Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniEste preferata mea ca dressing pentru salate. Exista mai multe variante pentru aceasta reteta, as vrea sa le stiu pe toate.
-
acum 13 anihmm...eu una nu stiu reteta... dar as incerca-o si eu daca zici ca e asa buna ;;)Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 13 aniOk revin cu retete testate si incercate. Deci, in loc sa cumparam Guacamole plin de E-uri din supermarket,
propun aceste retete absolut delicioase si foarte simple. Si pentru ca eu sunt maniaca mancatului sanatos (am avut o perioada mai proasta in ultimile doua saptamani, dar imi revin eu) si de dieta, va calculez si nutrientii :DAvem nevoie de:
- un avocado bine copt (in jur de 200 grame)
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 catei usturoi
- 2 fire de ceapa verde
- sare dupa gust (eu am pus 1/2 lingurita)
- cateva fire de patrunjel
- 100g rosii cherryMod de preparare:
- se curata avocado de coaja, se scoate samburele, se marunteste, se adauga in blender sau in robotul de bucatarie si se stropeste cu sucul de lamaie.
- se adauga sarea, usturoiul curatat si taiat felii, ceapa tocata si rosiile feliate.
- se porneste robotul/blenderul si se paseaza pana se obtine o pasta omogena.
- se desarta intr-un castron compozitia, se adauga patrunjelul maruntit si se amesteca cu o lingura pana la incorporarea
acestuia.Obtinem 400g pasta de avocado cu urmatoarele valori nutritionale: 365 kcal 29.6g Grasimi 28.4g Carbohidrati 5.8g Proteine
Desi pare un dressing destul de bogat caloric si cu destul de multe grasimi, trebuie sa retinem ca aici sunt 400g, dar pentru o servire avem nevoie de doua linguri (asa am folosit eu), adica 50g => aproximativ 50 kcal, ceea ce este foarte bine.
Retineti, nu va feriti de grasimi atata timp cat sunt grasimi sanatoase si mancate in cantitati omenesti si de bun simt. Acestea dau o senzatie de satietate de lunga durata si pe deasupra aduc nutrienti importanti organismului. Se stie deja ca avocado are proprietati nutritive importante, fiind bogat in potasiu, Vitamina E, Vitamina B si acid folic.
Sper ca v-am fost de ajutor :D.Eu l-am servit cu o salata de radacinoase (morcov, telina, sfecla rosie etc) si pulpa de pui la abur. A fost delicios :D.
Revin si cu alte retete mai sofisticate curand.
-
acum 13 aniok ...pe mine m-ai convins .. o sa o incerc si eu ..
sar' mana :*astept cu nerabare si celelalte retete de care vorbeai ;;)
Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 13 anisuna exotic, am sa incerc si eu :DCome to the dark side...we have cookies... :D
-
acum 13 aniMai postez o reteta de pasta de avocado, poate astazi ma si duc sa cumpar unul si sa o pregatesc din nou :D.
Avem nevoie de:
* 3 lingurite iaurt sau maioneza light (eu am folosit iaurt bineinteles);
* 200 g crema de branza sau branzica de casa (am folosit perle de branza de la tnuva pentru ca mi se pare mai pufoasa, dar e buna si branzica de casa de la covalact);
* sucul de la o jumatate de lamaie;
* 1 avocado bine copt (are cam 200g);
* sare dupa gust (eu am pus jumatate de lingurita rasa);
* cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare:
- se curata avocado de coaja, se scoate samburele, se marunteste, se adauga in blender sau in robotul de bucatarie si se stropeste cu sucul de lamaie.
- se adauga peste acesta branzica de casa, iaurtul / maioneza si sarea si se da prin blender pana se obtine o pasta omogena.
- se rastoarna compozitia intr-un castron si se adauga peste aceasta patrunjelul tocat marunt; se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza totul;
Obtinem 450g pasta de avocado cu urmatoarele valori nutritionale : 556 kcal 36g Grasimi 37.4g Proteine 26.7g Carbohidrati 13.5g Fibre;
Eu mi-am facut un sandwitch cu 2 felii de Wassa(un fel de paine - biscuite din faina integrala cu foarte multe fibre ) unse cu o lingura de pasta de avocado, peste care am adaugat 2 felii dintr-o rosie mare si 50g file de somon afumat. Aceasta gustare a avut in jur de 200 kcal si a fost foarte satioasa :D.
Si daca aveti de gand sa folositi aceasta pasta de avocado la una din mesele cu invitati, va dau si o sugestie de prezentare pe care o sa o incerc 100% zilele astea. Trebuie sa ma gandesc insa cu ce sa inlocuiesc urechile din chips-uri :D.
Atasamente:avocadocat_edit.jpg 27K
-
acum 13 aniCat de sweet e pisicuta, e clar... esti o gospodina desavarsita. :P Felicitari!Come to the dark side...we have cookies... :D
-
acum 13 aniMs ms :"> Eh incerc si eu, am momente si momente. Uneori sunt cam lenesa, incerc sa ma motivez acum ;))
-
acum 13 aniOk, acum ca mai am putin timp liber, am hotarat sa pun tot aici o reteta de Sos Pesto, dar cu avocado. In general sosul pesto se face cu ulei, insa eu am inlocuit cantitatea de ulei cu avocado, deoarece este muuuult mai putin caloric.
Ingrediente:
* 20 frunze proaspete de busuioc;
* 120g parmezan ras (puteti cumpara din acela la punga, eu asa am avut);
* 5 catei de usturoi, curatati si tocati marunt;
* 1 lingurita fulgi uscati de ardei iute (eu am primit un set de condimente printre care se gaseau si acestia, insa sunt sigura ca
se gasesc si in supermarket; daca nu as folosi chilli);
* 1 avocado(aprox. 200g);
* 1 lingura suc de lamaie;
* sare si piper dupa gust la sfarsit;Mod de preparare:
- se curata avocado de coaja, se scoate samburele, se marunteste, se adauga in blender sau in robotul de bucatarie si se stropeste cu sucul de lamaie.
- peste acesta se adauga si celelalte ingrediente si se paseaza pana se obtine o pasta;
- se desarta compozitia intr-un bol si se asezoneaza cu sare si piper;Obtinem 400g sos pesto cu urmatoarele valori nutritionale: 820 kcal 60.5g Grasimi 48.2g Proteine 28g Carbohidrati 14.2g Fibre
Asta inseamna 205 kcal/100g. Atentie foarte mare la cantitati, eu am servit 2 lingurite ca dressing pentru o salata de ton destul de generoasa, deci am avut un pranz de aprox. 300 kcal :).Sper sa va placa si sa il incercati si voi ;).
-
acum 13 aniAh, si as vrea sa mai subliniez ceva. In general aceste sosuri nu sunt facute la blender/robot, adica ingredientele sunt tocate foarte marunt, avocado-ul este pasat cu furculita si sunt amestecate toate cu o lingura. De aceea si cel de cumparat are o textura mai grosiera decat cele facute de mine (si probabil un alt fel de gust, avand in vedere ca se simt ingredientele :) ), insa din lipsa de timp si din comoditate am preferat acest mod de preparare.
Poate voi aveti timp si veti face ceva mai bun decat mine :D.
Let me know how it goes ;)
-
acum 13 ani
Prima vizita 10 februarie 2011 Comentarii: 11 Discutii: 5 felicitari icegirl... suna foarte foarte bine... asteptam si pozele :-D
=D>