Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 anieu am o fetita de 2 ani si 6 luni pe care am alaptat-o 1 an si 10 luni in rest lapte nu vrea deloc doar cu cereale nu stiu cum altfel sa ii dau.dati-mi un sfat
-
acum 12 aniStai fara grija!
Si a mea nu a mai vrut lapte de la 1 an si o luna. Nu stiam ce sa mai fac. Doctorul m-a sfatuit sa nu ma stresez, ca multi copiii renunta la lapte. Asa ca o perioada nu am mai institat la ea. Insa am inceput sa ii dau iaurt si spre surprinderea mea papa iaurt zilnic daca ii dau.
De obicei o iau cu mine la magazin sa isi alea ea singura iaurtul asa accepta mai usor sa il consume.
-
acum 12 aniEu cred ca copii sunt foarte pretentiosi cand sunt mici si acum le place ceva, maine vor altceva. Trebuie sa ai rabdare si intr-un fel sa ii pacalesti, nu stiu ai incercat sa ii dai lapte cu cacao?
-
acum 12 anidoar lapte cu cereale a inceput de vreo luna sa manance. Si medicul pediatru mi-a spus sa nu imi fac probleme. Oricum eu nu o oblig niciodata sa manance ce nu vrea. Nu e foarte pretentioasa
-
acum 12 aniSi al meu a refuzat categoric laptele dupa ce l-am alaptat. Iar branza dulce nu i-a placut niciodata. Trebuia sa pun jumatate din coaja rasa de la o portocala ca sa nu simta gustul de branza sau faceam in proportii egale banana, branza zi biscuite si abia-abia manca.
Impinsa de la spate de socrella >:-) "copilul are nevoie de calciu, bla-bla", desi doctorita zicea sa am rabdare, am cautat solutii.
Din intamplare am descoperit ca-i place laptele cu gris... mie nu mi-a placut niciodata laptele in combinatii dinastea asa ca nu faceam niciodata, nu-mi inchipuiam altcuiva pot sa-i placa :-D , dar pentru el am inceput : lapte cu gris cu o lingurita de dulceata adaugata, lapte cu orez, oroarea copilariei mele :0& , cu putina scortisoara si lapte cu fidea cu vanilie.
Am scapat de probleme cand cumnata mea, invatatoare, a adus intr-o zi de la scoala o cutie de lapte cu pai din programul cornul si laptele... Cred ca pot sa-i dau sa bea orice atata vreme cat bea cu paiul.
-
acum 12 ani125 g faina;
- 125 g zahar brun;
- o lingurita praf de scortisoara;
- 125 g de unt.
Umplutura:
- 6 mere;
- o jumatate de lamaie;
- 75 g faina;
- 75 g unt;
- 75 g zahar brun.
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca cu mixerul ingredientele pentru aluat, pana la omogenizare. Cuptorul se incalzeste in prealabil, dupa care se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Merele se curata de coaja, se taie in doua, li se scot samburii si cotorul, dupa care se taie in felii subtiri si se aseaza deasupra aluatului. Compozitia se stropeste cu 2 linguri de suc de lamaie si se lasa in cuptor timp de 20 minute.
Untul se taie in bucatele si se amesteca cu zaharul brun si cu faina. Se scoate tarta din cuptor, se toarna deasupra compozitia si se pune din nou la cuptor, pentru alte 15 minute, pana cand prajitura capata o nuanta aurie.
-
acum 12 aniO reteta buna pentru copii: Spuma de gris in zeama de fructe. Va trebuie:
- un pahar de zeama de fructe crude
- un pahar de apa
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri rase de gris.Se pregateste un pahar de zeama de fructe de sezon (zmeura, visine, piersici, mere). Se pune la fiert, adaugand un pahar de apa si 2 linguri de zahar. Cand clocoteste, se adauga grisul in ploaie, batand tot timpul cu telul. Se fierbe doar 4 minute. Se ia de pe foc si se bate mai departe, pana cand se face spuma. Se toarna in cesti si se lasa sa se raceasca. Are un gust foarte bun!
-
acum 12 aniRULADA CU GEM
Ingrediente
- 5 linguri de faina;
- 5 oua;
- 5 linguri de ulei;
- un pliculet de praf de copt;
- un pliculet de zahar vanilat;
- coaja rasa de la o lamaie;
- putina sare.Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri si se pune, fiecare, intr-un alt vas. Galbenusurile se freaca cu putina sare, cu praful de copt si cu zaharul vanilat. Separat, albusul se bate spuma cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu albusul batut spuma, dupa care se adauga cate o lingurita de ulei. Se amesteca usor pana se incorporeaza, iar apoi se adauga faina, procedandu-se la fel.
Tava se unge bine cu ulei si se presara putina faina inainte de a turna compozitia. Dupa ce ai turnat compozitia, pune tava la cuptor si se coace la foc potrivit timp de 20 minute. Atentie: incalzeste putin cuptorul inainte de a pune tava.
Daca vrei, dupa ce tai rulada poti pune frisca sau glazura de ciocola deasupra.
-
acum 12 aniDovlecel cu ou si legume
Ingrediente:
1 dovlecel mic,
o ceapa mica (sau praz ),
o feliuta de ardei gras,
1 morcov,
o rosie,
1ou,
marar verde,
putina sare,
apa plata,
o lingurita de unt.Mod de preparare:
Se spala, se curata legumele, se taie in cubulete mici si apoi se fierb. Oul se fierbe separat 3 minute. Apoi, cand sunt toate fierte, se amesteca impreuna cu rosia cruda si taiata in cubulete mici. La urma adaugam untul, mararul tocat marunt si un praf de sare.
-
acum 12 aniChiftelute de pui cu susan
Ingrediente:
500 gr carne tocata din piept de pui
1 ou
1 morcov
2 catei usturoi
3-4 linguri pesmet
100 gr susan
1 legatura marar
sare, piperMod de preparare:
Se amesteca carnea tocata cu oul. Se fierbe morcovul, se paseaza si se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, mararul, pesmetul, sare si piper si se amesteca bine cu mana pana se omogenizeaza compozitia.
Se iau cu mana gramajoare din compozitie, se modeleaza in forma de bilute si se tavalesc prin susan. Se prajesc apoi in uleiul incins. Se scot pe servetele ca sa absoarba surplusul de ulei.
-
acum 12 aniPrajitura cu capsune
Ingrediente:
4 oua
1 cana zahar
1 cana iaurt
1 lingurita praf de copt
1 cana faina
1 pachet zahar vaniliat
250g capsune proaspete
3 linguri de zahar
100 ml apaMod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si amestecul creste in volum. Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam si zaharul vaniliat.
Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt 15 minute la 180 de grade. Lasam sa se raceasca. Separat, mixam capsunele apoi le amestecam cu zahar si apa. Lasam sa dea cateva clocote la foc mic si apoi le strecuram de samburi. Lasam siropul sa se raceasca si apoi, cu o furculita, intepam blatul si punem siropul peste. Taiem baltul in doua si il punem o bucata peste alta. Deasupra se orneaza cu frisca.