca o sa inlocuiesc costitele afumate cu niste fleici sau niste felii de piept de porc proaspete =P~ . Nu vreau sa ma gandesc ce bomba calorica e asta, dar cum functionez pe baza de pofte, nu foame, plang cand ma gandesc ca nik din frigiderul meu in momentul asta nici macar nu seamana cu reteta propusa de tine. Las ca-mi iau revansa cu prima ocazie si va spun cum au iesit.
Si on topic, eu nu ma omor dupa mici (se traduce prin manac o data pe an :-D ) si de aceea de la gratarul in familie nu lipsesc frigaruile la care imi place sa adaug printre legume si lamaie.
-
acum 12 aninu stiu de ce am impresia ca avand atatea retete la dispozitie am sa precipit 1 mai pe sambata sau duminica:))
-
acum 12 aniDe 1 mai vestitul gratar este la putere. Deja puiul si porcul sunt pusi la condimentat si asteapta de ieri sa fie pusi la gratar. In rest o sa mai avem mici, ciuperci, cartofi si racoritoarele. Azi este cald si bine. Abia asteptam.