Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIonela a spus:
Eu mai gatesc pastele si in alt fel, ca desert sau de post cum zic unii.
Ingrediente:
Nu am cantitati exacte, fiecare pune cate paste si cata nuca doreste, iar zahar, cat vreti voi de dulce.
- paste, de care doriti
- nuca macinata
- margarina
- zahar
- vanilie, scortisoara
- sare
- ulei
Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare, la care adaugam o lingura de ulei. Le lasam la scurs si le adaugam intr-un castron. Nu le clatiti, le lasati asa calde, sa se topeasca zaharul si sa se lipeasca mai bine nuca. Adaugam margarina, zahar si nuca. Amestecam bine. Aromatizati cu vanilie sau scortisoara. Desertul este gata.
Da, asa este. Imi amintesc de aceasta reteta de paste inca din copilarie si imi face placere sa le degust in fiecare post, ca atunci e este cel mai probabil sa cauti alternative la mancarurile care nu sunt de post.
Mai facea mama si cu pesmet, dupa acelasi principiu. Ieseau la fel de bune. Dar pastele cu nuca sau pesmet sunt delicioase doar atunci cand sunt calde. Reci, nu mai au farmec. Mi-ai dat o solutie buna pentru weekendul asta. Si asa e vremea inchisa si cel mai probabil voi "zace" in pat ca o pisica... :)))
-
acum 12 aniFetelor, mi-ati facut o pofta de paste!!!!!!!!!!!!!! cel mai adesea pregatesc paste cu conserva de ton. imi place pestele mult. insa imi aduc aminte cum facea bunica desert din paste. le fierbea, apoi le scurgea, punea zahar, nuca macinata prin rasnita si gem de prune sau dulceata de cirese. iesea foarte bun. asta manca ea mai ales in post. mama le face, in schimb, cu branza de vaci. preferatele mele raman cele ale bunicii :D