Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    Avatar
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii: 1
    Vreau si eu cea mai buna metoda de a gati peste la gratar; pestele preferat este macrou proaspat. Astept sugestii.

    • Vote Down0Vote Up
  • 7 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    alidalen
    alidalen     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 15
    Discutii:
    Si mie imi place pestele la gratar, e si foarte sanatos si se face si extrem de repede (Bine, cu conditia sa fii in aer liber, ca altfel miroase toata casa a peste o saptamana :-D ). Imi place sa stropesc pestele cu zeama de lamaie inainte de a-l pune pe gratar, nu prea multa. Servit cu o saramura putin picanta e delicios, si recent am descoperit ca frunzele de lamaita sunt un condiment perfect pentru peste, dau un gust deosebit si la saramura, dar si daca il folosesti la retetele de peste la cuptor.

    Ma intereseaza unde gasesti tu macrou proaspat. Si macroul nu e un peste cu prea multe oase pentru un gratar?

    Macroul e pestele meu preferat, alaturi de stavrid, pentru cea mai simpla reteta de gatit peste: eu nu gasesc decat congelat, il las sa se dezghete, il spal bine, il portionez si il pun la fiert cu putin ulei, de masline de preferat, la foc fooooarte mic cu putina apa si 2 foi de dafin, il fierb mai bine de o ora avand grija sa completez necesarul de apa periodic, fara sa amestec in oala in vreun fel ca sa nu se sfarame, deoarece pestele fierbe in mod normal in 20 de minute, dar il tin mai mult ca sa se topeasca oasele. Dupa ce trece o ora ii adaug o cescuta de vin alb sec, sau putin otet daca se intampla sa nu am vin in casa, si il mai las sa dea cateva clocote. Si e gata. Eu ii spun marinata de peste, desi stiu ca nu asa se face pestele marinat ;)) , dar reteta are avantajul de a nu trebui sa astept cateva zile pana cand se marineaza pestele.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Anul trecut in vara am incercat sa fac peste la gratar invelit in folie de aluminiu. dupa ce am dat pestele cu sare si condimente(nu prea multe sau daca au fost erau mai mult plante) l-am impachetat in folie si l-am pus pe gratar. a iesit nemaipomenit de bun si gustos. va recomand mai ales daca tineti la greutate....este superbun

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    peste la gratar nu prea se poate face decat invelit in folie de aluminiu ca altfel se lipeste de gratar si nu prea mai e aspectuos. daca e umplut si cu legume e perfect

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Sapt trecuta am cumparat de la balta albastra(metro) 4 pastravi avand cam 1,5 kg si m-am gandit ca astazi sa-i fac la gratar. Am mai avut nevoie de unt(o lingura), sare, lamaie. Se curata pastravii, se spala , se sareaza si se usuca intr-o carpa. Se ung cu unt , se invelesc fiecare intr-o hartie alba de preferinta cu hartie pergament si se frig pe gratar, la foc nu prea mare. Cand sunt gata se scot din hartie. Se servesc cu lamaie. este o reteta absolut delicioasa:X

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    si pestele la cuptor este foarte delicios.
    CRAP FRIPT LA CUPTOR
    1 crap de 1.500 kg, 2 linguri de unt, sau ulei, sare
    Se curata crapul si se sareaza. Se lasa intreg, dar se cresteaza in lat, de un centimetru adancime, din loc in loc, ca sa patrunda caldura iute pana in interior. Se aseaza intr-o tava cu o lingura de unt. Se unge cu unt si pe deasupra si se da la cuptor, la foc mijlociu. este gata in circa o ora. se unge cu unt din cand in cand. Se serveste cu sos de unt.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    FRIGARUI DE SOMON LA GRATAR

    Ingrediente:
    1000 grame file de somon
    200 grame rosii
    200 grame ardei gras
    1 bucati ceapa
    100 grame ciuperci

    Modul de preparare al retetei
    se taie fileul de somn bucatele potrivite, la fel si legumele si se pun pe andrele sau betisoaree speciale de frigarui. se pun pe gratar la jar moderat pana se frig bine. sare si pier se pun dupa gust. pofta buna!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Ingrediente:

    4 bucati de macrou
    unt
    faina de malai
    sare
    mujdei de usturoi
    ulei
    condimente

    Mod de preparare:

    Spalam, curatim si taiem in doua pestele. Ungem cu untul grill-ul, presaram condimente pe bucatile de peste si le punem pe grill. Apoi pregatim mujdeiul de usturoi si mamaliga. Usturoiul poate fi frecat cu iaurt, smantana sau ulei. Cine doreste, il poate inlocui cu gogosari, salata de cartofi, castraveti murati etc. Cand e gata, se pune pestele in farfuri, alaturi de mamaliga si usturoi si se serveste.


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)