Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniEu ador pestele, daca as putea as manca peste la micul dejun, la pranz si la cina... dar am ramas in impas de retete. Puteti sa-mi dezvaluiti cateva din retetele voastre ?
-
acum 12 aniCeva in genul retetei de mai jos mai pregatesc uneori.
IIngrediente:
600 g somon taiat cubulete
500 g peste spada taiat cubulete
1 lingura seminte de fenicul
sare
1 lingura ulei
2 lingurite coaja de lamaie rasa
2 linguri patrunjel tocatMod de preparare:
Se pun semintele la copt intr-o tigaie la foc mediu. se pun intr-un castronel si se piseaza cu un pistil. Se adauga sare. Se pun cubuletele de peste pe frigare, se ung cu ulei si se presara semintele pe deasupra. Se pun apoi frigaruile la copt pe gratarul incins. Se servesc cu salata si branza coapta pe gratar.
-
acum 12 aniVa recomand urmatoarea reteta : Fructe de mare cu cartofi natur. Este absolut delicoasa. Eu am folosit fructe de mare congelate, pentru ca nu am gasit proaspete, si a iesit foarte bun.
Ingrediente :
- 200 g fructe de mare
- 100 g surimi
- 50 g unt
- 1/4 lamaie
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper
Pentru garnitura:
- 3-4 cartofi
- 1/2 legatura patrunjel
- un cubulet unt
- sare si piperSpalam fructele de mare si le punem intr-un vas cu apa clocotita. Le tinem la foc mediu trei minute, apoi le scoatem imediat si le scurgem bine de apa. Punem cubuletul de unt la incins in tigaie, tocam usturoiul si il punem la prajit cu untul. Adaugam fructele de mare si stoarcem lamaia deasupra lor. Punem sare si piper si lasam fructele de mare la foc mediu cateva minute. Ca si garnituta la fructele de mare folosim cartofi natur, dar puteti sa folosit si alceva. Taiem cartofii cubulete si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam cartofii la fiert in jur de zece minute, ii scurgem de apa, punem cubul de unt, patrunjelul tocat, condimentam si ii amestecam cu fructele de mare.
Pofta buna !
-
acum 12 aniMi se pare foarte interesanta reteta cu fructe de mare cu cartofi natur, si sigur o s-o incerc cat de curand.
-
acum 12 aniEste una dintre cele mai grele retete incercate de mine si recunosc ca la prima incerca a fost un esec dar cu rabdare am reusit ca a doua ora sa iasa absolut delicioasa.
Stiuca cu rozmarin
Ingrediente:
- 6 portii de stiuca;
- 4 crengute de rozmarin;
- 2 lamai;
- 150 ml de vin alb;
- 3 ardei grasi;
- sare si piper;
- 3 rosii;
- 2 catei de usturoi;
- ulei de masline;
- 3 morcoviMod de preparare: Pestii trebuie spalati si curatati. Se taie cu ajutorul cutitului pe burta se scot maruntaiele se spala bine din nou. Se condimenteaza bine cu sare, piper, usturoi si rozmarin si se ung foarte bine cu uleiul de masline pestii;
Ardeii, rosiile, morvocii se spala bine si se taie in felii foarte subtiri. Se ia o tava care se va unge cu ulei si se acopera cu feliile de rosii, ardeii si morvoci, se presoara nitel sare deasupra lor.
Se aseaza apoi pestii condimentati peste aceasta patura de legume de pe fundul tavii, se stropesc din plin cu vin alb, se acopera cu rozmarin, usturoi taiat in cubulete mici si cu felii de lamaie taiata rondele subtiri.
Se pun la cuptor pentru 30-40 de mine, se lasa la rumenit bine la foc mediu. Cand este gata se scoate tava din cuptor se lasa un pic la racit si se poate servi alaturi de un vin alb.
Il pregatesc doar cu ocazii speciale si pana acum toata lumea a parut incantata lucru dovedit de farfuriile lasate aproape goale!
-
acum 12 aniRar pregatesc o reteta cu peste care cere mai mult timp. In majoritatea cazurilor, prefer sa fac tarta. Mai intai fierb pestele, apoi il dezosez, il dau prin masina de tocat carne (cu un cutit nu iese la fel de bine). Apoi fac putina maioneza, o amestec cu pestele si putina zeama de lamaie si o intind pe paine. Ca decor pun o frunzulita de patrunjel.
-
acum 12 aniAm servit in weekend un pastrav la gratar, a fost foarte bun asa ca va dau si voua reteata facuta.
Ingrdiente : 4 pastravi, o lingura de unt, o lingutita de sare si o lamaie.
Mod de preparare: Se curata pastravii, se spala , se sareaza si se usuca cu prosopul de hartie. Se ung cu unt , se invelesc fiecare intro hartie alba de preferinta cu hartie pergament si se frig pe gratar, la foc nu prea mare. Cand sunt gata se scot din hartie si se servesc cu lamaie.